| MarianGeorgeBumpy a întrebat:

Care e principala diferenta intre Isus si oamenii dinaintea lui care s-a pretins ca au fost sfinti si care e diferenta intre moartea lor si moartea lui Isus?

7 răspunsuri:
| CIaudiu a răspuns:

Parerea mea este ca toate sunt niste povesti neadevarate sau mult prea exagerate fata de realele intamplari de la care au plecat aceste povesti.

| Florin9Florin9 a răspuns:

Mulți dintre acei "oameni" nu au corespondent în realitate, sunt zei sau semizei.

Creștinismul a înflorit acolo unde în mod normal ar fi trebuit să se stingă, între credințe păgâne, unde creștinii erau persecutați.

În secolul 4 devenind chiar religia oficială a Imperiului Roman, ăsta e mare lucru, imaginează-ți um om cu o religie care ar fi încercat să convingă Imperiul Otoman să renunțe la islam, Domnul Iisus a reușit asta cu Imperiul Roman.

Și în ceea ce privește moartea diferența e că mormântul Domnului Iisus este gol.

Dacă aș avea și niște nume concrete de oameni mi-ar fi mai ușor să răspund punctual.

| sadrian46 a răspuns (pentru Florin9Florin9):

Și în ceea ce privește moartea diferența e că mormântul Domnului Iisus este gol.
Și care ar fi concluzia, că a plecat la cer cu racheta cu pene?

| Florin9Florin9 a răspuns (pentru sadrian46):

Că a Înviat

Dar interesant joc de cuvinte

| sadrian46 a răspuns (pentru Florin9Florin9):

Ok, să zicem că a înviat. Eu i-aș zice moarte clinică, urmată de ieșire din comă, dar, mna. Dar după aceea, ce s-a întâmplat cu el, Isus omul în carne și oase, nu cel din legenda mitică, după aceea? Adică ce l-a făcut s-o tulească și să dispară? Că asta a făcut.

| Florin9Florin9 a răspuns (pentru sadrian46):

A plecat pentru că și-a încheiat misiunea pe pământ.

Dar a continuat să fie alături de Biserica lui prin semne și minuni și asta a dat putere creștinismului să înflorească în inima păgânismului.

| badpanda a răspuns:

Steregoi ai inviat?