Diferenta consta in faptul ca Dumnezeu ii iubeste doar pe oamenii care au facut cu El Legamantul cerut, iar dragostea lumeasca este o dragoste de alta natura, adica una bazata pe sexualitate!
Inca nu te-ai prins ca cerand sa nu iti raspunda cineva de fapt il provoci sa raspunda?
Inferno are dreptate, sunt inexistente, n-au cum sa aiba deosebiri.
Conceptul dar si adevarul este ca 'dragostea este intru Dumnezeu". Asta inseamna ca dragostea este intru respectarea poruncilor.
Dragostea lumeasca este tot aia, desi unii o confunda cu numai dragoste sexuala sau din alte interese-ceea ce e total fals."Dragostea Lui Dumnezeu 'este clara cata vreme ne rabda pe pamant cu toate pacatele si ne da mereu sanse, chiar si ateilor, 'Dragostea Lumeasca ', este un concept discutabil in sensul generarii de confuzii(bani, sex, alte interese ce nu au nici legatura, nici nu sunt in acest domeniu).
* ma pregatesc sa scriu* A, stai ca n-am voie! bine...
Fa-ti draga crestine un site/forum separat. Acolo sa faci reguli, nu aici.
Pe TPU raspunde cine vrea, unde vrea, cand vrea. Nu-ti place, taxeaza-ma cu un vot nefolositor. Nu am respectat regulile siteului, raporteaza-mi raspunsul.
Ia uite, cate mofturi.
Multumesc frumos!
Nu m-am suparat, dar pustiul asta ar trebui sa accepte si alte pareri.
"iubirea fata de aproape" nu ii spune nimic? Adica pe noi nu ne iubeste? (asa cum spune in Biblie) Ooof...
haha
Cand God te iubeste mult nu mai esti pe aici iar dragostea lumeasca, dupa ce te-ai dus(despre morti numai de bine).
Deci diferenta este ca Dumnezeu iubeste fiecare om, nu conteaza cat de sarac ii el sau de bogat, ii iubeste chiar si pe cei mai pacatosi oameni pe cand noi cei din lume cand gresim cuiva sau ii facem ceva ii in stare sa ne dea in cap sau sa ne omoare. El asteapta ca toti sa ne intoarecem la El. (1 Ioan 4; 10) Şi dragostea stă nu în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi, şi a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre. De ce l-a trimis pe Iisus pe pamnat oare ca sa jertfeasca pentru noi? Nu pentru ca iubea prea mult si nu dorea ca sa ne piarda? Cam asa ar veni explicat.
Exista mai multe tipuri de dragoste enumerate in Biblie, dragostea COINTERESATA din care putem enumera: dragostea dintre iubiti, dragostea dintre soti, dragostea parinreasca, dragostea avarului si exista dragostea fara interes (dezinteresata) care se mai numeste si AGAPE care este si cea mai profunda dragoste, aceasta este dragostea lui Dumnezeu, in esenta Dumnezeu ESTE dragoste.
Cum am mai zis, daca nu-i lasi pe atei sa raspunda, vei rata raspunsurile cele mai apropiate de adevar.
Dumnezeu a manifestat fata de noi o iubire plina de sacrificiu prin faptul ca l-a dat pe Fiul sau pentru noi. Ioan3:16. Oamenii nu sunt capabili de o astfel de iubire.
Anonimul737272 întreabă: