Mmm. ce să zic, au si ele farmecul lor; să nu fim toţi la fel. Unul e ortodox, altul musulman, altul martor, altul baptist, altul adventist, altul...stahanovist etc. Diversitatea dă farmec vieţii.
Personal, nu am o parere despre religiile lumii, in schimb, am o fobie - ecleziofobia.
Religia falsa se indreapta spre sfarsit. Religia falsa e Babilonul cel mare. Apocalipsa capitolele 17-18.
Citind postarile anumitor useri iti dai seama clar ca religia le-a distrus neuronii.
Religiile avraamaice sunt precum niste virusi care au infestat omenirea. Religiile pagane erau cu adevarat spirituale dar au fost distruse de jîdani.
Nicio religie nu mantuieste. Singurul care mantuieste e Isus Hristos.
Faptul ca exista mai multe religii si denominatiuni ne imparte in niste comunitati. Este trist ca unii oameni nu vor sa aiba de-a face cu altii care nu sunt in comunitatea sa, sau ii uraste pe altii din religia X. In acest caz nu vad cum ar fi vina religiei, ci a oamenilor.
Reformele lui Luther nu sunt de azi, de ieri, au deja câteva secole vechime. Deci, ce a adus el nou este acum religie, nu o sectă apărută peste noapte. Iar baptistii si ceilalti sunt ramificaţii, care au la bază tezele lui Luther.
La nivel de persoana nu sistemul religios conteaza, ci credinta pe care o tine omul in sufletul lui si nu se apuca sa faca propaganda sau prozelitism, cum fac unele religii sau secte.
Una este credinta revelata si mantuitoare - cea in Domnul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. "Este un Domn, o credinta, un botez" (Efeseni 4, 5). Cine nu e cu Hristos, e impotriva Lui. Cine nu aduna cu El, risipeste, exact cum fac celelalte religii. Ori cu Hristos, ori impotriva Lui. Tertium non datur.
Religiile sunt mai multe biserici cu pareri diferite despre Dunezeu si scrierile biblice. Dintre ele doar una va fi recunoscuta de Dumnezeu oricat de fermecatoare ar fi diversitatea.
Buresbista123 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: