| Holiday a întrebat:

Care e explicatia ca o gramada de credinciosi de diverse religii si/sau culte se roaga toata ziua la spiridusii lor, dar cu toate astea, sunt vai mama lor?
Si nu ca zic eu ca ar fi asa, ei insisi se plang de asta.

19 răspunsuri:
| melanya a răspuns:

Unii oameni cred despre ei că sunt vai mama lor...dar apoi își dau seama că alții o duc mai rău decât ei.
Știe Divinitatea de ce orânduiește lucrurile așa pe pământ...

| Holiday explică (pentru melanya):

"Unii oameni cred despre ei că sunt vai mama lor...dar apoi își dau seama că alții o duc mai rău decât ei."

Da, misto consolare...laughing
Dar oricum nu are nici o legatura cu intrebarea.

"Știe Divinitatea de ce..."

Daca tot face oricum ce stie el, ce sens are sa se mai roage astia?!

| melanya a răspuns (pentru Holiday):

Orice om care se roagă...mai știi, poate primi ce dorește.

Răspuns utilizator avertizat
| Freya1 a răspuns:

Majoritate suntem vai mama noastra, dar faptul că te gândesti ca exista o speranță undeva la acei spiridusi cum spui tu te mai consolează si ambitioneaza sa lupți.

| Irinel15123532 a răspuns:

Unii sunt crestini doar cu numele. Nu poti face o generalizare.
Romania este numita tara crestina, dar peste 90% din oamenii din ea, nu au citit niciodata biblia, dar daca ii intrebi ''sunteti crestini?''
Iti vor raspunde ''sigur ca da''
Pe ce baza sunt crestini?
Pe vorbe goale.
Apoi aceiasi oameni sunt ''reprezentantii Lui Dumnezeu'' pentru ca se declara crestini, oamenii se uita le ei si spune ''Deci asta e un crestin?''
Cand de fapt ei nu au nici cea mai mica idee despre bazele crestine, nu au nici o cunostinta biblica, nu stiu nimic.

| Holiday explică (pentru Irinel15123532):

In secta din care faci parte nu sunt persoane vai mama lor? Hai sa fim seriosi...Si atunci, ori secta ta nu e de crestini, ori degeaba va rugati ca nebunii la spiridusi.

| StrongHeart a răspuns:

Explicatia e ca tu esti mandru si il numesti spiridus pe Creatorul Universului din frustrari personale si ca nu intelegi nimic din ce se intampla in lumea asta.Degeaba iti pui toata credinta in structura atomului daca nu stii sa dai un sens vietii tale si refuzi sa asculti glasul constiintei.
Vai mama lor mi se par si mie cei ca tine.Pai aia de care zici tu ca se plang de fapt isi arata slabiciunile cu riscul de a fi judecati, tu te ascunzi dupa niste teorii care cu timpul dispar si praful se alege de ele.
Sper sa Te lumineze candva si pe tine, ca e rau in intuneric.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru Holiday):

Nu fac parte dintr-o secta, sunt crestin ortodox dar urmez invatatura bibliei, nu traditia ortodoxa (moaste, icoane, etc)
Draga prietene, in orice tara, oras, sat, comuna sunt oameni cu diferite situatii, pe car enu le cunosti intru totul, a face o generalizare ca, crestinii o duc rau, nu este corecta.
Sunt oameni de stiinta cu o viata grea, sunt medici, atei, preoti, profesori cu situatii grele, multe dintre ele sunt rezultatul propriilor alegeri gresite, noi suferim de multe ori din cauza alegerilor personale.
A fi crestin nu inseamna ca esti intr-o bula, si nu ti se poate intampla nimic rau.
Iisus nu spune ca nu vom avea niciodata necazuri, cat timp vom fi pe pamant vom avea parte si de suferinte.
Dar tot El spune

„De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său." Romani 8:28.

si

Ioan 16:33
V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri, darîndrăzniţi, Eu am biruitlumea."

El va fi cu noi, chiar daca uneori mai trecem si prin momente grele.

Cand ai invatat cele mei multe lucruri, intelepciunea, a te ridica de jos si a merge inainte, a privi in sus si cand totul pare pierdut, in bucurii sau in necazuri si in intuneric? Uneori aceste momente ne intaresc, ne ''calesc''.
Tote lucrurile, si cele bune, si cele rele.

| Holiday explică (pentru StrongHeart):

Tu ori nu stii sa citesti, ori nu intelegi ce citesti. Am spus destul de clar ca nu e opinia mea ca-s vai mama lor, dealtfel pe mine chiar nu ma intereseaza de soarta lor, ci ei se descriu astfel.

"... daca nu stii sa dai un sens vietii tale si refuzi sa asculti glasul constiintei."

De ce mi-ar spune constiinta sa fiu tantalau sa cred tot felul de tampenii de povesti cu diverse personaje fara nici o baza in realitate cum e creatorul asta al Universului de care esti tu amorezat/a?!
Pe bune, sensul vietii tale e sa pupi in fund personaje imaginare?! Naspa de tine daca e asa. Dar ma rog, bine ca ti-ai gasit vocatia...

"...a face o generalizare ca, crestinii o duc rau, nu este corecta."

Unde am afirmat asta?
N-ai inteles intrebarea, asa-i?
Ce spui tu acolo e alta discutie.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru Holiday):

Dar asta se intelege din intrebarea ta
'' se roaga toata ziua la spiridusii lor, dar cu toate astea, sunt vai mama lor?''

''In secta din care faci parte nu sunt persoane vai mama lor?''

''ori secta ta nu e de crestini, ori degeaba va rugati ca nebunii la spiridusi.''

Faptul ca, crestinii se roaga degeaba si tot au probleme in viata, si sus ti-am expus ca, IIsus nu a spus ca nu vom avea niciodata probleme pe pamant, ci ca El va fi cu noi si ne va sprijini, si ca El face ca toate lucrurile, si cele bune si cele mai putin bune, sa lucreze spre binele nostru, spre a ne ''cali';, a ne face mai puternici, a ne invata lucruri pe care le poti invata doar in intuneric, ziua nu vezi stelele, va trebui sa astepti noaptea pentru a vedea luna si stelele.
Poate ca Dumnezeu vrea sa ne arate ceva ce nu putem vedea.

| StrongHeart a răspuns (pentru Holiday):

Te intereseaza soarta lor,din moment ce ai pus intrebarea sau voiai sa ne arati ca esti frustrat pe credinciosi?
laughing Esti deja tantalau, nu te mai chinui sa nu fii.
Nu crezi, nu crezi, asta e, nu te obliga nimeni sa crezi.Asta e in capul tau.Majoritatea crestinilor pe care ii stiu isi vad de treaba, nu cauta sa converteasca atei.
NU pupa nimeni in fund persoane imaginare, vezi, aici imi dau seama ca ai o imaginatie bolnava. Daca o persoana sta in genunchi sa se roage e un lucru rau? E o umilinta?
Stii de ce se roaga? Pentru ca e nevoie de sacrificiu ca sa se implineasca rugaciunea.Iti arati multumirea si smerenia fata de creatie,nu e nimic degradant,e doar mintea ta care isi imagineaza lucrurile astea.
Imaginar pentru tine,pentru persoana aia nu e nimic imaginar,e Creatorul oamenilor, de care tu nu ai cum sa fii constient, adica mandria te tine in loc sa recunosti ca ai primit o viata si ai ceva de facut cu viata asta, ceva mai mult decat sa te contrazici si sa faci pe Gica Contra ca nu exista nimic.
Daca oamenii cred asta de zeci de mii de ani, cine esti tu sa spui ca nu e adevarat? Nu ai trait nici 0.001% din timpul de cand este creatia,ce te face sa crezi ca ai raspunsurile la toate si ca toti oamenii care au crezut erau niste prosti?
Adica mai concret sa iti bati joc de ce e sfant,ca asta faci.
Daca tu nu crezi, ok, problema ta.Dar ce problema ai tu cu oamenii care cred? In viziunea ta ei se plang si se roaga ca prostii, in realitate oamenii chiar sufera si cauta raspunsurile la fel ca si tine, cauta sa inteleaga si au gasit un mod de a trai si de a intelege suferinta.Cine esti tu sa judeci persoanele alea? Le-ai dat tu viata, nu.Atunci ar trebui sa taci din gura si sa ii lasi in pace, fie ca iti place fie ca nu.

"Te intereseaza soarta lor, din moment ce ai pus intrebarea sau voiai sa ne arati ca esti frustrat pe credinciosi?"

Chiar nu ma intereseaza. Problema e ca astfel de credinte tampite afecteaza societatea in general, nu doar pe cei care le practica. Mai ales unde sunt multi nebuni de astia.

"NU pupa nimeni in fund persoane imaginare"

Ei, nu...cu asiduitate chiar.

"Daca o persoana sta in genunchi sa se roage e un lucru rau? E o umilinta?"

E o prostie. Nu-i ajuta la nimic, ba dimpotriva.

"Daca oamenii cred asta de zeci de mii de ani, cine esti tu sa spui ca nu e adevarat?"

Da chiar, daca de mii de ani oamenii nu foloseau hartia igienica, cum naiba s-a trezit unul sa le spuna ca ar fi bine?

"Nu ai trait nici 0.001% din timpul de cand este creatia, ce te face sa crezi ca ai raspunsurile la toate si ca toti oamenii care au crezut erau niste prosti?"

Nu le stiu pe toate, dar sunt anumite lucruri evidente. Unul dintre ele e ca Biblia e un bullshit fara nici o valoare de adevar. Pe principiul "nu le stii pe toate", tu de unde stii ca nu este Spiridusul cu Trei Oua creatorul Universului?
E relativa asta cu "prosti". Dar da, cu cat esti mai prost, cu atat e riscul mai mare sa crezi tot felul de traznai, gen povestea voastra. Dar nu tine neaparat doar de asta.

"Dar ce problema ai tu cu oamenii care cred?"

Discutia e lunga aici si motive pentru a lasa in voia lor credintele astea tampite sunt multe, dar hai sa zicem deocamdata ca nu pot tolera prostia.
Uita-te la tine, te citez:
"...blestemul are efect asupra oamenilor.Cea mai grava forma e blestemul de preot si blestemul parintilor asupra copiilor."

In anul 2020, unii mai cred inca in blesteme...nu te doare mintea?! Auzi la tine, "blestemul de preot"...laughing Unfuckinbelievable!

"Dar asta se intelege din intrebarea ta
'' se roaga toata ziua la spiridusii lor, dar cu toate astea, sunt vai mama lor?''"

Asa, si de unde reiese ca as fi afirmat ca nepupatorii in fund de spiridusi nu pot fi vai mama lor?! Discutia e doar despre faptul ca linsul boaselor de spiridusi imaginari nu ajuta cu nimic.

| StrongHeart a răspuns (pentru Holiday):

Poti incerca sa vezi daca functioneaza, dar nu iti recomand.

Uite sunt dispus sa incerc. Ce trebuie sa fac, sa enervez un jegos de preot? Sau? laughing

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Păcatele omului fac un zid de despărțire intre el si Dumnezeu. Deci rugaciunea nu ajunge la Dumnezeu. Mai întâi creștinul trebuie sa se privească pe sine in "oglinda" si sa isi puna viață in orânduială si după sa se roage lui Dumnezeu. Isus spune ca înainte de ați duce darul la Templu sa te cercetezi sa sa vezi daca cineva are ceva împotriva ta, si te du si te împăca cu acela si numai după aceea sa duci darul si sa te rogi lui Dumnezeu. Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorânduielii ci al orânduielii. Fa așa si vei vedea rezultatul.

| EcceHomo a răspuns:

Explicația?
Hmm,imi amintesc cum într-o zi m-am întâlnit cu amica unei amice. Era lovita zdravăn în mufă, iar eu, în adâncul ființei, m-am bucurat. Nu ma întreba de ce, nu îmi amintesc.winking
La ruga de seara, am zis:
Da-mi, Doamne, și mie!
Și mi-a dat...
Apăi, acum e vina Lui ca mi-a dat de m-a durut sau a mea ca nu am știut ce sa-I cer?

Întrebări similare