| olgun a întrebat:

Care este diferenta intre ingeri si demoni?

36 răspunsuri:
| CaTaLiN07 a răspuns:

Nu sti ingeri sunt bun si demoni sunt railaughing laughingfundita te rogbig grin

| madalina2222 a răspuns:

Ingeri vor bine oamenilor, iar demoni vor raul oamenilor.

| olgun explică (pentru madalina2222):

happy Imi poti spune mai multe despre acestia, ca si creatii?

| olgun explică (pentru CaTaLiN07):

Nu toti demonii sunt rai, crede-ma cum nici toti oamenii nu sunt rai sau buni.Dar ingerii?

| EmaS a răspuns:

Demonii sunt ingeri cazuti care au ales sa slujeasca lui satan.

| madalina2222 a răspuns (pentru olgun):

Demoni sunt si ei ingeri razvlatiti inpotriva lui Dumnezeu.Ingeri si demoni ca creati sunt acelasi lucru dar ca si oameni si ei sunt liberi sa aleaga intre bine si rau.Ear demoni au les raul.

| olgun explică (pentru EmaS):

Eu credeam ca sunt doua creatii diferite.

| EmaS a răspuns (pentru olgun):

Apocalipsa 12:9 este cel mai clar pasaj din Sfânta Scriptură care descrie identitatea demonilor: "Şi balaurul cel mare, şarpele cel vechi, numit Diavolul şi Satana, acela care înşeală întreaga lume, a fost aruncat pe pământ; şi împreună cu el au fost aruncaţi şi îngerii lui". Biblia indică faptul că demonii sunt îngeri căzuţi – îngeri care s-au răzvrătit împotriva lui Dumnezeu alături de satan. Căderea lui satan din cer este descrisă în Isaia 14:12-15 şi Ezechiel 28:12-15. Apocalipsa 12:4 pare să indice faptul că satan a atras cu el o treime din îngeri atunci când a păcătuit. Iuda, versetul 6 face referire la îngerii care au păcătuit. Aşadar, demonii par să fie îngerii care l-au urmat pe satan în păcatul lor de răzvrătire împotriva lui Dumnezeu.

Adica sunt creati din acelasi ''aluat''? De ex omul a fost creat din lut, Ingerii din ce au fost creati, dar demonii?

Biblia nu spune din ce sunt creati acesti Ingeri, Demoni? despre om spune ca a fost creat din lut.

Nu nu spune..nici nu spune cum arata ei.

''Apocalipsa 12:9 este cel mai clar pasaj din Sfânta Scriptură care descrie identitatea demonilor:''
''Aşadar, demonii par să fie îngerii...''

Asa de clar este pasajul incat demonii par sa fie ingerii?

Dar spune daca au fost creati perfecti sau nu?

Da ca si noi ca creatie da sunt perfecti.

Sunt ingeri cazuti care au pacatuit si s-au razvratit impotriva lui Dumnezeu.Dar, nu iti face tu griji ca ei vor fi aruncati impreuna cu satan in iazul de foc si pucioasa! Satan şi demonii săi caută acum să distrugă şi să înşele pe toţi cei care Îl urmează şi care se închină lui Dumnezeu (1 Petru 5:8; 2 Corinteni 11:14-15). Demonii sunt descrişi ca fiind duhuri necurate (Matei 10:1, Marcu 1:27) şi îngeri ai lui satan (Apocalipsa 12:9). Satan şi demonii săi acţionează pentru înşelarea lumii (2 Corinteni 4:4), îi atacă pe creştini (2 Corinteni 12:7; 1 Petru 5:8) şi luptă împotriva îngerilor sfinţi (Apocalipsa 12:4-9). Demonii sunt fiinţe spirituale, însă ei pot să apară înaintea oamenilor chiar şi luând forme fizice (2 Corinteni 11:14-15). Demonii sau îngerii căzuţi sunt duşmani ai lui Dumnezeu – însă ei sunt inamici învinşi deja. Cel ce este în noi este mai mare decât cei care sunt în lume (1 Ioan 4:4).

Dumnezeu nu pate avea o creatie imperfecta

| EmaS a răspuns:

Tu mereu faci greseala de a confunda binele cu raul.Pe Isus cu Lucifer, ingerii cu demonii.Insa,diferenta este ca de la cer la pamant.Ca de la rai la iad!

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

Demon este un sinonim pentru diavol. Conform Bibliei ingerii sunt fiinte spirituale, care ii slujesc lui Dumnezeu, si au atribute pozitive. Ingerii sunt superiori oamenilor.
Diavolii, sunt ingerii cazuti in pacat, conform VT, din cauza mandriei, deoarece Lucifer a voit a se asemana cu Dumnezeu.Ei sunt vrasmasii oamenilor, cei care ispitesc pe oameni, datorita uri.

Pai tocmai tu spui ca Ingerii de fapt au devenit demoni happy confuzia o faci chiar tu ..pentru mine este clar.Ingerul este Inger, deomonul demon, Iisus este Iisus, Lucifer este Lucifer iar Dumnezeu este Dumnezeu (eu nu spun ca toti sunt intr-unul ). NT spune ca Iisus s-ar fi numit Lucifer(luceafarul), s-a numit si Fiul Lui Dumnezeu(nascut din Dumnezeu ci nu din maria), dar si Dumnezeu insusi, asta este o alta confuzie in capul tau si a celor ca tine, iar pe demoni i-au nimit ingeri, deci nu eu spun asta (confuzia o vezi?).

Ca sa vezi ca eu nu am nici o confuzie in cap ati spun despre fiecare ce stiu si ce cred.

:"Ingerii au fost creati din lumina, djinnul(demonul) a fost creat din foc curat fara fum, iar pe Adam l-a creat din ceea ce vi s-a spus."

Iisus s-a nascut dintr-o femeie ci nu din Dumnezeu, pe femeia din care s-a nascut Iisus se numea maria o tanara evreica, aceasta maria a avut o nastere cu dureri ca orice alta nastere, s-a spart apa, l-a nascut, dupa care l-a sters, l-a alaptat pe prunc, la varsata de opt zile l-au dus pe pruncul Iisus si l-au taiat imprejurul preputului dupa Legea lui Moise ci nu dupa o alta lege. Vezi? nici o confuzie la mine in cap, dar la tine sunt multe confuzii, este fum si ceata...

| olgun explică:

Ingerii(creatii din lumina pura) nu pot pacatui din cauza naturii lor pentru care au fost creati, ei sunt supusi in totalitate creatiei divine si nu au liberul arbitru. Demonii sunt niste creatii din foc, printre ei sunt credinciosi si necredinciosi, ei au familii ca si oamenii, au si liberul arbitru. Iar ''Lucifer'(asa cum l-a numit ''Papa de al romalaughing a fost creatie din foc, a fost dintre demoni ci nu dintre Ingeri.

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns (pentru madalina2222):

Ba da spune! Nu mai stiu exact unde, cred ca in Daniel.

| Miauti a răspuns:

Pai diferenta este in nume.
Inainte de a fi catalogati de biserica evrei ii considera pe demoni - ingeri.

Daca cauti in cartile cambalistice o sa observi ca ei au nume de ingeri.

Dupa o perioada de timp biserica nu dorea ca ingerii pacatosi sa fie numiti ingeri asa a luat nastere ca cuvantul demon.

Ex:
Ingerul Azazel e considerat de biserica ca demon: Intrebarea ar fi daca era demon atunci de ce i-a invatat pe oameni sa faureasca sabiile si spadele, scutul si platosa, si le-a aratat metalele si mestesugul lucrarii de a sulemeni ochii jur împrejur cu antimoniu, și de a infrumuseta pleoapele si nestematele cele mai frumoase si mai de pret, si toate culorile vopselelor, si prefacerea lumii!?

http://en.wikipedia.org/wiki/Azazel

Sant multi ingeri considerati demoni.

In alt zone ale lumii 'demonii' sant considerati 'zeii' de partea intunericului

| RAY a răspuns:

Da de unde sti ca exista asa ceva?

Eu nu stiu de unde le scoti?!

| SMTHING a răspuns:

Una MARE.

| Dorugar a răspuns:

Diferenta este doar una de interpretare!
Isus le-a dat apostolilor sai puterea sa lucreze cu DEMONII! nu cu ingerii!

| Thunderstruck a răspuns:

Nu stiu, dar stiu o asemanare: nu exista.

| maryand12 a răspuns:

Demodii sunt ingeri care l-au tradat pe Dumnezeu.

Întrebări similare