Crestinismul,deoarece avem un singur Dumnezeu, nu alte religii, care au nu stiu cati zei
Cel mai simplu si mai clar raspuns
Aiurea, sectantii cei mandri si-au facut religia cat mai comoda; ce religie e cea de 100 de ani?
Cea mai comoda mi se pare religia ta in care va permiteti sa consumati alcool, tutun, sa va satisfaceti toate poftele si sa credeti ca sunteti cei mai tari!
E libera vointa omului, decat la sectantii care fac aceleasi lucruri si se ascund de >, la sectanti nu se mai fac atatea pacate din simplu motiv ca dracul nu se lupta cu aliatii pentru ca deja ii are in mana si isi muta arsenalul numai pe ortodocsi, si asa sectantii put de mandrie draceasca pentru ca ei zic ca nu fac pacate!
Iarta-L Doamne ca nu stie ce spune! Pocainta este porunca lui Dumnezeu.Din contra, cei ce fac lucrarile diavolului sunt aliatii lui.Eu cand m-am intors la Dumnezeu am parasit pacatul si fac voia lui Dumnezeu.Nu te insela singur! Criteriile judecatii divine nu sunt arbitrare: nimeni nu este favorizat sau dezavantajat.(1Petru1:17; Rom.2:11). Norma ne-a fost facuta cunoscut de catre Dumnezeu. Noi suntem judecati exclusiv dupa cele revelate in Biblie.,, Cuvantul, pe care L-am vorbit Eu, acela ii va judeca in ziua cea din urma.,,(Ioan12:48).
De aceea sa rezumam cele mai importante criterii din Scriptura:
1. Dupa dreptatea lui Dumnezeu:Noi putem fi siguri:,, Cel Atotputernic nu calca dreptatea.''(Iov 34:12).caci El este un judecator drept(2Tim.4:8).Aici nu exista suciri si denaturari pentru ca adevarul si dreptatea sunt aratate din plin.
2. Dupa masura incredintata noua:Nici un om nu este identic cu celalalt, si fiecaruia i s-au incredintat daruri diferite.
3. Dupa faptele noastre: Dumnezeu cunoaste actiunile fiecaruia,''si El va rasplati fiecaruia potrivit faptelor lui''(Rom.2:6).
4.Dupa roada noastra:Tot ce facem in Numele lui Isus)Luca 19:13).Comportarea noastra, lucrarea noastra, faptele noastre, cuvintele.
5: Dupa dragostea noastra: Dragostea este o roada deosebita, caci este cea mai mare(1Cor.13:13)Ea este implinirea Legii(Rom.13:10)Aici este vorba de ceea ce am facut din dragoste pentru Dumnezeu.
6: Dupa cuvintele noastre:cuvintele au un caracter hotarator asupra sortii noastre vesnice.,, Caci din cuvintele tale vei fi indreptatit, si din cuvintele tale vei fi condamnat''(Matei12:36,37).
Dupa responsabilitatea noastra(Mt.24:11-13; Efeseni 4:14; 2Tim.16-18)
Dupa pozitia noastra fata de Isus Hristos: Relatia noastra personala cu Fiul lui Dumnezeu este hotaratoare:,, Cine crede in Fiul are viata vesnica dar cine nu asculta de Fiul Meu nu va vedea viata, ci mania lui Dumnezeu ramane peste el.''
Modul de judecare se va face individual potrivit criteriilor de mai sus.Nu este trecut cu vederea nici un aspect din viata cuiva.Matei 7:13-14,, 13 Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sunt cei ce intră pe ea.
Luc 13.24;
14 Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sunt cei ce o află.
Din ce secta faci parte ca sa stiu cu cine stau de vorba?
De fapt, ortodoxismul interzice asta, acum nu mai sunt "crestini cu numele"?
Diferenta dintre religii si secte e ca sectantii sunt mai fanatici, de obicei aleg sa paraseasca religia "mama" pentru un profit mai mare, pe care il vad deja in buzunarul doar schimband tabara. Fiecare crede cel mai tare cand crede ca detine adevarul, si fiecare religios crede ca detine adevarul.
Numai in Dumnezeu ne putem gasi originea, identitatea, importanta, scopul, ratiunea existentei noastre si destinul nostru.
Inca un raspuns la fel cu acesta si te dam pe ignor ca nu zici ceva constructiv.
Religiile sunt ca un puzzle, le adunam pe toate si abia apoi incepem sa intelegem ceva.
Este foarte amuzant faptul ca toti isi sustin religia cu versete din propria carte sfanta.Sau cu argumente de genul "credinta este doar cea in Isus"... Astea nu-s argumente, de parca daca mi-as face o carte care sa zica (,) ca zeul meu exista, care ar mai zice ca exista o singura credinta adevarata, in semi-zeul meu, inseamna ca ar fi si adevarat ce scrie... Logica de invidiat a crestinilor. Dupa parerea mea nu exista religie adevarata, nu o sa apartin in viata mea unei religii. Poate exista un zeu atotputernic, dar sigur nu e descris de vreo religie existenta.Ratiunea si logica oamenilor e degradata si injosita de religie.
''n'' raspunsuri cu ''n'' religii si cu ''n'' adevaruri, dar o singura credinta.
Somn usor
Religia adevarata e cea in care te-ai nascut si ai crescut, nimeni nu cunoaste adevarul obiectiv, asa ca totul e subiectiv.
În Noul Testament, Fiul lui Dumnezeu vorbeşte insistent, aproape "obsesiv" de o singură Biserică, numai Una (,, seriozitatea" afirmaţiilor Sale se leagă de faptul că ŞI-A DAT VIAŢA PENTRU EA -Fapte 20, 28): Efeseni 4, 13; Fapte 20, 28; I Corinteni 3, 11; Ioan 17, 22; Matei 16, 18; Efeseni 4, 4-6; I Corinteni 1, 12-13; Evrei 3, 14; Matei 18, 17...
Biserica a fost întemeiată de Mântuitorul Hristos ca,, organism viu" alături de care El va fi până la,, sfârşitul veacului"(Matei 28, 20) pentru mântuirea oamenilor. Deci dintre miile de culte existente, aşa-zise "biserici", sigur una, şi numai una, este acea Biserică la care se referă Noul Testament (referire clară şi transparentă la singularitatea ei)!
Este esenţial să nu te desparţi de ea, pentru că Hristos a lăsat transmiterea harului mântuitor doar BISERICII Sale (Una singură)!
Despre UNICITATEA BISERICII MAI VORBESC ŞI URMĂTOARELE VERSETE:
Ioan 17, 22. Şi slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem:
23. Eu întru ei şi Tu întru Mine, ca ei să fie desăvârşiţi întru unime, şi să cunoască lumea că Tu M-ai trimis şi că i-ai iubit pe ei, precum M-ai iubit pe Mine.
Matei 16, 18. Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui.
Efeseni 4, 4: Este un trup şi un Duh, precum şi chemaţi aţi fost la o singură nădejde a chemării voastre;
Efeseni 4, 5 Este un Domn, o credinţă, un botez,
Efeseni 4, 6 Un Dumnezeu şi Tatăl tuturor, Care este peste toate şi prin toate şi întru toţi.
I Corinteni 1, 12 Şi spun aceasta, că fiecare dintre voi zice: Eu sunt al lui Pavel, iar eu sunt al lui Apollo, iar eu sunt al lui Chefa, iar eu sunt al lui Hristos!
I Corinteni 1, 13 Oare s-a împărţit Hristos? Nu cumva s-a răstignit Pavel pentru voi? Sau fost-aţi botezaţi în numele lui Pavel?
Evrei 3, 14: Căci ne-am făcut părtaşi ai lui Hristos, numai dacă vom păstra temeinic, până la urmă, începutul stării noastre întru El,
Matei 18, 17: Şi de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ţi fie ţie ca un păgân şi vameş.
Efeseni 4, 13: Până vom ajunge toţi la unitatea credinţei şi a cunoaşterii Fiului lui Dumnezeu, la starea bărbatului desăvârşit, la măsura vârstei deplinătăţii lui Hristos.
Fapte 20, 28: Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său.
Fapte 2, 41. Deci cei ce au primit cuvântul lui s-au botezat şi în ziua aceea s-au adăugat ca la trei mii de suflete. 42. Şi stăruiau în învăţătura apostolilor şi în împărtăşire, în frângerea pâinii şi în rugăciuni.
Efeseni 2, 20: Zidiţi fiind pe temelia apostolilor şi a proorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind însuşi Iisus Hristos.
I Corinteni 3, 11: Căci nimeni nu poate pune altă temelie, decât cea pusă, care este Iisus Hristos.
Daca te nasteai in Arabia Saudita nu mai credeai asta.
) )
Ortodoxia este religia dreapta(adevarata) pentru ca ortodoxia spune ca ortodoxia este religia dreapta (adevarata). No offence dar buna asta.
Bun argument! Si eu sunt cel mai inteligent om din lume, ma cheama Cristi CelMaiInteligentDinLume...
Felicitari! Si mie imi plac numai glumele mele!
Asta e de 2000 de ani nu de 30 de ani!
Sunt liber sa o caut pe cea dreapta, din fericire m-am nascut in cea dreapta. Am fost in Afghanistan si nu erau fanatici pentru credinta lor.
Daca te nasteai in oricare alta, acea oricare alta era cea dreapta, nu mai cautai altceva, asta e o dovada ca religia cea dreapta nu exista, e doar traditie.
Ce e de doua mii de ani? Ortodoxia?
Am dreptul la o opinie sau trebuie sa te intreb si pe tine ce sa raspund?
Pai despre ce vorbeam?
Oooo, Zeus, da' ce te agiti asa? Ziceam doar ca daca te-ai nascut in Romanica si ai fost botezat crestin-ortodox, apoi indoctrinat, nu inseamna ca asta e religia cea adevarata. Normal ca numele spune ca e cea adevarata, daca nu spunea asta, cum mai atragea lume? Dooh.
Eu merg din convingere la biserica si nu sunt indoctrinat, de ce altele nu s-au numit tot asa?
Aveam doua raspunsuri la aceasta intrebare nu mai stiam la care mi-ai raspuns, plus ca a trecut ceva timp de cand a fost postata intrebarea.
In fine.
Corect nu este de 30 de ani ortodoxismul dar nici de 2000 de ani.
Nu o confesiune sau o denominatiune ne da mantuirea ci o relatie personala cu Dumnezeu prin trairea dupa Cuvantul lui Dumnezeu.Cand vom fi la judecata nu vom fi intrebati din ce confesiune am facut parte.Nu te insela singur!
,, Când va veni Fiul omului în slava Sa cu toţi sfinţii îngeri, va şedea pe scaunul de domnie al slavei Sale.
32 Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărţi pe unii de alţii cum desparte păstorul oile de capre;
33 şi va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.
34 Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: „Veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.
35 Căci am fost flămând, şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete, şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin, şi M-aţi primit;
36 am fost gol, şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav, şi aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă, şi aţi venit pe la Mine."
37 Atunci cei neprihăniţi Îi vor răspunde: „Doamne, când Te-am văzut noi flămând şi Ţi-am dat să mănânci? Sau fiindu-Ţi sete şi Ţi-am dat de ai băut?
38 Când Te-am văzut noi străin şi Te-am primit? Sau gol şi Te-am îmbrăcat?
39 Când Te-am văzut noi bolnav sau în temniţă şi am venit pe la Tine?"
40 Drept răspuns, Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut."
Apoi va zice celor de la stânga Lui: „Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui!,,
E greu de raspuns? E mai bine ascuns? Inseamna ca am dreptate 1000%.
Pentru ca ei credeau ca e cea adevarata, asa ca asa au numit-o, logic.
Repet, am zis doar ca tu crezi asta pentru ca in ortodoxism te-ai nascut si ai crescut, n-am treaba cu vreo religie sau convingere, daca n-are treaba cu mine.
Ti-am mai spus ca nu conteaza cum ne numim ci cum ne traim viata.
Folosesteti intelepciunea si priceperea, daca ai dobandit-o in alegerea corecta...
"La Lege si la marturie!" Caci daca nu vor vorbi asa, nu vor mai rasari zorile pentru poporul acesta. (Isa.8:20)"
Cine are poruncile Mele si le pazeste acela Ma iubeste; si cine Ma iubeste va fi iubit de Tatal Meu. Eu il voi iubi si Ma voi arata lui." (Ioan.14:21)
Deci nu ai identitate. Credinta comoda te duce in iad.
Si mie imi plac glumele tale, altfel nu faceam una dupa modelul tau, nu? Oricum, ma bucur ca recunosti ca ai zis in gluma, chiar n-avea logica ce-ai zis.
Sectantii se bat cu pumnul in piept si au invatat sa se eschiveze de la raspunsurile directe, au invatat 3 citate si se cred buricul pamantului. Degeaba traim doar cu dumnezeul ala mic si personal care e sluga noastra si nu traim in ce credinta trebuie.
Eu am studiat ani de zile Cuvantul lui Dumnezeu si il traduc in viata mea de fiecare zi.Cred ca tu stii doar trei citate dintre care unul este cel cu ortodocsii!
Eu merg de 30 de ani la biserica si n-am vazut asa incapatanare nici la animale.
Se pare ca frecventarea unei biserici nu te face crestin. Eu cred ca la tine te referi cand faci aceasta afirmatie. Un bun crestin este deschis spre a comunica a dezbate, sa atace opinia dar nu persoana. Esti departe de a fi un bun crestin.
Noi Il iubim, pentru ca El ne-a iubit intai. (1Ioan.4:19)
#30 ani=>inca esti pe dinafara Adevarului! Degeaba mergi, insa incearca si fa-ti o analiza asupra caracterului tau, lasa de dorit intre crestini.
Cine esti tu ca sa ma judeci prietene cu caracter nepatat?
Mai am de lucrat, daca eram un bun crestin nu eram pe TPU, dar eu sunt binecredincios nu sectant sper ca nu am trezit toti dracii din sectanti; eu nu am dreptul la o opinie mi se impune ce e corect din partea lor.
Mai am de lucrat, daca eram un bun crestin nu eram pe TPU, dar eu sunt binecredincios nu sectant sper ca nu am trezit toti dracii din sectanti; eu nu am dreptul la o opinie mi se impune ce e corect din partea lor"
=>cum am mai zis lasa de dorit din partea unui crestin sau esti unu dintre cei care nu are legatutra cu crestini, folosinduse doar de a arunca cu noroi intr-o parte si alta. Parca te laudai ca ai 30 ani de biserica! Prietene nu se observa sau esti doar pe hartie "crestin".
Si vrei sa ma supar, esti agasant prietene! Am si eu slabiciuni dar nu vreau sa le etalez! Eu incerc sa dau niste raspunsuri constructive dar> nu ma lasa!
Raspunsuri constructive daramand ceea ce cladesc altii si atacand pe cei care nu au aceleasi convingeri religioase? Mai taie!
Sti ca ortodoxia nu este o religie?
Fiecare religie se auto-eticheteaza ca fiind cea adevarata insa sunt mari sanse ca nici una sa nu fie.
Cam asa sta treaba cu religiile si adeptii lor, fiecare crede ca religia sa este unica si bineinteles cea adevarata: http://www.youtube.com/watch?v=uX-Aldx-LM0
si
http://www.youtube.com/watch?v=pmwBPsB0oaE
:))
Enjoy.
Cea cu care este indoctrinat omul. De ce? Pentru ca gandirea marii majoritati este influentata, chiar hotarata de normalitatea stabilita intr-o societate.
Ortodoxia - credinta apostolica, singura dreapta, credinta in care te poti mintui.
Cea care a ramas de la Iisu Hristos si Sf. Apostoli, adica Ortodoxia(dreapta-credinta).
Religia crestin-ortodoxa, singura care a pastrat vii toate obiceiurile, tinand cont de Vechiul Testament, intrucat, la Marea Schisma din 1054 s-a desprins religia catolica schimband porunci si altele date de Dumnezeu si de Apostoli, iar toate celelalte religii s-au desprins mai tarziu din religia catolica.
Religia Ortodoxa este singura reigie dreapta, ortos=drept, doxis=credinta, ortodoxia- fiind credinta cea dreapta.
Domnul Isus a spus sa pastram credinta care a fost data sfintilor o data pentru totdeauna. Biserica si Ortodoxia in general nu reprezinta decat o adunatura de superstitii si reguli pe care trebuie sa le respecte cu strictete ca doar '' te bate Dumnezeu'', si se duc la biserica doar din formalism, si din traditie. Spuneti-mi daca nu-i asa.De multe ori ma analizau din cap pana in picioare cand stateam in biserica si sunt atente la orice gest pe care il fac eu sau altii, si de aceea preferam in unele duminici sa ascult Sfanta Liturghie pe Trinitas, sau pur si simplu citeam din Cartile Sfinte.
Alt exemplu : Sfintele moaste, se calca in picioare pentru a atinge moastele unui sfant, ajungand la idolatrie curata, asta inseamna credinta, sa te calci in picioare pentru a atinge niste moaste intr-o anumita zi ( Ex Sfanta Parascheva de la Iasi) cand poti foarte bine in oricare zi a anului sa vizitesi moastele sfantului respectiv?
Parerea mea :Ortodoxia, pentru multi reprezinta o adunatura de superstitii cum am mai spus, sau un loc unde iti poti rezolva problemele rugandu-te la Dumnezeu, doar in momentele alea de necaz, doar atunci, in rest ignorand Biserica.
Biserica nu are nici o legătură cu superstiţiile! Nu confunda din reavoinţă superstiţiile cu LIPSA DE EDUCAŢIE (a unora care nici nu prea dau pe la Biserică, dorind poate să recupereze într-o zi ceea ce n-au făcut într-un an) cu PIERDEREA RĂBDĂRII (întinsă la MAXIM după un post sau după o zi-două de stat în picioare la rând), LIPSA DE EMPATIE (care nu este tocmai o crimă, dar nici un lucru frumos la un creştin, DAR NIMENI NU SE POATE BATE CU PUMNUL ÎN PIEPT CĂ ESTE SFÂNT!).
De câte persoane este nevoie pentru a face valuri? În ambuteiajele pentru care nu este nimeni vinovat (doar proasta organizare a forţelor de ordine care realizează acele "cordoane"), în acele aglomerări mari de oameni, nu e nevoie DECÂT DE UN "BRÂNCI", de o SINGURĂ PERSOANĂ pentru a crea un efect de "domino" ce lasă o impresie greşită!
Doar de o singură persoană! Iar în acea mulţime colorată în care nu sunt toţi oamenii Bisericii (cu prezenţă cel puţin săptămânală), nu sunt toţi buni cunoscători ai credinţei, există şi persoane nedemne! Dar tu de ce eşti suficient de nedreaptă pentru a generaliza de la acei oameni "ortodocşi"doar cu numele, "rătăciţi" pe acolo, confundându-i cu "ortodocşii" care totuşi respectă învăţăturile Bisericii?
Am aproape doi ani de cand scriu pe acest site si niciodata nu am intrat in polemici. Insa vad ca voi ortodocsii o cautati cu lumanarea. Nu inteleg care este scopul vostru sa propovaduiti Evanghelia sau sa ne jigniti (defaimati) pe cei care nu avem aceleasi convingeri religioase?
Nu la tine. Dar primesc si mesaje private de la ''buni'' crestini ortodocsi care imi sugereaza sa nu mai dau versete din Biblie, sa nu le mai raspund din Cuvantul lui Dumnezeu. Si culmea, ei se cred mai buni, mai drepti si au respingere fata de Cuvantul lui Dumnezeu care trebuie sa fie ghidul de viata pentru un crestin.
Doar cea care e intemeiata PUR pe lumina oferita de Biblie. Doctrinele daca corespund.
"La Lege si la marturie!" Caci daca nu vor vorbi asa, nu vor mai rasari zorile pentru poporul acesta. (Isa.8:20)"
Cine are poruncile Mele si le pazeste acela Ma iubeste; si cine Ma iubeste va fi iubit de Tatal Meu. Eu il voi iubi si Ma voi arata lui." (Ioan.14:21)
Presupun ca religia care s-a inventat dupa inltarea lui Isus, intemeindu-se multe biserici cu aceasta perioada (insa aceasta religie s-a cam pierdut, pentru ca ne-am indepartat cu totii de Dumenzeu).
Toate sunt reale dar numai una adevarata!
ISUS A spus la Ioan 12:35 "Prin aceasta vor şti toţi că sunteţi discipolii mei: dacă aveţi iubire între voi". Da-ti seama cine are.
AntiRaymusic întreabă: