| TiA88 a întrebat:

Care a fost momentul în care ați spus gata eu de azi in colo sunt ateu?

Răspuns Câştigător
| iurii75 a răspuns:

Când m-am convins că viața nu poate apărea accidental din materie moartă iar teoria evoluției prezentată că fapt întâmpină probleme ce nu le poate depăși - m-am decis să studiez Biblia, și m-am convins că este cuvântul lui Dumnezeu.
Din acel moment am renunțat la ateism.

26 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Niciodată.

| halogen001 a răspuns:

N-am fost niciodata credincios pentru ca nu am crezut niciodata in povesti de orice natura, cele religioase fiind cele mai false, mai primitive, mai absurde si mai lipsite de logica dintre toate povestile. Realitatea infirma veridicitatea povestilor religioase si e absolut firesc sa nu crezi in lucruri care sunt dovedite a fi false.

Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cand am vazut ca popa caruia bunica i-a dat 10 lei din pensia ei mica avea 3 masini noi in curte...

| badpanda a răspuns:

A fost un proces care a durat 3 ani timp in care am citit traduceri mai bune ale Vechiului Testament. Noul nici nu merita luat in calcul, este doar fictiune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Chestia asta a venit pe parcurs. Nu un lucru m.a facut sa aleg realismul, ci mai multe. De la comunitatile religioase care nu isi respecta religia, care ofera predictii de viitor gresite, care ofera povesti false, care se jura ca is singurele adevaruri, care jignesc ateii mai mult decat o fac ei impotriva lor, pana la documentarele despre univers pe care le.am vazut, mii de randuri citite cu informatii valoroase despre lumea asta m.a facur sa contientizez pe parcus ca natura si universul prin legile ei fundamentale ajutate de reactiile chimice si fortelor gravitationale dau nastere elementelor care se gasesc in univers. Daca maine arunci 10 trilioane de praf in univers, se va forma negresit un element spatial, nu il va trezi o alarma pe Dumnezeu sa.l anunte ca azi e timpul sa mai formeze ceva spatial. Universul insasi prin fortele ei va incepe procesul.

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu mi-am pierdut mintile deci niciodata laughing

| CostinAlamariu a răspuns (pentru suntserios):

Ai renuntat la Dumnezeu, creatorul tau si la Adevar pentru un oarecare popa dintr-un sat uitat de lume?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Dumnezeu nu e creatorul meu in primul si primul rand... creatori sunt parintii mei
in al doilea rand nu am crescut intr-un sat uitat de lume
in al 3lea rand am renuntat sa mai fac orice legat de biserica ca aia e realitatea, dumnezeu e doar o inventie a religiei... simplu nu?

Nu se leaga ce zici. Ai spus ca motivul pentru care ai devenit ateu a fost ca nu stiu ce a facut un preot. Si acum ne aburesti cu "nu asta e realitatea".
Mno pana la urma care e motivul real?

suntserios

Nu se leaga ca nu ai priceput nimic.

Povesti cu dumnezei si alte chestii nu le am crezut niciodată. Nici nu aveam cum, fiind povesti. In religie exista o singura chesti concreta. Biserica. Si ce mizerie e acolo nu merita niciun strop de atentie.

Okay, si daca nu le-ai crezut niciodata de ce ai bagat povestea cu preotul din sat?

suntserios

Eu in continuare sunt mai curios de unde ai tras concluzia ca era un sat... cat despre alte explicatii... primul raspuns era unul ironic si cam atat.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

În momentul în care nu am mai putut suporta delirul religios a habotnicilor.

| RAY a răspuns:

Iurii75 semn ca habar nu ai avut vreodata despre evolutie, evolutia nu explica cum a aparut viata, de unde stii ca religia ta este cea perfecta? orice creator ar fi putut sa fie, iar a baga un creator in ecuatie nu rezolva nimic, asta se numeste golul cunoasteri explicate prin magie, ce nu stim e supranatural, asa nu poate evolua umanitatea

| cristi202 a răspuns (pentru suntserios):

Problema e ca tu vezi doar mizeria din biserica. Și e adevărat ca e multa. Ma întreb cum va fi cand vei descoperi partea ei frumoasa. Pentru ca nu a lăsat pină acum pe nimeni indiferent atunci cand a descoperit - o

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru cristi202):

Ce as putea descoperi frumos acolo si de ce m as chinui sa o fac? Sunt lucruri reale foarte frumoase de descoperit.

| Mayhem666 a răspuns:

Nu a fost un asemenea moment. E nevoie de mult timp pentru a face asta. Asta nu e ceva ce poti sa decizi de pe o zi pe alta.

Sacrificiul începind de la lucrurile mărunte. Nu te-ar pune pe ginduri dacă cineva cunoscut ar renunța la el de dragul tău, si ar face - o constant? Asta e dragostea, și asta ar trebui sa fie în biserica. Ca o găsești rar și acolo, e trist, dar ea exista.

suntserios

Ce sacrificiu face biserica pentru cine?

Nu biserica. Credincioșii. E o diferență. Pentru cine? Pentru oricine are nevoie.

suntserios

Daca un om e bun si face lucruri bune de ce nu putem sa il elogiem direct pe el. De ce trebuie sa aducem merite religie pentru asta?

Asta e lucrul care mi se pare cel mai mizerabil la religie. Ca sunt oameni care cred ca nu poti fi persoane bune, empatice, morale decat daca iti impune religia. Si majoritatea credinciosilor care respecta cele mai de sus o fac de frica si ca le impune un personaj fictiv.

Citez : Fii bun ca asa vrea dumnezeu. Fi bun ca pe urma te ajuta dumneze, Fii bun sa nu il superi pe dumnezeu. Pe scurt credinciosii sunt incapabili singuri si din propria inititiva sa fie buni, morali, empatici.

Unii nu pot fi buni. Chiar nu pot. Și ei au cea mai mare nevoie de Dumnezeu. Și El vine și ii face buni.
Nu e vorba de impunere. Ci de dragoste. Descoperi ca ești iubit. Nu doar ca scrie asta în Biblie. Și apoi răspunzi cu dragoste, devii mai bun din dragoste. Desigur ca mulți sunt și din impunere, dar e o abordare gresita.

suntserios

Deci am concluzionat ca cei NEcredinciosi care sunt buni o fac fara alte constrangeri sau motivari. E ok ca am tras o concluzie. Deci motivul meu sa ma incred mai mult in oamenii necredinciosi si in religie e destul de valid.

| OniChan666 a răspuns:

Cand am apelat numarul "777" si nu mi-a raspuns dumnezeu la telefon.

| Yuoia a răspuns:

Am fost ateu dintotdeauna. Pana in momentul in care mi-am dat seama ca Dumnezeu exista, dar este razbunator, isi arata puterea doar pedepsind, e nedrept pentru ca pedepseste copiii pentru pacatele parintilor, si altele asemenea. Si am inceput sa ma intreb de fanaticii religiosi accepta un astfel de "sef". Pentru ce il adora? Creiere spalate de preoti. Preoti instruiti pentru asta. Pentru ca ei nu respecta nimic din ce cer enoriasilor.

Întrebări similare