Care sunt beneficiile concrete aduse de religie in societatea de azi?=
==Preoții profitând de prostia credincioșilor, fac burțile precum femeile care dau să nască, plus că au o situație materială nejustificat de bună, la un aport real pentru societate strict = cu mulțimea vidă!
Alte beneficii concrete aduse de religie în societatea de azi: îndobitocirea maselor!
Vezi și cum definește Mihail Eminescu religia, în poezia sa, numită : Împărat și proletar.
Religia o frază de dânșii inventată șamd
http://www.romanianvoice.com/poezii/poezii/imparat.php
Virtutea pentru dânşii ea nu există. Însă
V-o predică, căci trebui să fie braţe tari,
A statelor greoaie care trebuie-mpinse
Şi trebuiesc luptate războaiele aprinse,
Căci voi murind în sânge, ei pot să fie mari.
Şi flotele puternice ş-armatele făloase,
Coroanele ce regii le pun pe fruntea lor,
Ş-acele milioane, ce în grămezi luxoase
Sunt strânse la bogatul, pe cel sărac apasă,
Şi-s supte din sudoarea prostitului popor.
Religia - o frază de dânşii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată,
După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată,
Aţi mai purta osânda ca vita de la plug?
Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Şi v-a făcut să credeţi că veţi fi răsplătiţi...
Nu! moartea cu viaţa a stins toată plăcerea -
Cel ce în astă lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, căci morţi sunt cei muriţi.
Minciuni şi fraze-i totul ce statele susţine,
Nu-i ordinea firească ce ei a fi susţin;
Averea să le aperi, mărirea ş-a lor bine,
Ei braţul tău înarmă ca să loveşti în tine,
Şi pe voi contra voastră la luptă ei vă mân'.
De ce să fiţi voi sclavii milioanelor nefaste,
Voi, ce din munca voastră abia puteţi trăi?
De ce boala şi moartea să fie partea voastră,
Când ei în bogăţia cea splendidă şi vastă
Petrec ca şi în ceruri, n-au timp nici de-a muri?
Da,dar aceasta nu înseamnă că toți erau ateiști. Majoritatea ostașilor erau totuși credincioși. De acord că li s-a ordonat, dar apostolul Petru a spus că : „Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu ca stăpânitor decât de oameni
faptele 5:29. Conflictul din Transnistria, R Moldova, este recent și este vorba nu doar de aceiaș credință ci și de multe ori legături de rudenie
Da asta asa e, dar atat atunci cat si acum existau si crestini doar cu numele si crestini practicanti. Nu neg si ceea ce mentionezi tu, dar vream sa mentionez ca si ateii au avut o responsabilitate atunci si am mentionat de ce, am simtit nevoia sa intervin pentru ca observ tendinta unora dintre atei de a da senzatia ca ateismul a fost complet curat, dar nu e asa si el a avut rautatile lui candva.
insa eu nu ma refeream la razboaie ci la persecutiile si masacrele facute de ateii comunisti asupra celor religiosi cand nu erau in razboi, cand acei oameni erau omorati doar pentru ca ei erau religiosi, religia nu era acceptata in vremea URSS- Nu prea înțeleg, eu n-am negat aceasta, știu lucrul acesta, de exemplu Stalin a ordonat executarea operațiunii "Nord" care consta în deportarea a sute de Martori ai lui Iehova împreună cu familiile acestora în siberia din Moldova, Ucraina, Estonia...
Da asta da, insa Dumnezeu nu prea tine cont de religii si biserici, poti sa fii nereligios si sa nu aparti de biserici, dar sa fii credincios si sa urmezi invataturile lui, el poate favoriza o anumita religie, dar nu pe toate, el favorizeaza religia care il urmeaza cel mai mult si care nu modifica cuvantul sau, ori pe pamant sunt religii care au modificat sau au adaugat lucruri in biblie si nu e bine, daca membrii acelei religii favorizate de Dumnezeu intre timp nu mai respecta acea religie automat se considera acei oameni religiosi doar cu numele ori Dumnezeu il are ca favorit pe cel care il urmeaza cel mai mult, pe cel care e religios, dar nu are nici o legatura cu religia nu prea il considera un adevarat religios, ci mai degraba un religios fals. Da intr-adevar daca o religie are stricaciuni totale si membrii sai in marea lor majoritate respecta stricaciunile nu este acceptata de Dumnezeu
Pai simplu, care respecta cel mai mult biblia, o religie favorabila lui Dumnezeu trebuie sa nu fie violenta, sa nu imiplice jerfe, omoruri pentru Dumnezeu, sa aiba in educatia sa o educatie corecta pentru copii, sa prezinte in invataturile sale cat mai mult bunatatea, intelepciunea, iubirea si nu in ultimul rand sa-l urmeze cat mai mult pe Dumnezeu.
anonim_4396 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: