Nu confunda comportamentul credinciosilor cu adevarul credintei. In plus, conform teologiei ortodoxe, doar cei cu viata duhovniceasca autentica fac cu adevarat parte din Biserica, in sensul in care Il au pe Hristos in ei. Cerceteaza vietile si scrierile sfintilor din Biserica ortodoxa, si in special ale marilor teologi, si apoi sa vedem daca mai esti de parere ca altii "au un simt al gandirii dezvoltat" si "se bazeaza pe mai multe chestii".
Cat despre inchinarea la Dumnezeu, gresesti fundamental. Doar Biserica ortodoxa ofera comuniunea cu Mantuitorul si, deci, cu Sfanta Treime, deoarece doar ea detine adevarul.
Ok, n-am ştiut că eşti atât de sensibil, însă vreau să-ţi spun că am cunoscut un preot şi l-am întrebat dacă Dumnezeu are umor, iar el a răspuns: Da, are mult umor. Mă rog, acum e opinia fiecăruia.
Nu am desconsiderat intenţiile tale, a fost doar o simplă glumă.
Dacă mai vrei să-mi spui ceva, ceva argumente, o poţi face, nicio problemă.
Trebuie facuta o distinctie intre "umorul bun", adica buna dispozitie a oamenilor, care nu lezeaza pe nimeni, si "umorul prost", care presupune bataie de joc, deci in mod sigur lezeaza pe cineva. In principiu, nu trebuie facute glume despre cele sfinte.
In plus, avand in vedere ca am vorbit cu multi atei pe TPU si am vazut ce atitudine au ei fata de Dumnezeu si Biserica, am fost tentat sa te vad situata in aceeasi categorie cu ei si sa calific drept bataie de joc gluma ta. La aceasta s-a adaugat si faptul ca noi comunicam in scris (si stii ce pondere mica au cuvintele in actul comunicarii). Daca eram fata in fata as fi observat daca esti sau nu batjocoritoare... Iarta-ma daca am gresit prin asprimea comentariului meu!
Cat despre discutia noastra, n-am putea-o continua intr-o modalitate ferita de privirile altora? Cand vorbim aici, ma simt ca si cum am fi priviti de sute de ochi (ceea ce cam e adevarat)...
Păi da, nu e nicio problemă,
Desigur. dacă vrei îmi dai un mesaj privat şi vorbim acolo.
Nu religia te mantuieste, dar religia penticostala este cea mai buna dintre toate... La ortodixi oamenii se inchina la icoane ( poze trase la imprimanta sau nu stiu eu unde ), la ortodoxi oamenii isi fac cruce iar in Biblie scrie clar " sa nu iti faci chip cioplit si nici'o asemanare", si ortodoxii boteaza copii de mici, de ce? In Biblie scrie ca atunci cand te botezi trebuie sa crezi si cum poata sa creada un copil care nici macar nu stie sa vorbeasca? Si Isus s-a botezat la varsta de 30 de ani ca sa fie un exemplu pentru noi. Sper ca te-am convins!
DeProfundis99 întreabă: