"dar practic si preotii lucreaza cu diavolul pentru ca si ei accepta blestemele sau chestii de genul"
DACA ai fi citit Biblia ai fi aflat ca pentru crestini EXISTA la ora actuala DOAR un singur MARE PREOT, Isus Hristos. Restul sunt ANGAJATI ai statului si nu au nimic cu Biblia, Dumnezeu sau Biserica Acestuia asa ca asemanarea cu vrajitoarele nu se aplica deoarece acestea nu sunt platite din banul public, in rest..nu te contrazic.
Nu inteleg de ce LEGI pe Dumnezeu de niste popi, Primul nu are nici o legatura cu niste angajati ai unei institutii. Poate ei (popi) au alt dumnezeu, sau te-ai intrebat, oare Dumnezeu ii accepta ca lucratori ai Sai, ba cu El ba cu statul? Exista o vorba romaneasca: PROST nu este cel care cere ci cel care daruieste. Institutia bisericeasca in general nu are legatura cu Dumnezeu ci cu oamenii, angajati ai STATULUI nu ai lui Dumnezeu. Iar pentru stiinta ta personala, in tara noastra, dintre cultele crestine recunoscute de Constitutie exista doar UN SINGUR CULT (biserica, religie) care nu ia bani sau este subventionat de stat exact pentru cele spuse de tine. Nu toti sunt la fel, exista si exceptii.
Stai linistit link-ul nu este virusat, virusat este doar patriarhul, si daca tot vrei cuvant uite:
Verticalnews continuă serialul despre afacerile de succes ale BOR, care i-ar face invidioşi chiar şi pe cei mai pricepuţi manageri. Cu peste 3, 4 miliarde de euro, Biserica Ortodoxă Română concurează cu cei mai puternici actori din economia românescă. Are şi un avantaj detaşat în această competiţie-averea îi poate spori oricând deoarece are de recuperat aproximativ 200.000 de hectare de pădure, estimate la 5 miliarde de euro, piese aflate în muzeele românesti şi o parte a tezaurului de la Moscova revendicat de statul român. Astfel, avuţiile Bisericii ar putea depăşi 10 miliarde de euro, sumă care ar plasa-o în funtea celor mai bogate entităţi din România.
Bani din plin de la bugetul de stat
Din 1990, Guvernul a pompat către Culte 784 de milioane de dolari. Aproape jumătate din aceşti bani (330 de milioane de dolari) s-au dat în ultimii trei ani, în perioada crizei economice. Cei mai mulţi bani ajung în conturile BOR, întrucât are cea mai mare „acoperire" la nivel naţional.
Zecile de milioane de euro alocate pentru construcţiile de biserici şi celelalte sume care se duc pe salariile clericilor au atins anul trecut un vârf istoric, depăşind o sută de milioane de euro.
Le merge bine şi pe timp de criză. Cu bani de la contribuabili se plătesc salariile preoţilor şi se ridică noi biserici.
Ctitoria de biserici a ajuns o industrie imobiliară în ultimii 20 de ani. Motivele oficiale sunt migraţia oamenilor la oraşe şi demolarea multor biserici în communism, potrivit "Evenimentul zilei".
Patriarhul Daniel, un manager cu limuzină şi casă de milioane de euro
Banii Bisericii sunt însă pe mâini bune. Preafericitul Daniel ştie cum să aibă grijă de avearea BOR şi să o sporească.
Despre calităţile de bun antreprenor ale Patriarhului Daniel s-au scris multe. Mai marele Bisericii Ortodoxe Române, Dan Ilie Ciobotea, are 61 de ani şi este Patriarh de mai bine de trei ani. Bănăţeanul e doctor în teologie al Universităţii din Strasbourg. Până să se călugărească la Mănăstirea Sihăstria, la 36 de ani, Preafericitul a fost lector al Institutului Ecumenic de la Bossey, Elveţia. Doi ani a fost consilier patriarchal, iar pe 1 iulie 1990 a fost înscăunat ca arhiepiscop al Iaşilor şi mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.
Atunci a început şi povestea sa de succes ca om de afaceri.
La 17 ani dupa alegerea sa în scaunul de mitropolit, Înalt Preasfinţitul Daniel a reuşit să transforme instituţia pe care o conduce în principala furnizoare de fonduri pentru Patriarhia Română. Cu mii de angajaţi, mitropolia are afaceri aproape în toate domeniile- de la industria alimentară, turism, comerţ, imobiliare, la mass-media.
Bogăţie şi în jurul Patriarhului. Cele doua engolpioane cu Mântuitorul şi Maica Domnului de la gâtul Înaltului Prelat şi crucea stavrofor, obiecte din aur, placate cu argint, valorează peste 14.000 de lei.
Preafericitul are şi o superlimuzină, un Audi A8, de peste 70.000 de euro. O foloseşte din 2007, când a primit-o de la reprezentanţii firmei Porsche. Iar reşedinţa patriarhală din satul Dragoslavele, judeţul Argeş, care se întinde pe o suprafaţă cât trei terenuri de fotbal, ar valora câteva milioane de euro.
ÎPS Teodosie, avere la malul mării
Avere nu ştie să facă doar Patriarhul. Iscusit e şi Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, care a fost cel mai controversat candidat la scaunul de Patriarh. A recunoscut că a colaborat cu securitatea "din motive patriotice", iar de anul trecut este sub urmărire penală, pentru luare de mită. Înaltul Prelat are o avere care a atras, de asemenea, atenţia presei. Cele mai însemnate sunt afacerile în imobiliare cu terenuri ori hoteluri.
În septembrie, Arhiepiscopia Tomisului a fost presată de fisc să-şi achite datoria istorică acumulată prin neplata impozitelor pe salariile preoţilor. Direcţia de Finanţe a pus deja sechestru pe mai multe terenuri, imobile şi automobile ale Arhiepiscopiei.
Daniel, premier în locul lui BocNu întâmplător, datorită iscusinţei sale, Patriarhul a fost propus în fruntea unui guvern de tehnocraţi, sau unul de Uniune Naţională. Fostul senator UNPR Liviu Câmpanu este de părere că modul în care patriarhul Daniel a condus Mitropolia Moldovei şi a Bucovinei îl recomandă pentru funcţia de şef al Executivului. În plus, spune Câmpanu, Biserica se bucură de credibilitate în rândul populaţiei. Până atunci, însă, Biserica Ortodoxă are profit, iar economia românescă e în continuare pe minus.
AVEREA BOR ÎN CIFRE:
- 5 miliarde de euro – 200.000 de hectare de pădure cerute de Biserica Ortodoxă Română.
- 400 milioane de euro – estimarea celor 40.000 hectare de pădure aflate în proprietatea BOR
-20 milioane de euro – estimarea celor peste 40.000 de hectare de teren arabil aflat în propietatea BOR
- 1, 4 miliarde de euro – estimarea terenului intravilan al celor 11.102 parohii ale BOR
- 1 miliard de euro – valoarea obiectelor bisericeşti şi a celorlalte bunuri mobile din patrimoniul parohiilor
- 500.000 de euro – conturile bancare pe care Patriarhia Română şi cele şase mitropolii le alimentează constant pentru cheltuieli curente
- 4, 4 milioane euro – conturile bancare la BCR ale Patriarhiei, a şase Mitropolii şi a 10 arhiepiscopii
- 16 milioane de euro – a cheltuit anul trecut Biserica Ortodoxă Româna pentru opere de binefacere
- 90 milioane de euro – veniturile medii anuale ale Bisericii Ortodoxe Române (din donaţii şi din activităţi economice)
- 42 milioane de euro – alocaţi de la bugetul de stat pentru salariile preoţilor (spre comparaţie, în aceeaşi perioadă, Asistenţa socială pentru familie şi copii a primit de la bugetul de stat 80 de milioane de euro).
Daca crezi in dumnezeu, taie-ti o mana si roaga-te lui dumnezeu sa iti creasca la loc se poate? nu! Cand dumnezeu va face o minune concreta de genul asta voi crede in el. Daca chiar ar exista cum spune in biblie ar fi un dumnezeu rau, o persoana buna nu poate omora o planeta intreaga cu un potop doar pentru ca asa ii vine lui!
Answer17 întreabă:
crestiniromani întreabă: