Purtam aceasta comoară în niște vase de lut, pentru ca nespusa mărime a puterii să fie de la Dumnezeu, și nu din noi.
"Sîntem în necaz în orice fel, dar nu strîmtorare; nevăzînd nici o ieșire, dar nu deznădăjduiti;
persecutați, dar nu părăsiți; trintiti jos, dar nu distrusi;
purtînd totdeauna în trupul nostru omorîrea lui Isus, ca și viața lui Isus să fie arătată în trupul nostru muritor." 2 Corinteni 4:7-12
Sunt versete care m-au ținut atunci cand mi - a fost cel mai greu.
Și încă unul, ca sa înțelegi de ce uneori suntem slabi :
"Harul Meu îți este de ajuns; pentru că puterea Mea în slăbiciune este făcută ðesavirsita" 2 Corinteni 12:9
Sper sa îți fie de folos asa cum mi-au fost și mie!
Stiu ca nu e ceea ce vrei neaparat,dar am niste citate bune de-ale lui Oscar Wilde(Traducerile sunt facute de mine,deci pot sa nu corespunda total cu originalul)
"Fiecare sfant are un trecut si fiecare pacatos un viitor"
"Oricand oamenii sunt de acord cu mine, simt ca gresesc"
"Este mai bine sa fii frumos decat bun. Dar, este mai bine sa fii bun decat urat."
"Omenirea se ia prea in serios. Este pacatul original al lumii. Daca omul preistoric ar fi stiut cum sa rada, istoria ar fi fost diferita."
"A trai este cel mai rar lucru. Majoritatea oamenilor doar exista."
"In aceasta lume sunt doar doua tragedii. Una este a nu primi ceea ce vrei, cealalta este a primi ceea ce vrei"
"Toate femeile devin ca mamele lor. Asta e tragedia lor. Niciun barbat nu o face.Asta e tragedia lor."
"Cine nu e capabil sa invete, ajunge sa predea"
"Un bun prieten te va injunghia mereu in fata"
Mie Oscar Wilde imi face mereu o zi mai frumoasa, indiferent ce citesc.(Si Mark Twain, care are niste replici destul de interesante care i-ar fi dat "cancel" in ziua de azi)
Deși nu rezonez cu toate, pot să spun că mi-a făcut plăcere să le rumeg...mulțumesc.
"Pentru că numai Eu știu gândul ce-l am pentru voi, zice Domnul, gând bun, nu rău, ca să vă dau viitorul și nădejdea."
(Ieremia 29:11)
"Numeri 31:17-18
17. Acum dar omorâți pe orice prunc de parte bărbătească şi omorâți pe orice femeie care a cunoscut pe un bărbat culcându-se cu el,
18. dar lăsați cu viață pentru voi toți pruncii de parte femeiască şi pe toate fetele care n-au cunoscut împreunarea cu un bărbat."
Oare cum isi dadeau seama soldatii daca o fata a cunoscut impreunarea cu un barbat?
Pruncii de parte femeiasca care treceau testul deveneau jucarii sexuale pentru soldati. Asta da dumnezeu milostiv si iubitor de oameni.Si voi va inchinati la psihopatul ala?
Foarte interesant, mai ai citate de astea la îndemână?
Parcă îmi par diferite în bine față de cele obișnuite.
"Si chiar de-ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de niciun rau, caci Tu esti cu mine." Psalmul 23.
Era judecata lui Dumnezeu. Asta înseamnă că toți au păcătuit grav, și ca merita sa sfirseasca asa. Dacă te uiți in Biblie la discuția lui Avraam cu Dumnezeu cu privire la salvarea Sodomei, vei descoperi ca nici măcar 10 oameni nu au fost ok, care sa poată scăpa de judecata. Toți erau mizerabili. E posibil sa nu mai fii existat fecioare printre tinere. Cam ca acum, dacă aducem în discuție cele ce își încep viata sexuala la 12-13 ani. Și atunci nu era greu de făcut deosebirea.
Greșeala ateilor e ca încearcă sa vadă doar dragostea lui Dumnezeu. Dar Dumnezeu e și drept și sfint. Adevărata credință nu începe cu fiorul dragostei ce îl simti în inima din partea lui Dumnezeu, ci cu spaima datorita luminii Lui ce patrunde în suflet și îți arată cit de rău și păcătos ești. Abia apoi, cand îți recunoști starea, ca ești pierdut, și începi sa îți pui viata în ordine, vine și răspunsul lui Dumnezeu, vine El cu dragostea Lui, și știi ca ești iubit, și o și vezi din împrejurările vieții.
Conform Bibliei, toți oamenii au păcătuit, fie bebe fie maturi. Tu te uiți la ce poate sa facă un om, Dumnezeu se uita la ce e un om, și toți avem în noi ssaminta păcatului. Din naștere. Un copil pare nevinovat, pentru ca încă nu a apucat sa greșească, dar, pentru ca în ființa lui
păcatul își are locul, va gresi, ca nu greșeste nu înseamnă că e pur. Faptele sunt efectul, cauza e mult mai în adincime.
Și, dacă e sa iei după perspectiva creștină, ca exista rai după moarte, dacă chiar au fost nevinovați, ei merg la mult mai bine, moartea nu e ceva spre rău, dimpotrivă. Poate asa ii scăpa de nelegiuirile ce le -ar fi făcut în viata.
Tu iti dai seama ce utopii debiteaza si astea intr-oi ilogica crasa acest Cristi si ceilalti cae-l sustin?
Am văzut o groaza de întrebări chiar aici pe TPU, ziceau ca au 12-13 ani și cereau sfaturi cu privire la sexul ce îl făceau cu prietenii. Asa ca, fii mai realist. Fetele isi încep viata sexuala azi foarte devreme. E o realitate.
Și, hai sa devenim curvari și prostituate, ca e prermis orice acum! Mare brinza ca îmi pierd virginitatea, nu? E mare brinza! O vad mereu în relația cu soția mea, amindoi am fost virgini la început, poți sa rizi de asta, nu îmi pasa, dar pot spune cu mina pe inima, și ea la fel, ca relația noastră nu ar mai fi fost la fel de o făceam vreunul din noi și înainte d casatorie. Chiar e ceva sa te dăruiești unei singure persoane, și în cadrul căsătoriei.
Nu trebuie sa crezi discuția lui Avraam cu Dumnezeu. Poate fi o metafora. Nici eu nu pot accepta cu mintea tot ce e scris în Biblie. Dar ea exprima un adevăr, ca o civilizație poate fi b extrem de decăzuta. Incit sa nu mai fie nici un om ok.