| EmaS a întrebat:

Care este parerea voastra despre Dumnezeu. Ce este El, un concept, o filozofie, sau o persoana reala?

Răspuns Câştigător
| CristiB93 a răspuns:

Pentru mine Dumnezeu este creatorul vietii si a tot ceea ce exista in acest univers el este o persoana formata din tatal fiul si duhul sfant.Eu cred in Iisus Hristos care este mantuitorul nostru al tuturor care si-a dat viata pe cruce si in chinuri pentru a ne salva pe noi pacatosii de moartea cea cumplita si a dat oamenilor posibilitatea de a se sfintii inca de pe acest pamant daca acestia implinesc poruncile si invataturile sale.

29 răspunsuri:
| DreamAutopsy a răspuns:

O invenție.

| TzaCaNeL a răspuns:

Are cont pe Facebook?

| Gizăz a răspuns:

Creștinismul e în primul rând o filosofie pe care nu mulți o înțeleg de fapt. Doar au impresia. Are foarte puține de-a face cu vreun zeu separat.

| nesuferit a răspuns:

O legenda

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Un personaj, hai sa zicem, literar. Ca si Alba ca Zapada, Scarlett O'Hara, Heathcliff sau Regele Lear.

| Bogdanux a răspuns:

E un nene care stie sa traga sforile cum trebuie.Si mai stie sa joace si sah; noi suntem piesele.

| Danutza27 a răspuns (pentru ardnaxur1961):

Vezi ca te alearga ciinii cind vii seara cu "becheceta" si or sa te puna dracii sa tragi la oistea plugului prin iad cu isusul ala mincinos (numeri 3 de sus in jos), vezi ca are si tigarea in mina.eu zic sa nu te iei dupa el.

| DorelSudoru a răspuns:

El e...a nu e.Cam atat

| Danutza27 a răspuns:

"Cel ce se boteaza si crede se mintuieste, cel ce nu se osindeste"
Dumnezeu cel viu
Exista cuvint de tocmeala de mijloc lasa loc la interpretari =NU

A nu se face confuzie cu facaturile de aici ca sunt droaie de isusi mincinosi unul cu tigarea in rit
Pentru isusul mincinos si Marxism/leninismul ce a fost? dar materialismul dialectic scuze mai era si un engels sper ca am scris bine. Acolo marfare de filozofie acolo 3 zei neseparati stai ca aveau liota de statui ba unul la Moscova era in crne si oase parca prin Piata Rosie zei adevarati unul era impaiat.
Este adevarat prefer sa trec marea cu corabia asta betegita si pingelita care este Biserica si nu am nevoie de iahturi de lux.O sa ziceti pai de ce Re ca uite de 2000 de ani cu Biblia pe post de Velatura corabia noastra tot pluteste.Mai scoatem noi apa cu caldarea mai sare o scindura si o legam cu sirma Asta este noi suntem mai prosti ca am ramas in urma cu 2000 de ani.Nu suntem moderni ca aia de la dragoste si sex sau ca jmekerii astia care le stiu pe toate ptiu sa nu le fie de deochi.

| JeSa a răspuns:

Oamenii au creat ideea de Dumnezeu, dar de obicei nu-si dau seama ca ceea ce gandesc despre Dumnezeu reprezinta o nascocire a imaginatiei lor/umane.

Apache
| Apache a răspuns:

Un concept...

| BeetleJuice a răspuns:

Is an concept big grin

| francesca89 a răspuns:

Concept.

| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Cum sa fie o persoana reala cand chiar tu ai zis ca D-zeu e duh?

Dupa mine e o poveste la fel ca Zana Maseluta sau Harap Alb.

| ahileintaiul a răspuns:

Este o legenda din epoca bronzului

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu numesc Dumnezeu pe cel ce ne-a creat dar despre care din pacate nu stim nimic.In nici un caz cel care este descris in asa zisele carti sfinte care sunt multe si se contrazic unele pe altele.

| EmaS explică (pentru XxXBlackVampireXxX):

El este omniprezent(prezent pretutindeni). Universul nu il poate cuprinde, dar totusi El poate locui si in inima ta.

| XxXBlackVampireXxX a răspuns (pentru EmaS):

Daca e omniprezent (prezent pretutindeni) e prezent si in W.C sau fundul lui nea' Ghoeghe?
In inima mea sunt prea multe vase de sange ca sa aiba loc si Gizaz.

P.S: sper sa nu te superi din cauza ironiei mele.

Daca Il inviti in inima ta,iata ce promisiune avem:,,Iată Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine.,,El locuieste in inima mea.El mi-a dat pace, bucurie, odihna.In ciuda imprejurarilor vietii,a evenimentelor,intr-o lume bulversata, eu am pace! Pacea care intrece orice pricepere, orice ratiune.

| XxXBlackVampireXxX a răspuns (pentru EmaS):

Deci Dumnezeu e in inima mea?
De asta am eu palpitatii si dureri de inima atat de des?

El locuieste acolo, doar daca tu l-ai invitat. Există o pictură vestită din anul 1853 care ilustrează această „lumină a lumii". Pictura originală se află în capela din Keble College la Oxford, şi o copie pe care a pictat-o acelaşi artist după 40 de ani, se găseşte în Catedrala St. Paul. Deşi stilul acestei picturi s-a cam demodat, simbolul ei rămâne viu, precum l-a descris J. Ruskin: „În partea stângă a tabloului se vede această uşă care reprezintă sufletul omenesc, încuiată şi baricadată cu lacăte şi cuie ruginite. Iedera a crescut peste balamalele nedeschise de multă vreme... Pragul e acoperit cu buruieni, iar Cristos se apropie pe înnoptate... „El poartă coroana de spini şi haina de purpură împărătească, ţine o lampă în mâna stângă (lumina lumii) şi cu mâna dreaptă bate la uşă."

Acest tablou simbolizează sufletul omenesc comparat cu o casă închisă cu o uşă care o izolează din exterior. Fiecare dintre noi avem propria noastră viaţă pe care dorim s-o trăim. Uşa acestei case e bine închisă, nimeni nu poate intra. În faţa uşii de la casa personalităţii noastre, se găseşte Isus Cristos. El vrea să intre în ea, de aceea bate la uşă. Hotărârea pe care avem s-o luăm este foarte simplă: Îi vom permite noi lui Isus să intre sau Îl vom lăsa afară?

Răspuns utilizator avertizat
| NikoIsDirectioner a răspuns:

Mnezo is eu satana 666 fara satan nu poti trai satan iti baga koadan kur daca esti pokait, de ce nu spun oameny ca jacke daniels ii de fapty incipt satan www.gorgoroth.org {acceseaza linkul si sa vezi daca nu te pokaiesty de te ya dracu}

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ema,nu te recunosc,ce se intimpla? TU, intrebi cine este Dumnezeu? Sa ma fi inselat, oare? Pace tie.

| 19marian60 a răspuns:

EMA, raspunsurile pe care le oferi sunt NULE.EL nu poate fi :concept
(cuvant,idee), filosofie(filosofia produce idei nu acte materiale), persoana fisica(in raspunsurile pe carele dai mai jos negi aceasta optiune)! Dumnezeu poate fi doar CREATORUL si atat!

| zalisa a răspuns:

Ema, bănuiesc că vrei să descoperi adevăraţii eretici d'aici, de pe TPU. laughing)))

| EmaS explică (pentru zalisa):

Aha!

| zalisa a răspuns (pentru SaintOcea):

I do fuckin agree with you! devil

Întrebări similare