Omnipotenta e contradictorie cu ea insasi.
Când spui ca Dumnezeu e omnipotent practic spui ca nu poate face lucruri ce ar contrazice natura sa omnipotenta. Ceea ce e amuzant, pentru ca omnipotent inseamna a putea face orice.
http://www.tpu.ro/......-poate-fi/
Intrebarea ta este o intrebare masochista, iar masochit poate fi numai un om pacatos, Dumnezeu nu este om si nici pacatos.
Nu exista Zeu pe fata pamantului, deci, totul tine de basme stiintifico-fantastice!
Cat despre omnipotenta, definita DEX-ului este "...cu putere nelimitată. Atribut divin prin care se afirmă că în Dumnezeu se concentrează toate puterile sau energiile cosmice; capacitatea de a face tot ceea ce nu este logic imposibil" iar tu, nu te poti numara printre omnipotenti, pentru ca esti un simplu muritor, de aici si imposibilitatea de a crea o alta fiinta mai puternica ca tine.
Nu stim totul despre noi insine si vrem sa stim ceva profund despre Dumnezeu. Nu-l putem studia, nu-l putem atinge, astfel ca unele intrebari legate de el vor ramane un mister. Nici macar nu ii cunosti natura si puterea, si intrebi treaba asta. Nimeni nu e in stare sa raspunda la asta, si personal mi se par lipsite de sens unele intrebari similare.
Nu poti aduna ceva la Infinit pentru ca tot infinit iti da. Asa cum a facut Dumnezeu pe Fiul.
De ce ar vrea cineva sa creeze ceva care ar putea sa-l domine? the fk?
Si El poate sa face ce vrea deci...
Eu nu am intrebat nimic! Am raspuns direct initiatorului de topic!
Stiu, scuze. Eu eram ferm convins ca i-am raspuns persoanei care a intrebat. Ori greseala mea, ori eroarea site-ului. In fine, imi cer scuze
DaciaRomania întreabă: