Care sunt beneficiile concrete aduse de religie in societatea de azi?=
==Preoții profitând de prostia credincioșilor, fac burțile precum femeile care dau să nască, plus că au o situație materială nejustificat de bună, la un aport real pentru societate strict = cu mulțimea vidă!
Alte beneficii concrete aduse de religie în societatea de azi: îndobitocirea maselor!
Vezi și cum definește Mihail Eminescu religia, în poezia sa, numită : Împărat și proletar.
Religia o frază de dânșii inventată șamd
http://www.romanianvoice.com/poezii/poezii/imparat.php
Virtutea pentru dânşii ea nu există. Însă
V-o predică, căci trebui să fie braţe tari,
A statelor greoaie care trebuie-mpinse
Şi trebuiesc luptate războaiele aprinse,
Căci voi murind în sânge, ei pot să fie mari.
Şi flotele puternice ş-armatele făloase,
Coroanele ce regii le pun pe fruntea lor,
Ş-acele milioane, ce în grămezi luxoase
Sunt strânse la bogatul, pe cel sărac apasă,
Şi-s supte din sudoarea prostitului popor.
Religia - o frază de dânşii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată,
După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată,
Aţi mai purta osânda ca vita de la plug?
Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Şi v-a făcut să credeţi că veţi fi răsplătiţi...
Nu! moartea cu viaţa a stins toată plăcerea -
Cel ce în astă lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, căci morţi sunt cei muriţi.
Minciuni şi fraze-i totul ce statele susţine,
Nu-i ordinea firească ce ei a fi susţin;
Averea să le aperi, mărirea ş-a lor bine,
Ei braţul tău înarmă ca să loveşti în tine,
Şi pe voi contra voastră la luptă ei vă mân'.
De ce să fiţi voi sclavii milioanelor nefaste,
Voi, ce din munca voastră abia puteţi trăi?
De ce boala şi moartea să fie partea voastră,
Când ei în bogăţia cea splendidă şi vastă
Petrec ca şi în ceruri, n-au timp nici de-a muri?
Tinerea sub control a anumitor oameni, amenintandu-i cu iadul vesnic. >:)
http://www.descopera.ro/......nta-in-rai
Unele religii au un avantaj destul de mare exemplu fiind religia crestin ortodoxa. Inafara aberatiile si ironiile ateilor aceata religie crestin ortodoxa in invataturile sale, indeamna la bunatate, la intelepciune, la o educatie zic eu chiar destul de buna pentru copii, religia crestin ortodoxa indeamna si la patriotism si chiar ii invata pe copii sa fie patrioti. Pe langa acest fapt cred ca este o religie chiar destul de libera si placuta, ea nu indeamna la sacrificii de vieti cum ar fi sa omori oameni in numele religiei nu ii limiteaza pe oameni de la libertate, aceasta religie respecta cat mai bine cuvintele din biblie. Un lucru trist este ca aceasta religie este practicata cam rar, de unii crestini adevarati, sunt destui asa zisi crestini doar cu numele care nu prea respecta aceasta religie, din pacate atat aici cat si in alte religii sunt unii preoti corupti, preoti care au alte scopuri decat unicul scop pentru care sunt preoti, aceste doua lucruri creaza o pata nu tocmai placuta acestei religii, cat si altor religii, de asemenea si religia catolica mi se pare una destul de placuta.
Cu părere de rău primele lucru care-mi vine în minte citind întrebarea sînt: inchiziția, vînzarea de indulgențe, cruciadele, cele două războaie mondiale care sau purtat în principal între țări "creștine", preoți binecuvîntănd și sfințind armatele (și în prezent se practică) șamd. Dacă ar fi întrebarea ce beneficii poate aduce Biblia...
Am răspuns la fel la alte întrebări, așa ca sper sa nu credeți ca spamez. Dar e singurul răspuns pe care îl pot da :
" "
In prezent, religia nu mai are nici un rol in societatea moderna, este total depasita si are numai efecte negative...
In trecut, a avut efecte pozitive dar mai multe negative!
Nu vreau să răspund la această întrebare la sensul general (toate religiile din toate timpurile), ci din perspactiva religii ce o practic eu.
Biblia îndeamnă următorele lucruri:
1. Să ne iubim aproapele ca pe noi înşine (Matei 22:39).
2. Să fim angajaţi cinstiţi (Tit 2:9, 10).
3. Să fim cetăţeni cinstiţi şi supuşi (Romani 13:1, 7).
4. Să fim buni familişti (Coloseni 3:18-20).
5. Să cultivăm calităţi cum ar fi bucuria, pacea, bunătatea, îndelunga-răbdare, stăpânirea de sine (Galateni 5:22, 23).
Aceste precum şi alte principii biblice îi ajută pe oameni sinceri să devină cetăţeni preţioşi ai societăţii. Şi pot s-o spun din experienţă că aceasta nu este doar o teorie. Mulţi care sau lăsat modelaţi de îndrumarea înţeleaptă din
Scripturi au devenit astfel de persoane.
Frectie la picior de lemn, cei mai multi hoti si criminali sunt in randul celor care cred in God.
Am vazut un reportaj cum ca in anul 2013 rata de credibilitate in randul populatiei a Bisericii a scazut cu mult fata de acum ceva ani buni.
Asta uite ca spune multe... s-a convins lumea ce zace in biserica si sub imbracaminte de preot.
Nu vreau sa judec, sunt oameni printre oameni, la preoti ma refer. Dar nu sunt sfinti cum vor sa para multi.
Crezi tu ca in viata de zi cu zi atunci cand nu are haina preoteasca pe el, un preot se poarta asa cum se cuvine? ajuta oamenii, nevoiasii, nu bea, nu fumeaza, nu mananca ca infometatul dupa cum se spune ca nu se face? Gresit. Sunt oameni si traiesc ca oamenii, nu ca sfintii.
Si nu, nu cred ca religia are multe beneficii in societate decat sa manipuleze omul, spunand ca daca cumva prin absurd te abati de la calea cea dreapta vei arde in focuri si nu stiu mai ce... nu stim noi multe despre dedesubturile lor.
Si cate si mai cate. Si toate obiceiurile nu sunt decat superstitii si nimic mai mult. Si iomul crede ca nu are ce face, daca vede ca si vecinul lui crede si cel din dreapta si din stanga, crede si el ce i se pune pe tava, fara sa se osteneasca sa se uite in suflet si sa vada ce simte si ce nu.
Pana si sentimentele ni se iau si ni se reprima datorita legilor de foc ale Bisericii.
Sunt sarlatani cu chip de ingeri.
Asta e parerea mea si mi-o asum.
Acum fiecare e liber sa creada ce simte sa creada.
O zi buna
... daca ar fi intrebarea ce beneficii au sectantii (tu) in adeverirea Bibliei :
"Şi mulţi prooroci mincinoşi se vor scula şi vor amăgi pe mulţi"
"Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi."
"Dar în popor şi prooroci mincinoşi, după cum şi între voi vor fi învăţători mincinoşi, care vor strecura eresuri pierzătoare şi, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, îşi vor aduce lor grabnică pieire;
Şi mulţi se vor lua după învăţăturile lor rătăcite şi, din pricina lor, calea adevărului va fi hulită;
Şi din poftă de avere şi cu cuvinte amăgitoare, ei vă vor momi pe voi. Dar osânda lor, de mult pregătită, nu zăboveşte şi pierzarea lor nu dormitează."
"Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit - să fie anatema!"
Te acuzi singur! „Şi din poftă de avere şi cu cuvinte amăgitoare,„-preotul din satul nostru a venit călare pe motocicletă, dar de atunci a schimbat 5 mașini, una distrugîndo într-un accident.(Alt serviciu, adică sursă de venit nu are). „"Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni,„-păi nu la mănăstiri se susține că fac minuni expulzînd demoni( se pare că mai expulzează ceva avînd în vedere scandalurile din R. Moldova cu privire la preoții homosexuali de la2 mănăstiri). „ Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit - să fie anatema„-și ce au primit creștinii -Sfănta Scriptură sau obiceiuri păgîne "încreștinate" și tradiții? Nu susțin că nu sînt ortodocși sinceri cu teamă de Dumnezeu, sînt și încă mulți. Dar dacă eu voi crede cu tărie și sinceritate că 2+2=10 aceasta nu va schimba nimic, răspunsul corect tot 4 rămîne. Ioan 16:2
Din pacate tu nu faci distinctie intre credinta si religie.Religia nu aduce niciun beneficiu concret.
Am dreptul sa-mi promovez religia, caci despre ce ai zis tu acolo crime amenintari iadul.etc mai exact unde ai vazut tu asta, hai ca chiar vreau sa lamurim si acest lucru. Sa nu uiti ca nici voi nu sunteti de lepadat, si ateismul comunist in perioada comunismului au ucis atatia oameni, si i-au tinut in sclavie ca deh doar erau comunisti.
Pentru ca s-a demonstrat asta si in scurt timp, in foarte scrurt timp am sa fac cunoscute si celor care nu stiu aceste dovezi. Recunosc inca nu sunt total pregatit sa pot combate ceea ce voi sustineti, dar din cate m-am informat pana acum, eu am observat ca foarte multe lucruri pe care voi le sustineti cu evolutionismul vostru sunt neadevarate.
Asta e o aberatie, noi nu folosim manipularea, ci ii invatam cum trebuie sa fie ei pentru a trece mai usor si mai cinstit prin viata, daca unii care sunt crestini cu numele nu asculta aceste invataturi asta e altceva, un crestin practicant niciodata nu ar face abateri de la absolut toate invataturile crestine si incearca sa respecte cat mai multe invataturi. Noi folosim puterea de convingere spre deosebire de voi, este o mare diferenta intre a convinge si a manipula. Manipularea practic se foloseste de negarea adevarului si este contrarie mereu adevarului incercand sa aduca orice argument contrariu adevarului pentru al combate, pe langa asta prin manipulare se urmareste schimbarea perceptiei si a comportamentului a unor oameni trecand peste vointa lor. Manipulatorul isi urmareste doar propriile interese.
Prin puterea de convingere se incearca doar convingerea omului sa fie de acord cu adevarul, puterea de convingere este total opusa manipularii si se foloseste de adevar, in cazul minciunii ea foloseste orice argument care tine de adevar pentru ca ea sa combata minciuna. Ateismul pe langa manipulare fooseste si ipocrizia, de ce? pai pentru ca aceste doua arme rele lucreaza puternic impreuna, stiinta atee nu poate explica chiar toate fenomenele, stiinta atee spre deosebire de stiinta normala mai mereu s-a inselat pentru ca nu s-a folosit precizia, ea s-a folosit mai de graba de povestioare nascocite de om care sunt total neadevarate dar care prin manipulare pot fii credibile. Un exemplu din evolutie pe care am sa-l combat este aparitia vietii pe pamant dintr-o intamplare, ei bine viata pe pamant nu a putut sa apara intamplator asa cum sustine evolutionismul
http://www.lovendal.net/......ntamplare/
Dacă s-a considerat el creștin sau nu - nu stiu, dar știu că era susținut de lideri religioși (sînt multe fotografii cu toată gașca împreună ). Trist este faptul că în acel război catolicii iau ucis pe catolici, protestanți pe protestanți, ortodocși pe ortodocși și toți împreună unul pe altul. Și dacă ne gîndim că semnul de identificare al creștinilor este iubirea...
Gresit, la conducerea URSS se aflau mai multi atei, chiar si la conducerea comunismul din Romania. Eu vorbeam despre ce s-a intamplat in trecut nu acum, pe atunci conducerea dadea ordine nu populatia. Da au existat si razboaie nu neaparat cum zici tu ca ortodocsii au omorat pe ortodocsi, protestantii pe protestanti, nu cred ca exista o anumita regula pe cine sa omoare, in acel razboi pe langa ortodocsi, catolici si protestanti puteau exista si atei, insa eu nu ma refeream la razboaie ci la persecutiile si masacrele facute de ateii comunisti asupra celor religiosi cand nu erau in razboi, cand acei oameni erau omorati doar pentru ca ei erau religiosi, religia nu era acceptata in vremea URSS
anonim_4396 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: