Sunt perfect de acord cu tine daca ar exista ar mai fi atâta amar de viața grea și toți cred într-o pictură stupida făcută de alți biserica o mare prostie in care sa bagi bani că prostul sau ca proasta să fie serioși totuși omul nu vede dracului in cartea de istorie el zile că a fost omul primul serios mă rog in concluzie nu EXISTĂ
Non-sens iudeo-crestin. Si Blaga zice in Eonul Dogmatic ca doctrinele crestine sunt rezultate ale mintii umane, nicidecum de natura divina. Gresit mi se pare ca Blaga credita aceasta dogma (de origine iudaica si cultivata de un mozaic) drept "un nou mod de gandire" in loc s-o condamne pentru lipsa de ratiune si dovezi.
Νίκος atunci cum a inceput totul? faza cu a existat dintodeauna nu are nici o logica, ratiune, si eu pot spune ca universul a exista dintodeauna, dar nu isi convine nu?
Necesitate existenţei lui Dumnezeu se justifică şi prin complexitatea, perfecţiunea absolută a materiei vii, nemuritoare prin multiplicarea ereditară, "organizarea" universului.
Pentru a crede că viaţa a apărut în mod întâmplător, accidental, ar fi trebuit îndeplinite un lanţ întreg de,,coincidenţe’’, de întâmplări norocoase, de probabilităţi care însă tind spre zero (ca posibilitate de realizare):
-,,Coincidenţe’’ referitoare la univers (pentru ca naşterea panetelor şi a stelelor să poată fi posibilă): mărimea potrivită a exploziei iniţiale, mărimea potrivită a gravitaţiei, mărimea potrivită a forţei nucleare tari;
-,, Coincidenţe’’ referitoare la sistemul planetar (pentru a se putea susţine viaţa): mărimea şi masa exactă a soarelui, distanţa potrivită dintre soare şi centrul galaxiei, distanţa potrivită dintre soare şi cel mai apropiat braţ din spirala galactică, distanţa exactă dintre pământ şi soare, mărimea Pământului şi valoarea potrivită a forţei gravitaţionale a acestuia.
-,, Coincidenţe’’ referitoare la planeta Pământ (care să poată susţine viaţa); Câteva calcule simple pot demonstra că probabilitatea apariţiei vieţii în mod întâmplător (prin amestecul de aminoacizi de tipul dextro şi levo) este foarte mică, practic imposibilă chiar dacă s-ar considera vârsta universului de 30 miliarde de ani (aşa cum se consideră în prezent), ceea ce ar însemna 10,, la puterea" 18 secunde. Dacă s-ar considera foarte optimist că pe pământ ar fi existat un milion de locuri care să întrunească condiţiile ideale potrivite în care să se fi efectuat câte 10 încercări de aranjare pe secundă a celor 410 de structuri de aminoacizi, probabilitatea să apară înlănţuirea corectă ar fi de 1 din 10,, la puterea" 98, deci cu foarte mult sub limita de 1 din 10,, la puterea" 40 admisă ca limită de discuţie de către fizicieni. Deci şansa de apariţie a vieţii în mod accidental este infimă, practic nu exista!
Care viata omule? ti-am spus ca viata de azi nu a aparut atunci, care viata? de acum 3, 8 miliarde de ani? ai fost tu acolo, a fost cineva acolo sa vada cat de complexa era celula aia?
cand se da astfel de posibilitati false se ia in considerare viata care a evoluat 3, 8 miliarde de anii, logic ca e complexa