anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care e motivul pentru care crestinii urasc ateii?
Am intalnit nu unul, ci mai multi crestini care sa nu aiba nicio legatura cu ateii, sa ii priveasca ca pe niste demoni, desi sunt si ei oameni ca ei, unii chiar oameni de omenie.

In anii mei, nu am intalnit unul, ateu, un adevarat ateu(adica unul care studiaza stiinta nu gluma, unul serios), ca adica mai sunt si unii care, de frustrati ce sunt, nu mai tin cont ca religia in miezul ei e o filosofie bogata in figuri de stil si o iau pe aceasta in ce vor ei mai putin in creier, sa urasca un crestin doar pentru simplu fapt ca crede in Dumnezeu.
Da, un ateu va ura nestiinta(nu si credinciosul), si credeti-ma, in sanul religiei e multa nestiinta.
Uitati-va numai la cate culte s-au format si toate diferit, datorita unei carti care se considera "infailibila"...sau, cel putin asa zic crestinii.

Deci sa nu veniti cu vorbe de genul ca generalizez, pentru ca ochiul meu si urechea mea s-au vorbit pe cand inca erau certati pe tema asta.
Spre rusinea mea va spun, eu sunt credincios, dar nu sunt rasist.
Nu e o rusine sa vrei sa fii credincios, nici ateu, e o rusine sa fii rasist.

Răspuns Câştigător
| Zuzu1991 a răspuns:

Motivul principal e ca fiecare religie in parte (RELIGIE, NU CREDINTA) e plina de gauri si de imbecilitati, moment in care orice religios (care mai si confunda religia cu, credinta) o sa guite de moarte daca cineva ii contesta religia, mai ales ca e foarte usor si MAI ALES ca se gasesc argumente logice simple

deci, practic, respectiva ura nu se refera in mod direct la atei, ci la propria lor liniste mentala, ca vine cineva care CU DOVEZII le demonstreaza ca, "cred" intr-un lucru evident gresit
pe scurt, le e frica de atei pentru ca NU vor sa se trezeasca din masturbarea mentala permanenta numita religie

ai facut o paralela relativ ok cu rasismul, pentru ca e in principiu acelasi lucru (rasa, religia, modul meu de viata, tribul meu e bun, al tau e RAU), insa, totusi, chestia are potentialul de a schimba subiectul, si poate nu vrei asta

48 răspunsuri:
| Mayhem666 a răspuns:

E in natura umana sa urasti ceva ce e diferit de tine. Desi eu personal consider asta ca fiind ceva gresit. Pentru unii diferit inseamna rau, dar in realitate, diferit inseamna diferit si doar atat.

| Freya1 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Ooooh, come on! Sa am casa si poarta, ca ce Baphomet misto imi trag dupa aia... https://www.sott.net/image/s24/483758/full/DkvbjKBVsAA8BW_.jpg

| cristi202 a răspuns:

Credinciosii adevarati nu urasc. Cei ce o fac, nu sunt credinciosi. Altfel, e o antinomie. Nu poti pretinde ca iti ghidezi viata dupa porunca de a-i iubi pe ceilalti, si tu de fapt sa ii urasti pe unii. De e asa, ori duci o viata dubla, ori esti fatarnic, ori ai probleme serioase daca nu constientizezi.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru SimplyBlue):

Cred ca nu l-ai vazut pe Memu10Memu in actiune la categ. religie si modul cum denigreaza el acele lucruri sfinte considerate pentru atei stiinta.
Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte.

Daca sunt puse intrebari la sec. Religie e bine, inseamna ca oamenii mai gandesc si nu doar cred ce aud de prin biserici si catedrale.
Cu cat iti pui mai multe intrebari despre religie, cu atat credinta scade, dar poate creste si in functie de cat constientizezi ce se afla pe partea opusa, nu zic ca nu.E mai mult intuneric decat lumina, deci ai destul timp sa te razgandesti.

Si ateii adevarati nu isi bat joc de crestini, isi bat joc de ineptiile(crestine) lor idioate si amuzante cateodata.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Stai breh, nu o da cu mucii in fasole. Stiinta nu e sfinta. Nu poti pretinde asa ceva daca esti normal la cap. Stiinta se bazeaza pe teorie, practica, studii de caz, cercetare, experimentare, o gramada de treburi. Nu poti diviniza ceva de genul asta. Stiinta e pur si simplu o metoda de cunoastere. Sau de a incerca cunoasterea. Religia e divinizarea unei improbabilitati si a unor dogme si concepte care daca ar fi ACUM introduse in societate, mai toata lumea le-ar lua de ridicole. Sa vad eu crestinul ala care o sa isi creada nevasta aparent virgina ca e gravida cu o fantoma. Deh, cate se stia pe atunci de himenul elastic...

| Freya1 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Absolut nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

De ce crestinii adevarati vor ura necredinta oamenilor? Cu ce îi incurca necredinta altor oameni?
Nu fiecare crestin va da socoteala(daca va da) pentru faptele lui? Atunci de ce se uita la paiul din ochiul altuia? Sau de ce il vede rau, ca nu il vede pe Dumnezeu cu el cum il vezi tu cu al tau?
Dar cand Dumnezeu i s-a aratat ca sa vada si sa creada ca Pavel in drum spre Damasc?
Un ateu adev va ramane ferm convins ca Dumnezeu nu exista pana la proba contrarie, si pana atunci nu trebuie judecat mai aspru decat Toma.

Tu cunosti doar "bacnota" ta reala, nu si celelelalte care pot fi la fel de reale, de care tu nici prin cap nu ti-ar trece ca sunt fabricate de acelasi producator. Poate fi si ca 6 9.
Deci da, respectivul are dreprate, ca daca te-ai fi nascut mulsumana ar fi o sansa de la 5% spre deloc sa aderi la crestinism, si asta pentru ca, asa cum zici si tu, consideri ca religia ta are dreptate iar altuia nu.

Hristos este Adevarul daca nu a mintit, dar daca a mintit El insusi e Minciuna.
Eu daca zic ca sunt adevarul trebuie sa mi se faca o inspectie asupra acestui adevar, altfel cine m-ar crede Adevarul adevarat s-ar considera credul si naiv.
Iar ce te satura pe tine nu il poate satura pe altul smd.
Adevarul nu e doar la Isus, adevarul e unde e adevar, nu conteaza ca e in religia hindusa, mulsumana sau alte filosofii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru GabiDumitrescu):

Unde e sfant e sfant, in stiinta, unde nu exista e doar ipoteza si nimic mai mult.
Deci nu m-am referit decat la corectitudine cand am zis sfant, nu la veneratie.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Hmmm, si corectitudinea suporta corectii sau macar completari in mod continuu. In principiu, am inteles ideea. happy

| Emma30555 a răspuns (pentru anonim_4396):

Discriminarea înseamnă a trata pe cineva nedrept. Tratamentul nedrept poate fi bazat pe practic orice, inclusiv genul, rasa, comunitatea, culoarea pielii, trăsăturile feței, înălțimea, vocea, tonul, statutul social și economic, opiniile politice și religioase etc. Rasismul susține ideea că oamenii sunt divizați în rase și că unele rase sunt mai bune decât alte rase. Discriminarea pe bază de rasă se consideră a fi o discriminare rasială. Rasist este atunci când consideri ca albii sunt mai buni decât negrii sau urăști țiganii doar ca sunt țigani, nu în funcție de educație, sau chinezi, sau atunci când consideri ca evreii sunt responsabili pentru problemele lumii cum a considerat Hitler, etc

| SimplyBlue a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu stiu cine este Memu dar mie nu imi plac fanaticii nici dintr-o parte, nici din cealalta.
Daca acel Memu probabil un fanatic religios a fost banat, ce asteapta minunatii admini TPU de la Dany1988?
Sa ajunga la 10.000 de intrebari tampite?
Dreptatea"" asta sa i-o aratati voi lui Mutu. happy
Religia de pe TPU este plina de atei care intreaba ce au visat azinoapte, si sunt tinuti in brate de moderatori, iar crestinii va urasc. Ihi. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Emma30555):

Eu nu inteleg ceva, daca rasismul vine pe fond de frica, ignoranta, sau circumstanțelor socio-economice, aceste motive se amestecă uneori, chiar și inconștient, și duc la atitudini rasiste, de ce atunci discriminarea, care si ea tot pe acest mod functioneaza, nu e acelasi lucru cu rasismul?
Asta nu inteleg eu.

"Încă din timpul Războiului Civil American, termenul de "discriminare", în general, a evoluat în limba engleză americană fiind utilizat ca si tratament defavorabil al unui individ - termenul referindu-se inițial numai la Înțelesul de rasă, mai târziu generalizându-se ca membru într-un anumit grup social sau categorie socială nedorită."

Deci daca eu urasc un ateu doar pentru ca nu e ca mine, ca cei din tribul meu, atunci de ce nu m-as numi rasist?
Si nu ma refer la cel biologic, ca exista mai multe tipuri de rasism, exista rasism institutional, rasism cultural, rasism invers, rasism bazat pe culoarea pielii si biologic.
Exemple de rasism
Discriminarea în muncă.
Își bat joc de studenții care au caracteristici fizice irelevante.
Dispretuiesc copiii care au un fel de handicap.
Hărțuire sexuală de la un șef la secretar.
Obligația de a ascunde condiția sexuală a unei persoane de a aparține unui anumit loc de muncă.
Încălcarea drepturilor muncii în caz de sarcină.
Este un virus pandemic acest rasism. De fapt, homofobia este o formă de rasism.

| Mosotti a răspuns:

Crestinii nu urasc ateii, doar au parere proasta de ei pentru ca crestinii nu pricep cum de ateii nu vor sa creada in iluzia crestinilor!
Crestinii sunt convinsi de iluzia lor ca e reala, si de aia.

Iar cum crestinii au la baza o slaba samanta psihotica naturala, orice argumente faptice si logice le-ar pune ateii pe masa ca totu e o iluzie, crestinii nu le valideaza.
Ptr ca asta e una din caracteristicile principale ale psihozei "in ciuda evidentelor, omu acela nu valideaza realitatea".

Daca un om crede in asta se numeste psihoza, daca f multi cred in asta se numeste credinta adica tot psihoza, cam asa asta treaba.

Ateii nu sunt psihotici nici macar f putin, ca ei vad realitatea.
Si crestinii sunt ca schizo aia, incearca sa te convinga de iluziile lor, si daca nu crezi, tu esti dus zic ei.

| Emma30555 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cuvântul rasism se refera la rase, se vede și în denumirea lui, discriminarea are o arie mai larga ca să zic asa de diferențe și judecați făcute pe nedrept. Dar în mare am înțeles ideea ta, rasismul prejudecățile, discriminările vin din lipsa de educație

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Emma30555):

Da, dar sincer sa fiu, cand ai zis de rasism aveam impresia ca vorbesti de rasismul stiintific, nu de discriminarea rasiala, care e o forma de discriminare iar nu o teorie in sine cu adepti.
Ca din ce informatii sunt pe Wikipedia cu privire la rasism sunt aproape sau daca nu toate stiintifice, fost-ar ele stiintifice, pentru ca acum nu mai sunt.

| Andresso a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Normal, de ce nu?