Chiar vrei sa stii?
Inmormantare; 300 de ron, inainte de inmormantare trasul clopotului 30 de lei, botez; bani grei, taxa la biserica, vrei pomana : 50-100 de lei, popa vrea neaparat prosop de bumbac, lumanari numai de la biserica pentru ca, chipurile cele din comert nu au substanta aceea sfintitasi sunt destule de care nu vreau sa-mi aduc aminte acum.
Neincrederea, planul satanei de a-i convinge pe cei slabi ca nu exista dumnezeu, si toate celelalte cauze pornesc de la acelasi motiv=satana
Dar na, pe plan financiar cum a spus si ramon2437... adevarul este ca s-a ajuns foarte departe intrucat acesti "preoti" nu cauta decat bani si uita de toata credinta... Dar cine spune ca toti si-au pierdut-o? Un credincios adevarat nu isi pierde niciodata credinta si este un credincios adevarat indiferent de incercarile ateilor de a ne convinge ca "religia este o prostie" (am auzit de curand expresia asta). Sunt multe influente negative iar oamenii nu stiu sa aleaga drumul bun pe care sa mearga.
Satana suntem noi insine, d-zeu si satana sunt starile care ne compun pe noi, oamenii, ying si yang, alb si negru, bun si rau.
Nu inteleg de ce vedeti raul in afara cand el se alfa in noi.
Ne schimbam pe interior fiecare si in afara nu vom mai vedea si percepe alt rau.
Daca stau sa ma gandesc la rece, obiectiv, nu inteleg cum de o populatie care se vrea a fi civilizata si evoluata si dezvoltata din toate punctele de vedere, mai crede acum, in secolul 21, in zei, aburi si chestii...
Asa cum credeau anticii in zeii din Olimp si civilizatiile stravechi in Isis, zeul Ra, in Ares (zeul razboiului), in Artemis (zeita vanatorii ) si mai sunt, o lista intreaga de zei.
Noi nu semanam cu ei acum prin ceea ce credem?
Cauzele?
Sunt de acord cu Akagami si Gaga.
Deschiderea ochilor, trezirea globala a omenirii.
Nu degeaba se zici ca am intrat in era schimbarii, a trezirii la multe lucruri.
Valul de pe ochi e inlaturat si ma bucur.
Gandirea rationala...si faptul ca unii preoti sau ce or fi...angajatii astia de la biserica nici ei nu mai cred in ce fac
Stiinta,ratiunea,logica,cum sa crezi ca din absolut nimic o aparut ceva atat de complex ca sfideaza si complexitatea din absolut nimic, si care creaza energie din nimic cea ce e imposibil de facut
Poti sa-mi dai un exemplu de credinta? Credinta este de mai multe feluri. Depinde despre ce fel de credinta vorbesti.
Hai sa-ti spun ceva. In noi, totul se inregistreaza. Cand ceva nu este inteles, se numeste ca e doar inregistrat. 90% din cunoasterea noastra e asa. Acum, aceasta inregistrare se poate sterge, daca vine o alta inregistrare mai intensa si mai lunga decat inregistrarea initiala. Atunci, se copie totul peste. Pentru ca ceea ce stiai, nu se baza pe niciun fel de intelegere.
Acum, daca tu crezi ceva pentru ca asa ai auzit, fara sa poti intelege cu adevarat de ce e asa, atunci aceasta credinta se poate pierde foarte usor. Ea poate fi mentinuta doar daca inregistrezi mereu peste ea.
Spre exemplu: Un om este indoctrinat de mic ca Biblia e cartea sfanta adevarata si tot ce scrie in ea e adevarat. Restul sunt minciuni. Aceasta afirmatie nu rezista decat daca repeti intr-una asta, daca altcineva iti repeta mereu asta, etc. Daca o iei pe EmaS spre exemplu si-o duci in Tibet sau in Abrabia (s-ar putea sa se supere EmaS pe mine) si o lasi acolo 10, 20 de ani si nu mai are niciun contact cu crestinismul, o sa ne bombardeze pe urma cu citate din Coran pe TPU.
Prbolema e ca o astfel de credinta nu valoreaza mare lucru. Nu poate fi aplicata. Sunt doar niste cuvinte mereu repetate.
Mai devreme sau mai tarziu toate credintele se vor pierde, cu toate ca pot aparea altele noi. Credinta este sortita esecului de la inceput si asta pentru ca este guvernata de o caracteristica efemera si aceea se numeste subiectivism. Uitati-va la colosii din Egipt, au construit un imperu in jurul credintei lor, ce a ramas astazi din credinta lor?! Doar o veche civilizatie antica. Cateva piramide si multe artefacte din care s-au insiprat si crestinii din ziua de azi. Sa nu uitam ca Egiptul antic si credinta acestora a dainuit in jur de 3000 - 4000 de ani, iar acum s-a ales praful de ele, si la propriu si la figurat.
In schimb, stiinta de a face focul care a aparut aproximativ odata cu omul si care a fost primordiala supravetuirii sale a dainuit in timp si chiar a stat la baza dezvoltarii si conceperii multor mecanisme ce au fost de folos oamenilor. Stiinta ia dezvoltat pe oameni si ia adus in stadiul actual, de oameni rationali, cu simt si gust estetic, cu gust pentru frumos. Stiinta ti-a adus apa si wc-ul in casa, aragazul, casa in care stai, telefonul care-l butonezi zilnic si nu oamenii pesterii care stau si se roaga la dumnezeu de 2000 de ani.
Iar cauza pierderii credintelor si a disparitiilor acestora este una simpla, unica si unitara, general valabila, aceea ca obiectivul care sta la baza tuturor credintelor (de ordin religios) oamenilor si anume zeii, nu exista. Vedeti voi, au ''existat'' o duzina de zei de-a lungul timpului care subit sau nu au disparut fara a se intampla nimic, atunci cand adeptii unui cult religios dispar, va muri si acea religie, si asta o demonstreaza ruinele din egipt, si cele din Grecia si Turcia, si cele din america latina, toate sunt dovezi ale zeilor morti.
Lipsa unui studiu aprofundat a Bibliei si aplicarea principiilor ei in viata.Ioan17:3
Pierderea credinţei este rezultatul acţiunilor şi deciziilor noastre în timp.
Puterea logicii...
asculta :)
http://www.youtube.com/watch?v=hQjrlsSGJrs&list=FLY_tGdwBomqUPvwX5Bn_yVg
Conform Bibliei,vor veni ( sunt) vremuri grele,cand oamenii isi vor pierde credinat,vazand atata rautate si durere pe pamant.
Ei bine,cand vezi atatea intamplari rele,unii isi pun intrebarea, Unde e Dumnezeu? Si asa probabil ca isi pierd credinta.
Ori daca le moare cineva, se intampla ceva rau in familie, acestia dau vina pe Tatal, desi..nu fac bine.
Cand le este bine, uita de Dumnezeu, ca El le ofera sanatate, dar cand e rau, sa aratam cu degetul.
Nu este logica, nici aflarea adevarului si nici trezirea la realitate si cu siguranta nu este vorba de satan. Este doar schimbarea mentalitatii colective. Umanitatea se plictiseste de anumite lucruri ce, cu trecerea timpului, devin niste banalitati. Poate credinta in Dumnezeu a devenit o prostie, o tampenie,, etc, dar cel mai important este ca a ajuns o banalitate. Ori crestinismul, in vremurile sale de glorie nu era o banalitate, din contra, era ceva, hai nu inedit, nu inedit, dar ceva nou (in ciuda modului eclectic in care combina lucrurile perimate )
Lumea, anturajul, televizorul, internetul si chiar si preotii, multi dintre ei fiind corupti.
1. Stiinta. Faptul ca toate lucrurile, dar hai sa spunem aproape toate, au o explicatie logica.
2. Faptul ca nu avem ceea ce ne dorim, si aici ma refer la lucrurile materiale.
3. Faptul ca nu suntem cum ne dorim sa fim.
4. La moda, mai nou, este sa fi ateu. Daca nu esti ateu esti privit ca un incult. Este o parere personala.
Adrenalinnnnnna întreabă: