Îți propui o sarcină dificilă, aproape imposibilă în cazul unora. Dacă cineva nu dorește nu-l poți impune. (Fariseii vedeau minunile făcute de Isus și totuși cereau un semn din cer). Succes
Tu nu iti poti explica de ce crezi in el si vrei sa ne demonstrezi existenta lui?
Care sunt cei care cred in Dumnezeu si vor sa le demonstrez ca el nu exista?
SMoKeandrei, iti zic din propia experienta, nu te chinuii e ca si cand ai tipa la pereti . Nu iti bate capu pentru cine nu merita caci sunt deja cauze pierdute , macar de nu ar crede si lar cauta pe D-zeu...
Hehe.Si eu zic sa nu te obosesti degeaba.Sunt prea orbi si ignoranti.dar au si lucruri pozitive, ma refer la atei.
Esti un nimic, iti zic asta datorita narcisismului de care dai dovada.Tu chiar crezi ca din 2700 de zei l-ai ales pe cel corect? Chiar atat de ipocrit esti incat sa ne faci "cauze pierdute"? Tu esti o cauza pierduta, esti o simpla oaie din truma manipulata de religie.
Sunt convins ca daca ar exista, o dovada ca exista dumnezeu nu ar mai fi atei, sau atat de multe religii. multi dintre romani sunt crestini, doar pentru ca asa sau nascut, nu pentru ca asta cred ei.
Lumea se bazeaza pe niste legi fizice destul de stricte, nu e loc de minuni si de magie, asta doar daca nu cumva ai 8 clasa si ala facute cu sila
Pace
Cele mai stralucite minti din istorie credeau in existenta lui Dumnezeu, a unui singur Dumnezeu, cel adevarat, din crestinism, iar tu te crezi asaa inteligent incat sa ii contrazici. Sunt curioasa de realizarile tale. Ce ai descoperit incat sa intrii in istorie? Ai cumva argumente atat de solide incat sa demonstrezi ca tu ai aparut din neant, ca esti propriul tau dumnezeu si ca destinul tau se afla in propriile tale maini? Argumenteaza!
Nu sînt de acord cu părerea că daca ar exista, o dovada ca exista dumnezeu nu ar mai fi atei, sau atat de multe religii. (a 2 parte "cu romînii", sînt de acord și e valabil și în cazul R. Moldova,? Rusia...) Nu sînt de acord nici cu părerea "o cauză perdută, (din școală am eșit ateu).Mai degrabă "regula de aur", ce vreți să vă facă vouă, faceți și voi la fel; vrei respect - respectă! Nu mă satisfac dovezile evoluției, totul e prea bine organizat pentru o simplă întîmplare (nu vreau să intru în detalii, dar dacă va fi nevoie...). Am și eu o întrebare: Puteți să-mi denonstrați că viața a apărut din întîmplare? (mă refer la primele celule "apărute" în oceane din "supa prganică)
"Cele mai stralucite minti din istorie credeau in existenta lui Dumnezeu, a unui singur Dumnezeu, cel adevarat, din crestinism"...Si? N-am inteles ce vrei.Chiar daca oamenii de stiinta pe care-i respect cel mai mult n-au fost crestini (din pura intamplare), nu inseamna ca nu exista Dumnezeu, sau invers.Ca sa-ti zic si pe cine apreciez : Hawkings, Einstein, Darwin, Neil deGrasse, Michio Kaku.Tu chiar te simti atat de inteligenta incat sa nu crezi ce cred si ei? Ah, ce urat. "Ai cumva argumente atat de solide incat sa demonstrezi ca tu ai aparut din neant, ca esti propriul tau dumnezeu si ca destinul tau se afla in propriile tale maini? "Da, am argumente, documenteaza-te despre Big Bang, apoi mai discutam, zi-mi daca exista sau nu dovezi.Am zis eu ca sunt propriul meu dumnezeu? Nu.Destinul meu, e si normal sa se afle in mainile mele, de exemplu, ma duc acum, dau in cap cuiva pe strada, mi se schimba destinul, ajung la inchisoare, dar daca stau pe internet, maine o sa-mi continui viata obisnuita, ce-i asa greu?
Insa nu poti dovedi ca nu exista Dumnezeu.Pascal, o alta minte starlucita, spunea: "Daca eu cred in Dumnezeu si El nu exista, nu pierd nimic. Insa daca nu cred, iar El exista, atunci am pierdut totul".
Daca m-ai luat cu pariul lui Pascal, e clar ca nu are rost sa continuam discutia.
Poate argumentele celorlalti nu sunt suficiente pentru a te face sa crezi in Dumnezeu.Trebuie intr-un fel sa ii simti prezenta. Unul dintre cele mai solide argumente ce imi demonstreaza ca am ales religia potrivita este lumina de la Moramantul Sfant. Chiar ma indoiesc profund ca te voi face sa intelegi ceva in legatura cu credinta, asa ca ma cam las de meserie...
Mda, pareai foarte inteligenta cu primul raspuns, credeam ca o sa avem o discutie interesanta, dar ai dat-o pe lumini sfante si pariul lui Pascal...
Nu e chiar la întrebare dar totuși... Dovada cea mai mare că cineva îl urmează pe Isus e iubirea (ioan 13:34, 35 34 Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiţi unii pe alţii; aşa cum v-am iubit eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. 35 Prin aceasta vor şti toţi că sunteţi discipolii mei: dacă aveţi iubire între voi".), și nu minunile (matei 7:22, 23 22 Mulţi îmi vor zice în ziua aceea: «Doamne, Doamne, n-am profeţit noi în numele tău, n-am scos noi demoni în numele tău şi n-am făcut noi minuni în numele tău?» 23 Şi totuşi, atunci le voi mărturisi: Niciodată nu v-am cunoscut! Plecaţi de la mine, voi, lucrători ai nelegiuirii!).
As vrea sa explici tu fenomenul, daca te crezi atat de inteligent. Pana in momentul de fata, nimeni nu a reusit sa o faca, asa ca iti urez succes
Sunt pe youtube zeci, daca nu, sute de video-uri cu explicatii si imi zici ca nimeni nu a reusit sa explice? Daca nu reusea nimeni sa explice, acum erau toti crestini...
In fine, ramai in intunericul tau. Poate te vei lumina intr-o zi