| MakePeaceNotWar a întrebat:

Care credeti ca sunt cauzele pierderii credintei?

Răspuns Câştigător
| Sekaki a răspuns:

Neincrederea in B.O.R.

64 răspunsuri:
| usuk a răspuns:

O anumita "emancipare" a omenirii

| MMihai a răspuns:

Cu credință, nu te naști!
Pierderea credinței, este o exprimare!

| Krokodil a răspuns (pentru thewomaninwhite):

Tu chiar crezi in tot ce-ai spus?

| thewomaninwhite a răspuns (pentru Krokodil):

Bineinteles adica as fi spus ceva fara sens si inventat doar de dragul de a raspunde acestei intrebari? sau ce? fiecare are dreptul sa spuna ce vrea si sa creada ce vrea nu cred ca ai avea dreptul sa ma judeci tu pe mine pentru credintele mele

Punctuatiee.
nu inteleg de ce'ai sarit atat de tarelaughing.

| thewomaninwhite a răspuns (pentru Lizzu):

Eee da cum sa nu dumnezeu si satana sunt stari hai ca o conceptie asa gresita n-am mai auzit laughing ma mir ca n-ai zis ca sunt 2 catelusi unu intunecat si unu intelept si bun

Nu...pai cred ca inventez ca nebuna dl crocodil laughingma gandeam eu ca un crocodil nu intelege cu una cu doua dar in fine n-am ce discuta cu astfel de persoane

| Lizzu a răspuns (pentru thewomaninwhite):

Orice e posibil.
Era punctul meu de vedere si atat. Nu o teorie general valabila. Daca vrei o accepti daca nu, nu.

De unde ca mai degraba sunteti pe cale sa ramaneti cu totii orbi cu valul acesta in loc sa vedeti adevarul

| Lizzu a răspuns (pentru reihiuke):

Foarte adevarat raspuns.

| Lizzu a răspuns (pentru danay72):

Daca d-zeu ne-a lasat cu liber arbitru pe Pamant, nu avea nevoie sa ne scrie niste reguli de foc care neluate in calcul de oameni sa-i trimita negresit in pedeapsa.

Liber arbitru - libertate de alegere, de a lua decizii.

Cine orbi?
Oamenii care au fost la un moment dat in viata lor credinciosi in adevaratul sens al cuvantului si au ales alta cale de a fi, de a exista?
Sau
Oamenii care sunt credinciosi fanatici iar in loc sa fie toleranti cu tot ce le e diferit si opus, devin ignoranti si nu VOR sa vada lucrurile si din alta perspectiva?

Oare cei care arata altora si alte puncte de vedere sunt toti niste mincinosi?
E chiar atat de greu sa incerci macar sa cunosti si alte lucruri noi si sa pui in balanta?

Esti o cauza pierduta.

| RedheadOnTheRun a răspuns:

Indoiala,neincrederea,faptul ca ii judeca prea multi pe ceilalti,faptul ca nu primesc ce vor cand vor, frustrarea resimtita cand ii vad pe ceilalti ca aparent au ce isi doresc, unii oameni ai bisericii care nu inspira nimic bun celorlalti happy
Credinta adevarata nu se pierde niciodata, oricum. oricat ar dori unii. Sa fii informat dar sa crezi in continuare nu inseamna sa ai un "val" pe ochi asa cum spun unii. Mie personal imi e mila de cei ce se vor oameni "rationali", folosesc cuvinte prea mari pentru ei si nu cred in nimeni si nimic.

| chelstone a răspuns (pentru Lizzu):

Liberul arbitru implica si independenta fata de orice conditionare. Ori din acest punct de vedere, in crestinism, nu se poate vorbi despre liber arbitru. Liberul arbitru nu implica legi, pentru ca el se situeaza intotdeauna in afara lor, se manifesta independent de ele. Adica, nu vii si spui nu ucide, nu fura, nu fa aia, nu fa cealalta, iar mai apoi sa-mi spui ca am liber arbitru, ca nu e asa. Nu-mi spui, ca am o singura cale spre mantuire de exemplu, credinta, si dupa aia imi spui ca am liber arbitru, ca nu se potrivesc de nicio culoare. Adica, oameni buni, acolo conditonezi ceva, din start nu mai poti vorbi de liber arbitru. Liberul arbitru implica posibilitatea actiunii sale dupa vointa sa, independent de orice alta conditionare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand esti mic parintii iti spun tot felul de lucrui in legatura cu Dumnezeu, iar cand te duci la scoala si te mai maresti afli ca acele lucruri spuse de parinti nu sunt toate adevarate.

| danay72 a răspuns (pentru Lizzu):

Dar suportam consecintele actiunilor noastre. Dumnezeu nu vrea asta, dar de exemplu daca cineva fumeaza, el va avea probleme de sanatate, Dumnezeu nu vrea ascest lucru, dar asa reactioneaza corpul la substante nocive.Galateni6:7,8.La fel ca un parinte iubitor, care-i spune copilului ce e bine si ce nu, Dumnezeu ne zice dinainte ce trebuie sa facem si ce nu pentru a fi fericiti, dar ne lasa pe noi sa ne alegem modul de viata.

Tu esti mult mai pierdut decat mine asta e clarwinking

Crede-ma pana acum 2 ani am tot incercat lucruri noi si acum m-am regasit cu adevarat crezand in Dumnezeu oricum nu vreau sa ne judecam unii pe altii fiecare cu parerile lui traim intr-o tara libera pa pa

De ce-as fi?

Pai si eu de ce as fi?

Avand in vedere ca tu in 2013 mai crezi in povesti d-astea cu satan si dumnezeu am tot dreptu' sa te critic.

da-mi motive de ce-as fi "pierdut"laughing

Avand in vedere ca eu in 2013 inca mai fac parte din grupul celor care mai cred in dumnezeu pot sa ma consider extra binecuvantata in biblie scrie ca mare este calea ce duce spre pieire si multi merg spre ea insa ingusta este calea ce duce spre viata si putini reusesc sa mearga pe ea. tu nu faci parte nici din grupul acelora cu sfintii, moastele, popii, nici din grupul oamenilor care cred doar in dumnezeu esti complet pierdut faci parte din grupul oilor ratacite, fara scop in viata si te compatimesc

Roaga-te pentru mine te rog.rolling eyes
cum poti crede intr-o carte cu povesti?

| ZambetulNebuniei a răspuns:

WOW
Atat de multe motive.

Incepem cu ce a spus ramon2437. Daca pana si preotii umbla numai dupa bani, noi ce exemplu sa luam?

Stiinta si tehnoligia evolueaza.

Religia a tinut omenirea blocata ani de zile (oamenii erau persecutati, daca nu credeau in Dumnezeu sau daca aveau idei). Ironic din moment ce crestinii au fost si ei asupriti.

Alte motive, Cruciadele, o religie propagata prin sange si frica nu mi se pare ok.

Preotii, nu numai ca sunt lacomi, multi se Dumnezeu.

La noi in tara, biserica e sustinuta financiar de stat si de crestini, nu mi se pare ok sa fie sustinuta de stat. Cine vrea ar putea sa doneze din imozit bisericii, iar banii aceia sa mearga la bolnavi de exemplu.

Avem cam multe biserici, pentru o tara a carei locuitori mor de foame (nu suntem prea departe de asta).

Lista e mult mai lunga.

Ca o idee, multi sunt crestini din simplul motiv ca iti e bagata religia asta pe nes (stiu ca tu nu la asta te-ai referit prin credinta, dar e si asta un motiv).

Sa mai zic ceva:
-cand lumea e nedreapta, cand cei care provaduiesc credinta, isi perimit mult mai multe ca tine (nu e chiar asa rau) si cand sunt lacomi si se cred peste tine, e normal sa e intample asa.
-eu cred in Dumnezeu, in Domnul Iisus Hristos (cred in stilul meu), insa nu vad de ce trebuie sa "ling" zeci de icoane (linse si de atii, NU e igenic), eventual sa pup si mana lu nea popa.
Totusi eu cred in Dumnezeu, dar in felul meu.

Astept un coment!

Pai daca o iei asa o tinem pana dimineata

| Ana0Maria a răspuns:

Eu cred ca stiinta care se bate cap in cap cu religia.

Pai hai sa continuam.

Da cum sa nu daca te duci tu maine la liceu in locul meu n-am nicio problema

Ai dreptate.
Fiecare alege cu ce se simte mai bine.