| imale a întrebat:

Care este religia adevarata? justificati raspunsurile voastre expicand de ce acea religie pe care o considerati voi buna ar fi religia adevarata.

Răspuns Câştigător
| Msadjsafsdgfdsfdss a răspuns:

Crestinismul,deoarece avem un singur Dumnezeu, nu alte religii, care au nu stiu cati zei sad

83 răspunsuri:
| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru M25M):

Asta e de 2000 de ani nu de 30 de ani!

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru Mădă0611):

Sunt liber sa o caut pe cea dreapta, din fericire m-am nascut in cea dreapta. Am fost in Afghanistan si nu erau fanatici pentru credinta lor.

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru tavadaresti):

Cine-i PUR?

| EmaS a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Cea mai comoda mi se pare religia ta in care va permiteti sa consumati alcool, tutun, sa va satisfaceti toate poftele si sa credeti ca sunteti cei mai tari!

| Mădă0611 a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Daca te nasteai in oricare alta, acea oricare alta era cea dreapta, nu mai cautai altceva, asta e o dovada ca religia cea dreapta nu exista, e doar traditie.

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru EmaS):

E libera vointa omului, decat la sectantii care fac aceleasi lucruri si se ascund de >, la sectanti nu se mai fac atatea pacate din simplu motiv ca dracul nu se lupta cu aliatii pentru ca deja ii are in mana si isi muta arsenalul numai pe ortodocsi, si asa sectantii put de mandrie draceasca pentru ca ei zic ca nu fac pacate!

| M25M a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Ce e de doua mii de ani? Ortodoxia?

Am dreptul la o opinie sau trebuie sa te intreb si pe tine ce sa raspund?

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru M25M):

Pai despre ce vorbeam?

Oooo, Zeus, laughing da' ce te agiti asa? Ziceam doar ca daca te-ai nascut in Romanica si ai fost botezat crestin-ortodox, apoi indoctrinat, nu inseamna ca asta e religia cea adevarata. Normal ca numele spune ca e cea adevarata, daca nu spunea asta, cum mai atragea lume? Dooh.

Iarta-L Doamne ca nu stie ce spune! Pocainta este porunca lui Dumnezeu.Din contra, cei ce fac lucrarile diavolului sunt aliatii lui.Eu cand m-am intors la Dumnezeu am parasit pacatul si fac voia lui Dumnezeu.Nu te insela singur! Criteriile judecatii divine nu sunt arbitrare: nimeni nu este favorizat sau dezavantajat.(1Petru1:17; Rom.2:11). Norma ne-a fost facuta cunoscut de catre Dumnezeu. Noi suntem judecati exclusiv dupa cele revelate in Biblie.,, Cuvantul, pe care L-am vorbit Eu, acela ii va judeca in ziua cea din urma.,,(Ioan12:48).
De aceea sa rezumam cele mai importante criterii din Scriptura:
1. Dupa dreptatea lui Dumnezeu:Noi putem fi siguri:,, Cel Atotputernic nu calca dreptatea.''(Iov 34:12).caci El este un judecator drept(2Tim.4:8).Aici nu exista suciri si denaturari pentru ca adevarul si dreptatea sunt aratate din plin.
2. Dupa masura incredintata noua:Nici un om nu este identic cu celalalt, si fiecaruia i s-au incredintat daruri diferite.
3. Dupa faptele noastre: Dumnezeu cunoaste actiunile fiecaruia,''si El va rasplati fiecaruia potrivit faptelor lui''(Rom.2:6).
4.Dupa roada noastra:Tot ce facem in Numele lui Isus)Luca 19:13).Comportarea noastra, lucrarea noastra, faptele noastre, cuvintele.
5: Dupa dragostea noastra: Dragostea este o roada deosebita, caci este cea mai mare(1Cor.13:13)Ea este implinirea Legii(Rom.13:10)Aici este vorba de ceea ce am facut din dragoste pentru Dumnezeu.
6: Dupa cuvintele noastre:cuvintele au un caracter hotarator asupra sortii noastre vesnice.,, Caci din cuvintele tale vei fi indreptatit, si din cuvintele tale vei fi condamnat''(Matei12:36,37).
Dupa responsabilitatea noastra(Mt.24:11-13; Efeseni 4:14; 2Tim.16-18)
Dupa pozitia noastra fata de Isus Hristos: Relatia noastra personala cu Fiul lui Dumnezeu este hotaratoare:,, Cine crede in Fiul are viata vesnica dar cine nu asculta de Fiul Meu nu va vedea viata, ci mania lui Dumnezeu ramane peste el.''
Modul de judecare se va face individual potrivit criteriilor de mai sus.Nu este trecut cu vederea nici un aspect din viata cuiva.Matei 7:13-14,, 13 Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sunt cei ce intră pe ea.
Luc 13.24;
14 Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sunt cei ce o află.

Eu merg din convingere la biserica si nu sunt indoctrinat, de ce altele nu s-au numit tot asa?

Din ce secta faci parte ca sa stiu cu cine stau de vorba?

| M25M a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Aveam doua raspunsuri la aceasta intrebare nu mai stiam la care mi-ai raspuns, plus ca a trecut ceva timp de cand a fost postata intrebarea.
In fine.
Corect nu este de 30 de ani ortodoxismul dar nici de 2000 de ani.

Nu o confesiune sau o denominatiune ne da mantuirea ci o relatie personala cu Dumnezeu prin trairea dupa Cuvantul lui Dumnezeu.Cand vom fi la judecata nu vom fi intrebati din ce confesiune am facut parte.Nu te insela singur!
,, Când va veni Fiul omului în slava Sa cu toţi sfinţii îngeri, va şedea pe scaunul de domnie al slavei Sale.
32 Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărţi pe unii de alţii cum desparte păstorul oile de capre;
33 şi va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.
34 Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: „Veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.
35 Căci am fost flămând, şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete, şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin, şi M-aţi primit;

36 am fost gol, şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav, şi aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă, şi aţi venit pe la Mine."
37 Atunci cei neprihăniţi Îi vor răspunde: „Doamne, când Te-am văzut noi flămând şi Ţi-am dat să mănânci? Sau fiindu-Ţi sete şi Ţi-am dat de ai băut?
38 Când Te-am văzut noi străin şi Te-am primit? Sau gol şi Te-am îmbrăcat?
39 Când Te-am văzut noi bolnav sau în temniţă şi am venit pe la Tine?"
40 Drept răspuns, Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut."
Apoi va zice celor de la stânga Lui: „Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui!,,

E greu de raspuns? E mai bine ascuns? Inseamna ca am dreptate 1000%.

Pentru ca ei credeau ca e cea adevarata, asa ca asa au numit-o, logic.
Repet, am zis doar ca tu crezi asta pentru ca in ortodoxism te-ai nascut si ai crescut, n-am treaba cu vreo religie sau convingere, daca n-are treaba cu mine.

| Mădă0611 a răspuns (pentru EmaS):

De fapt, ortodoxismul interzice asta, acum nu mai sunt "crestini cu numele"?
Diferenta dintre religii si secte e ca sectantii sunt mai fanatici, de obicei aleg sa paraseasca religia "mama" pentru un profit mai mare, pe care il vad deja in buzunarul doar schimband tabara. Fiecare crede cel mai tare cand crede ca detine adevarul, si fiecare religios crede ca detine adevarul. laughing

Ti-am mai spus ca nu conteaza cum ne numim ci cum ne traim viata.

| EmaS a răspuns (pentru Mădă0611):

CUVANTUL lui Dumnezeu este Adevarul. Daca pentru tine a asculta de Dumnezeu inseamna sa fi fanatic, este OK!

| Mădă0611 a răspuns (pentru EmaS):

Pentru voi. Apoi si ortodocsii il respecta, cei care vor 100% sa castige ce li s-a promis, cei constienti ca nu stiu cand li se apropie sfarsitul ca sa se pocaiasca chiar inainte.
Prin sa se pocaiasca nu ma refer la a-si schimba religia.

| tavadaresti a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Folosesteti intelepciunea si priceperea, daca ai dobandit-o in alegerea corecta...
"La Lege si la marturie!" Caci daca nu vor vorbi asa, nu vor mai rasari zorile pentru poporul acesta. (Isa.8:20)"

Cine are poruncile Mele si le pazeste acela Ma iubeste; si cine Ma iubeste va fi iubit de Tatal Meu. Eu il voi iubi si Ma voi arata lui." (Ioan.14:21)

Deci nu ai identitate. Credinta comoda te duce in iad.

Numai in Dumnezeu ne putem gasi originea, identitatea, importanta, scopul, ratiunea existentei noastre si destinul nostru.

| Thunderstruck a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Si mie imi plac glumele tale, altfel nu faceam una dupa modelul tau, nu? Oricum, ma bucur ca recunosti ca ai zis in gluma, chiar n-avea logica ce-ai zis.

Sectantii se bat cu pumnul in piept si au invatat sa se eschiveze de la raspunsurile directe, au invatat 3 citate si se cred buricul pamantului. Degeaba traim doar cu dumnezeul ala mic si personal care e sluga noastra si nu traim in ce credinta trebuie.

Fiecare alege modul in care sa isi traiasca viata.Eu nu ma joc cu sufletul meu.

Stiu si eu, doar traiesc printre ortodocsi!

Eu am studiat ani de zile Cuvantul lui Dumnezeu si il traduc in viata mea de fiecare zi.Cred ca tu stii doar trei citate dintre care unul este cel cu ortodocsii! laughing

Inca un raspuns la fel cu acesta si te dam pe ignor ca nu zici ceva constructiv.