| Cliar a întrebat:

Care este cu adevarat puterea unui zeu omnipotent(atotputernic)? Adica daca esti omnipotent de ce nu poti crea o alta fiinta mai puternica decat tine? Chiar daca e logic ca nu poti face ceva mai mare decat infinit, dar daca tot ai aceasta putere infinita si suprema ar trebuii totusi sa poti face acest lucru ca altfel ar insemna ca nu mai e o putere infinita daca nu poti face ceva... Pareri? Eu sunt putin confuz cu termenul acesta de omnipotenta.

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

Omnipotenta e contradictorie cu ea insasi.
Când spui ca Dumnezeu e omnipotent practic spui ca nu poate face lucruri ce ar contrazice natura sa omnipotenta. Ceea ce e amuzant, pentru ca omnipotent inseamna a putea face orice.

http://www.tpu.ro/......-poate-fi/

14 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Intrebarea ta este o intrebare masochista, iar masochit poate fi numai un om pacatos, Dumnezeu nu este om si nici pacatos.

| Inferno a răspuns (pentru danut):

Masochisti sunt cei care iti citesc raspunsurile si incearca sa gaseasca logica in ele. Eu am renuntat de mult.

| danut a răspuns (pentru Inferno):

Felicitari, ai reusit sa citesti raspunsul meu, la logica ai lipsit dar nu e nimic, ai ales partea cu 'cititul". :rolling on the floor

| drutzix a răspuns (pentru Inferno):

Stii povestea cu maimutele infinite care scriu opera lui Shakespeare?
La cate raspunsuri da pura sansa ar trebui sa il ajute pe danut sa dea un raspuns logic.
Ii citesc raspunsurile poate o sa fiu martor miracolului laughing

| ania a răspuns:

Cauți nod în papură.

| Inferno a răspuns (pentru ania):

...si ratiune acolo unde nu-i.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu exista Zeu pe fata pamantului, deci, totul tine de basme stiintifico-fantastice!
Cat despre omnipotenta, definita DEX-ului este "...cu putere nelimitată. Atribut divin prin care se afirmă că în Dumnezeu se concentrează toate puterile sau energiile cosmice; capacitatea de a face tot ceea ce nu este logic imposibil" iar tu, nu te poti numara printre omnipotenti, pentru ca esti un simplu muritor, de aici si imposibilitatea de a crea o alta fiinta mai puternica ca tine.

| VelaJohnny a răspuns (pentru Violleta2022):

Pai pe fata pamantului chiar nu exista...

Nu stim totul despre noi insine si vrem sa stim ceva profund despre Dumnezeu. Nu-l putem studia, nu-l putem atinge, astfel ca unele intrebari legate de el vor ramane un mister. Nici macar nu ii cunosti natura si puterea, si intrebi treaba asta. Nimeni nu e in stare sa raspunda la asta, si personal mi se par lipsite de sens unele intrebari similare.

| Violleta2022 a răspuns (pentru VelaJohnny):

Eu nu am intrebat nimic! Am raspuns direct initiatorului de topic!

Stiu, scuze. Eu eram ferm convins ca i-am raspuns persoanei care a intrebat. Ori greseala mea, ori eroarea site-ului. In fine, imi cer scuze big grin

| ShaOfHatred a răspuns:

De ce ar vrea cineva sa creeze ceva care ar putea sa-l domine? the fk?
Si El poate sa face ce vrea deci...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E ca si cand, presedintele unei companii puternie fiind, ma trezesc intr-o zi ca as vrea un sef care sa ma f.ta cand vrea p..lui.Cam asta este cu omnipotenta.Pai nu ar insemna, ca m-am scrantit la cap?

| 6684464 a răspuns:

Nu poti aduna ceva la Infinit pentru ca tot infinit iti da. Asa cum a facut Dumnezeu pe Fiul.

Întrebări recente