Parerea mea este ca toate sunt niste povesti neadevarate sau mult prea exagerate fata de realele intamplari de la care au plecat aceste povesti.
Mulți dintre acei "oameni" nu au corespondent în realitate, sunt zei sau semizei.
Creștinismul a înflorit acolo unde în mod normal ar fi trebuit să se stingă, între credințe păgâne, unde creștinii erau persecutați.
În secolul 4 devenind chiar religia oficială a Imperiului Roman, ăsta e mare lucru, imaginează-ți um om cu o religie care ar fi încercat să convingă Imperiul Otoman să renunțe la islam, Domnul Iisus a reușit asta cu Imperiul Roman.
Și în ceea ce privește moartea diferența e că mormântul Domnului Iisus este gol.
Dacă aș avea și niște nume concrete de oameni mi-ar fi mai ușor să răspund punctual.
Și în ceea ce privește moartea diferența e că mormântul Domnului Iisus este gol.
Și care ar fi concluzia, că a plecat la cer cu racheta cu pene?
Ok, să zicem că a înviat. Eu i-aș zice moarte clinică, urmată de ieșire din comă, dar, mna. Dar după aceea, ce s-a întâmplat cu el, Isus omul în carne și oase, nu cel din legenda mitică, după aceea? Adică ce l-a făcut s-o tulească și să dispară? Că asta a făcut.
A plecat pentru că și-a încheiat misiunea pe pământ.
Dar a continuat să fie alături de Biserica lui prin semne și minuni și asta a dat putere creștinismului să înflorească în inima păgânismului.