| SandraEve a întrebat:

Care e motivul pentru care nu crezi in existenta unei Divinitati?
Te bazezi strict pe faptul ca stiinta nu a putut dovedi in mod cert acest lucru, sau temeiul acestei alegeri( de a nu crede) este altul?

52 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu exista nici o dovada ca exista Dumnezeu sau ca iisus s-a nascut dintr o virgina, a facut minuni si a inviat din morti a treia zi, exista doar indoctrinare de mic ca apoi acel individ sa creada orbeste desigur fara vreo dovada in Dumnezeu, iar faza cu pariul lui pascal, sunt mii de culte crestine fiecare se vrea a fi cultul perfect sau religia perfecta, sansa sa nimeresti religia perfecta este mica, asa ca pariul este greu de castigat plus ca asta nu e treaba, nu crezi in Dumnezeu din cauza unui pariu

| SandraEve explică (pentru RAY):

Cataa neincredereeee sad

| Donsavas a răspuns:

Nu cred in Dumnezeu pentru că asta ar însemna să cred si in suflet, cel din urmă fiind inexistent. Sufletul este o iluzie a minții umane. Dacă ar exista Sufletul, atunci stările emotionale n ar putea fi influențate de niste droguri. Nu cred in Dumnezeu pentru că pare plauzibilă teoria evolutionismului. Divinitate pentru mine e doar forta din care a "luat naștere" universul. Atât.

| SandraEve explică (pentru Donsavas):

Unii cercetatori au incercat sa dovedeasca existenta sufletului. Au cantarit un om in moarte clinica inainte si dupa deces. Au ajuns la rezultatul ca avea o greutate mai mica duce deces. ( nu te gandi ca l a cantarit cu o luna inainte tongue cu cateva ore) De aici ar fi putut trage concluzia ca da, sufletul exista

| RAY a răspuns (pentru SandraEve):

Unii cercetatori au incercat sa dovedeasca existenta sufletului. Au cantarit un om in moarte clinica inainte si dupa deces. Au ajuns la rezultatul ca avea o greutate mai mica duce deces

asa de credula esti fata, in primul rand aia nu erau savanti, in al doilea rand cand un om moare se descompune deci slabeste si nu 7 grame si cu mai mult, in al treilea rand nu a fost replicat acel experiment desi nu e stiinta, stiinta nu confirma existenta a ceea ce se numeste suflet

| RAY a răspuns (pentru Donsavas):

Esti deist sau panteist?

| Steregoi a răspuns:

Motivul pentru care n-as crede in existenta lui Dumnezeu e de fapt motivul pentru care cred si stiu ca exista Dumnezeu.

Primul motiv este ca "Dumnezeu nu se vede" adica exact ce a spus Dumnezeu ca pe el nu-l poate vedea omul.

Al doilea motiv este ca omul moare adica conform dreptatii nu poate ceva imperfect si pacatos sau care are tendinte pacatoase sa traiasca vesnic. Dreptatea asta nu a inventat-o omul si ea exista si cand a aparut omul pe Pamant si înainte sa apara omul pe Pamant. Dreptatea nu are inceput. Dumnezeu e sursa dreptatii.

| Mclaren12 a răspuns:

Stiinta este controlata in prezent si intentionat nu dezvaluie existenta Divinitatilor. Istoria despre ele a fost in majoritar distrusa si restul a fost ascuns de ochii maselor. Crestinismul a fost folosit ca sa transforme masele in oile supuse ale jîdanilor. Crestinul nu are atitudine si este supus si usor de manipulat spre deosebire de pagani care cel mai probabil stiau sa-si faca dreptate ca daca n-ar fi fost asa, evreii n-ar mai fi avut nevoie de crestinism ca sa-i controleze. Ca tot vine vorba de asta, eram pe un grup unde cineva a postat ceva ofensiv cu privire la inaltarea semi-zeului fictiv si toti romanii de acolo au sarit ca arsi sa-l injure pe respectivul care a postat. Din cate se poate deduce, poporul roman isi merita soarta la cat de spalat pe creier, indoctrinat si ignorant este. Toti zic ca este criza si spalatii pe creier il asteapta pe Cristos sa faca ceva in loc sa ia atitudine si sa actioneze.

| SandraEve explică (pentru Mclaren12):

Sa nu confundam prostii cu cei credinciosi. Una e sa fii prost, sa fii usor influentabil si ce ai mai zis tu acolo legat de injurat si alta sa ai credinta.

| Mclaren12 a răspuns (pentru SandraEve):

Nu stiu daca crestinii sunt prosti, de fapt nici n-am zis asta, dar ce stiu este ca ei pot fi usor de manipulat si sunt ignoranti. Intr-o oarecare masura nu este vina lor pentru ca nu ei au ales sa li se faca subconstientul praf de la nastere cu basme crestine, pe de alta parte ei poarta o vina pentru ca exista in prezent toata informatia necesara pentru a se trezi la realitate si ei refuza sa cerceteze. Ei pun atat de usor "botu" la balivernele care corespund cu credintele lor si cand incerci sa-i trezesti la realitate apeleaza la credinta oarba pe care o au si iti baga bazacobii biblice care n-au nicio legatura cu realitatea.

Uita-te si tu cum religia ii invata pe oameni de mici sa aiba credinta, sa "intoarca celalalt obraz", sa " dea si camasa de pe ei" etc. Sunt convins ca iti suna cunoscut. Uita-te la rezultate, tarile ortodoxe sunt cele mai sarace tari din Europa, economia e la pamant, industria la fel, educatia la fel etc. Ce face populatia? Nimic. Ei doar se roaga la zeul evreilor sa faca ceva si ei doar stau si indura suferinta si viata de rahat in timp ce "aia de sus" traiesc in lux pe spatele populatiei. Daca ei n-o sa se trezeasca la realitate sa faca ceva si sa-si ia tara inapoi, fii sigur ca n-o sa apara niciodata un jîdan "omnipotent" sa faca dreptate pentru ei.

Poate oamenii aia sunt constienti ca viata de pe acest pamant e una trecatoare si isi construiesc comori in cer, unde cu adevarat vom trai vesnic

Vezi? Tu dovedesti exact ce vreau sa zic. Jîdanii le promit crestinilor "comori in ceruri" si "sufletul salvat pe vecie in rai" in timp ce ei fac miliarde de pe urma ignorantei crestinilor care devin sclavii lor si la propriu si la figurat. Daca te supui religiei crestine ajungi in rai iar evreii controleaza religia crestina. Mai simplu de atat nu se poate.
Nu te asteapta nicio comoara nicaieri, tu esti raspunzator de viata ta. Jîdanii au facut miliarde de pe urma basmelor care va sunt bagate in cap de la nastere si voi tot nu puteti realiza ca sunt doar minciuni. Dar asa cum am mai zis, daca cineva este spalat pe creier de la nastere cu o anumita doctrina, subconstientul persoanei respective va fi programat de dogmele care ii sunt bagate in cap pentru ca va creste cu ele inca de mic cand nu poate constientiza nimic. Voua vi s-a zis de la nastere sa aveti credinta in basme evreiesti si voi chiar asta faceti. Deloc curios, cu musulmanii este exact la fel chiar daca ei cred in alte basme evreiesti.

Nu am crezut de la nastere. De cativa ani, anumite intamplari si intalniri m au facut sa imi schimb conceptia. Referitor la ceea ce urmeaza sa fie dupa moarte, vom vedea cu totii. Poate vei fi surprins

Nu am crezut de la nastere
la nastere nu ai crezut in nimic, gandeste mai rational

O sa fiu surprins, sunt convins de asta. De asemenea sunt convins ca n-o sa-l vad nici pe Yehova si nici pe semi-zeul jîdan biblic.
Sa fim seriosi, daca privim obiectiv, cand o religie este inventata ca sa distruga alte religii si sa converteasca oamenii cu forta, chiar iti pui problema daca zeul religiei respective exista sau nu? Exact asa a facut crestinismul cu vreo 1700 de ani in urma.

Ok, parerea ta

Nu chiar. Asa s-a intamplat. Ai vazut cum crestinii tind sa respinga istoria reala ca sa-si sustina basmele evreiesti in care cred orbeste si fara dovezi?

Da, parerea ta. Nu, nu am vazut
Care e istoria reala? Stii tu oare? Pe ce te bazezi, ce te face atat de sigur? Si daca te ai insela?

Anul 313. Licinius si Constantin cel Mare semnau Edictul de la Milano care garanta libertate religioasa in imperiul Roman. De aici a inceput ascensiunea crestinismului si distrugerea paganismului. De aici a inceput inchizitia care da, este un eveniment istoric real. In inchizitie Europa (si probabil nu numai) a fost supusa autoritatii bisericii catolice iar oricine nu se convertea era torturat pana la moarte. Probabil ai auzit de metode de tortura precum Leaganul lui Iuda sau Statuia Fecioarei Maria. De asemenea stiinta a fost suprimata complet. Orice contrazicea dogmele crestine era de asemenea persecutat. Galileo Galilei a afirmat ca Soarele se afla in centrul sistemului solar si a fost norocos pentru ca a scapat doar cu arest la domiciliu pe viata. Odata cu Renasterea autoritatea bisericii a scazut total si a reînceput ascensiunea stiintei si a culturii.
Deci da, cand zic ca religia crestina a fost inventata ca sa transforme masele in sclavii evreilor, vorbesc din fapte istorice si nu doar despre incapacitatea voastra de a vedea ca basmele crestine nu au niciun fundament real.

Bine, n-am de gand sa ma cert cu tine. Crezi ce vrei

| doctorandus a răspuns (pentru Mclaren12):

Nu, de fapt Inchizitia prescria de obicei doar pocainta, iar pe cei care nu voiau sa abjure ii lasau pe mana tribunalelor seculare. Inchizitia a fost mult mai putin feroce decat iti imaginezi, pus ca procesele de erezie au fost conduse mai mult de regele Spaniei decat de Papa.

| Mclaren12 a răspuns (pentru doctorandus):

INCHIZÍȚIE s. f. Instituție polițistă-judiciară (din secolele XIII-XIX) de o mare cruzime, creată de biserica catolică spre a oprima pe cei care se împotriveau exploatării feudale și asupririi exercitate de biserică

Sau

INCHIZÍȚIE s. f. Instituție a Bisericii catolice, creată la sfârșitul sec. XII și începutul sec. XIII, însărcinată cu apărarea credinței creștine și reprimarea ereziei

Tribunale seculare care ii torturau pana la moarte sau cum? Pana si pe National Geografic care este un canal TV controlat de jîdani am vazut mai de mult imagini cu statuia fecioarei Maria, un obiect mai degraba de ucidere decat de tortura folosit de bisetica catolica in evul mediu.

https://www.google.com/......eople/amp/

Sezi bland, istoricii seriosi considera ca ferocitatea Inchizitiei a fost mult exagerata pentru a face propaganda contra catolicilor sau crestinismului in general. De asemenea, DEX-ul si alte dictionare nu sunt tratate de istorie, plus ca multe definitii sunt scrise in timpul regimului comunist, care facea propaganda ateista.

Propaganda impotriva crestinismului? Avand in vedere ca media este controlata de jîdani, care ar fi sensul sau scopul propagandei impotriva crestinismului? Cand ar fi inceput propaganda asta de care zici?

"istoricii seriosi considera ca ferocitatea Inchizitiei a fost mult exagerata"
Oamenii zic multe, faptele raman fapte iar faptele sunt ca biserica catolica a folosit metode de tortura impotriva celor care nu se converteau la crestinism. Asta nu se poate pune la indoiala oricat de exagerate ar fi teoriile actuale.

Ha, ha, ha, teorie paranoida a conspiratiei. Evreii nu sunt uniti, ma, unii sunt atei, altii agnostici, altii iudaisti liberali, altii iudaisti ortodocsi, altii karaiti, altii crestini, altii satanisti, etc. Asa ca nu exista un "punct de vedere evreiesc" in materie de religie. Ba chiar au fost evrei imigrati din Rusia care au devenit neo-nazisti in Israel si judecatorul care ii judeca pentru infractiuni comenta ca "e trist ce-au facut, deoarece Hitler i-ar fi trimis la gazare".

Tu pentru toate defectele modernitatii arunci vina pe evrei:

S-a instaurat comunismul: e vina evreilor.
A cazut comunismul: e vina evreilor.
A castigat Basescu alegerile: e vina evreilor.
A castigat Iohannis alegerile: e vina evreilor.
A castigat PSD-ul alegerile: e vina evreilor.

Cand pui placa de astfel de raspunsuri devii repede plictisitor.

Esti cam paralel, nu pentru ca n-ai sti, ci pentru ca tu te astepti sa-ti bage media adevarul in cap iar adevarul este ca istoria a fost rescrisa ca sa le acopere atrocitatile.

"Evreii nu sunt uniti"
Ti se pare ca m-am referit la toti evreii de pe planeta? Ce au facut unii evrei a fost atat de revoltator ca pana si alti evrei s-au manifestat impotriva lor, de exemplu Arthur Butz care a scris o carte de vreo 500 de pagini impotriva conspiratiei holocaustice.

"Ba chiar au fost evrei imigrati din Rusia care au devenit neo-nazisti"
laughing
Daca o lungesti cu asta probabil o sa zici ca era si Mos Craciun neo-nazist cu ei.

"S-a instaurat comunismul: e vina evreilor."
Vezi de ce esti paralel?
Tie nu-ti baga media in cap ca doctrina comunista este una pur evreiasca si prin urmare n-ai niciun interes sa cercetezi subiectul pentru ca de, cum poate scoala si televizorul sa te minte? Mai toti oamenii care au contribuit la instaurarea comunismului in Rusia au fost evrei, de la Karl Max si Moses Hess pana Stalin si Lenin. Evident ca tu ai nevoie sa-ti vina profu' de istorie sa-ti zica asta ca sa-ti dai seama ca-i adevarat. Dar lasa bossulica, lumea a fost creata de o stafie omnipotenta inventata de jîdani acum vreo 3000 de ani, toata omenirea isi are originile in Adam si Eva care au facut incest, probabil ei aveau in ei toate grupele de ADN posibile de exista in prezent vreo 4 rase de oameni. Planeta a fost creata din nimic in 6 zile. E in regula, basmele astea sunt adevarate, restul sunt conspiratii laughing
Si mai ziceti ca nu sunteti usor de manipulat si de prostit.
Si nu mi-ai raspuns la intrebare, despre ce propaganda impotriva crestinismului vorbesti?

| Mircea08 a răspuns:

Stiinta nu are cum sa dovedeasca de exemplu de unde a aparut informatia in A.D.N...O informatie nu poate veni decat de la cineva care are inteligenta. Cand o sa vad ca informatiile cresc pe camp in Baragan o sa cred tot ce spune stiinta. Dar oare viata cum a aparut? dar dragostea? dar constiinta? ma poate lamuri cineva?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ba da stiinta a descoperit existenta unei divinitati, mai mult alchimia, fizica cuanticã si geometria sacrã a descoperit numarul Phi, nu stiinta normala. tot ceea ce existã este are la baza aceeasi forma, creatia insãsi, divinitatea "Dumnezeu" sau Oricum vrei sa-l numesti. Toti suntem unul.

| SandraEve explică (pentru anonim_4396):

Da, am vazut si eu cateva documentare in care anumiti oameni de stiinta au ajuns la concluzia ca Biblia spune adevarul. Doar ca oamenii vor dovezi palpabile, mult mai mult decat Biblia poate demonstra

| anonim_4396 a răspuns (pentru SandraEve):

Eu vad Biblia ca pe o poveste care trebuie descifratã, in propriul mod. e foarte tare ca oamenii au creat o povesti cu ajutorul lui Dumnezeu sa-l descrie in propriul mod.
Dar din Biblie libsesc foarte multe pasaje, a fost modificat si noul dar si vechiul testament. De exemplu prima femeie nu a fost Eva, a fost Lilith
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Lilith

Nu urmez o singur religie pana la urma toate au dreptate doar ca urmeaza propria cale.

Da, aceasta este opinia ta. Acum fiecare cu propriile pareri si opinii tongue

Serios oamenii de stiinta? vreau sa i cunosc si eu

| anonim_4396 a răspuns (pentru SandraEve):

Lumea e in mare parte condusa de Satan. Parerea ta care este? Unde mai existã Dumnezeu...

Satan vine acolo unde este lasat sa vina si imi pare rau ca din ce in ce mai multi isi lasa sufletul in mainile lui. Unde e Dumnezeu? Chiar aici, cu noi. Trebuie doar sa stim cum sa privim lucrurile. Ar fi multe de spus...

Cauta documentare si ai sa vezi

Documentare sectancte mincinoase le stiu, aia nu sunt savanti fii calma

Daa laughing pentru tine totul e sectant si fals. N am mai vazut atata neincredere.

Nu e adv dar chiar sunt minciuni

Bine tongue

| doctorandus a răspuns (pentru RAY):

Teza ca "evolutie=ateism" este gandire absolut cretina.

| DarkAndDreary a răspuns:

Nu există dovezi.
Iar existența unui dumnezeu nu are sens pentru mine.

| SandraEve explică (pentru DarkAndDreary):

Dovezi sunt...dar iti respect decizia. Daca ai ajuns la o concluzie atat de ferma, sigur ai un temei profund

Prezinta dovezi ca exista Dumnezeu, suflet etc

| DarkAndDreary a răspuns (pentru SandraEve):

Care sunt aceste "dovezi"?

In mintea unui ateu bineinteles cs nu exista nicio dovada si orice alt lucru precum biblia nu ar reprezenta nimic. Degeaba as incerca sa dau exemple, pentru ca nu vei considera niciun argument drept valid. Cum am mai spus, recomand discutia cu un preot. Are raspuns la toate intrebarile :*

Te rog... Evident că un preot îmi va spune doar ce vrea el să aud.

Deloc...nu sunt spalatori pe creier. Recomand de 10 ori mai mult un preot decat un psiholog. Plus ca stiu "n" cazuri de oameni schimbati in bine dupa o discutie cu un preot bun. Trebuie doar sa vrei si sa te duci cu inima deschisa

Ah, de-ai ști de câte ori am auzit asta.

Ai auzit de atatea ori si totusi nu ai incercat? E pacat...

Să încerc ce?

| SandraEve explică:

Dar?