| PorumbRodica1965 a întrebat:

Care sunt in prezent adevaratii inchinatori ai lui Dumnezeu? (argumentati )

37 răspunsuri:
| King18name a răspuns:

Cei care se inchina in DUH si ADEVAR! cred ca nu mai e nevoie de argumentari! Pace!

| hummmer a răspuns:

Ce rost au întrebările astea? Aflăm ce?
În secţiunea asta găseşti polemici,ură,cuvinte grele,jigniri doar să se amuze unu sau altu'.
Ateu, creştin,satanist,sectant, toţi beau aceeaşi apă, mănâncă aceeaşi pâine, respiră acelaşi aer, stau pe wc la fel...de unde ura asta şi dorinţa de a învrăjbi oameni ce nici măcar nu se cunosc? Ce plăcere e asta?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca-l cunosti pe Dumnezeu poti sa-l intrebi pe El ce-i place.
Daca nu, intrebi oricum degeaba.
Este posibil chiar sa-l enervezi cu intrebarile tale prostesti.

| steve91 a răspuns:

Neindoielnic, Biserica Ortodoxa este adevarata si singura Biserica a lui Hristos, pentru ca ea a pastrat nealterat adevarul de credinta primit prin Descoperire dumnezeiasca, intai nedeplin, prin patriarhii, dreptii si prorocii din Vechiul Testament, iar apoi in mod deplin prin Mantuitorul Iisus Hristos.

| OnuOnulică a răspuns:

Creștini în momentul de față sunt singuri...
Și numai bisericile de creștini.

| zurick a răspuns (pentru OnuOnulică):

Draga OnuOnulică, n-am inteles ceva ma iluminezi si pe mine te rog?
Ca sa te rogi Lui si sa respecti ce zice trebuie neaparat sa fii crestin?
si
Lui Dumnezeu ii pasa mai mult daca esti sau nu crestin decat daca crezi sau nu in El?

| Dandanache a răspuns (pentru zurick):

Onulica manifesta o puternica mandrie confesionala. Acum cateva zile cerea epurarea categoriei Religie si instituirea a doua categorii noi, Crestini si Atei. Restul minoritatilor religioase sunt irelevante.

| M25M a răspuns:

Cata ipocrizie pe unii dintre voi. Fix religia voastra este cea corecta, celelalte mii care au existat si exista sunt irelevante sunt "pagane" sunt false si inventate de oameni. A voastra nu. Pe bune?!?

| costis a răspuns (pentru Dandanache):

Ar fi vrut el, saracu, sa fie o categorie pentru cei cu adevarat preocupati de religie si nu pentru cei care batjocoresc neincetat religia. Cred ca nu vroia nimic mai mult.

| milan9 a răspuns:

Dumnezeu explică foarte bine în Noul Testament, careeste Biserica Sa, Unică şi universală, pentru care a spus că Şi-a vărsat sângele ca preţ al întemeierii ei şi garanţie a valorii!

"Seriozitatea" afirmaţiilor Sale se leagă de faptul că şi-a dat viaţa pentru ca acea Biserică să rămână Una - Fapte 20, 28;

El a întemeiat-o, şi, în tot Noul Testament a conferit şi a suprapus prestigiul, sfinţenia şi puterea Sa peste aceea a Bisericii (prezentată la singular în toată Scriptura). El s-a identificat cu ea şi s-a numit pe Sine în repetate rânduri "Cap al Bisericii".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru steve91):

"Neindoielnic, Biserica Ortodoxa este adevarata si singura Biserica a lui Hristos"
Din seria noi suntem cei mai tari si barza a tinut cu noi cand ne-a adus la ortodocsi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cei nascuti din nou.bu cei botezati din nou.ori botezati oricum.ori asa zisii pocaiti.nu.doar cei nascuti din nou.cei ce au murit pentru pacat si au inviat in Iisus Hristos.

| steve91 a răspuns (pentru anonim_4396):

Am o rugaminte: fii serios, te rog! Bine?winking

anonim_4396

"fii serios, te rog! Bine?"
Ok, dar tu ai inceput.

Daca tie ti se pare ca am fost neserios, ai probleme grave... Desi, daca esti doar un pusti in clasa a 5-a, nu esti chiar asa vinovat.

anonim_4396

Ce coincidenta ca barza te-a adus la credinta cea mai adevarata din intreaga lume.Si nu numai atat.Te-a adus si la momentul potrivit adica dupa Hristos.
Daca te nasteai in Arabia Saudita ai fi strigat ca Allah este cel mai mare chiar daca este vorba despre acelasi Dumnezeu care isi are imparatia inlauntru fiecaruia dintre noi indiferent de religie.
Nu-ti da de gandit?

Problemele astea nu sunt noi pentru mine, le-am gasit de mult rezolvarea. (E rau ca pe TPU nu ne vedem fata in fata, ar renunta multi la atitudinea asta de superioritate pe care o afiseaza ascunzandu-se dupa o tastatura...)
E clar ca tot ceea ce se intampla in lume se supune voii lui Dumnezeu. Dar voia Lui nu ne este mereu descoperita. E o taina a Lui faptul ca m-am nascut intr-un mediu ortodox, si la fel este si faptul ca altii s-au nascut in lumi straine de Ortodoxie. Cert este ca ORICE om are sansa mantuirii, realitate dovedita de multimea de oameni care se convertesc la Ortodoxie, desi ei faceau parte din religii total opuse crestinismului.
Cat despre ideea ca Dumnezeu Isi are imparatia inauntrul fiecarui om, aici te contrazic. Doar cel ce se afla in comuniune cu Dumnezeu Il are pe Dumnezeu in el. In rest, sigur, toata creatia este sustinuta in existenta de Dumnezeu, dar asta nu presupune ca toti sunt in comuniune cu El.

| PorumbRodica1965 explică:

Pentru a- i fi placuti lui Dumnezeu, nu este de-ajuns sa credem in el.De fapt, BIBLIA spune ca si demonii cred ca exista Dumnezeu (Iacov 2:19).Insa in mod sigur ei nu fac vointa lui Dumnezeu si nu sunt aprobati de el. Asadar ca sa ne bucuram de aprobarea lui Dumnezeu, trebuie nu numai sa creada ca el exista, ci si sa-i infaptuim vointa.

anonim_4396

"Împărăţia lui Dumnezeu este înlăuntrul vostru" (Luca 17, 21).
Au mai zis-o si altii inainte de Iisus cu cateva mii de ani.

Nu mai scoate versetele din context, si nu le mai talcui dupa mintea ta.
Faptul ca au mai spus-o si altii nu constituie o problema. Exista asemanari intre crestinism si alte religii, deoarece Dumnezeu a lucrat, in mod tainic, si prin pagani. Acele descoperiri partiale au avut menirea de a facilita intelegerea crestinismului.

| CinevaNou a răspuns:

Nimeni!

anonim_4396

Mai au dreptate si ateii cand spun ca unii crestini sunt indoctrinati la blana.
La 30 de atei zapaciti cati am la ignore merge si un crestin indoctrinat.

| gabitzagab a răspuns (pentru steve91):

Cine ma iubeste pazeste poruncile mele, dragul meu daca biserica ortodoxa pazeste cele 10 porunci atunci sunt de acord cu tine

| PorumbRodica1965 explică (pentru King18name):

Da, dar poti sa explici ce inseamna a te inchina in Duh si Adevar _? Astfel ce este necesar pentru a infaptui vointa lui Dumnezeu?

| PorumbRodica1965 explică (pentru gabitzagab):

Cate dintre cele 10 porunci sunt respectate de biserica ortodoxa? Sincer. Nici una!

| steve91 a răspuns (pentru gabitzagab):

LE PAZESTE. (HAI cu porunca a 2-a, abia astept!winking )

| milan9 a răspuns (pentru steve91):

Porunca a II-a nu se citeşte în mod habotnic şi ANACRONIC, ci doar în contextul evreilor DE ACUM 4000 de ani!

Poate cineva să-şi imagineze ce se afla deasupra Chivotului Legii şi DEASUPRA CELOR ZECE PORUNCI? Se aflau STATUILE (sau "CHIPURILE CIOPLITE") ale HERUVIMILOR, şi asta char la porunca lui Dumnezeu!

Asta ce înseamnă? Că trebuie să dăm jos ochelarii de cal, că trebuie să renunţăm odată la ipocrizie şi să vedem că porunca a II-a a fost dată doar într-un anumit context!
Un context care a ţinut de O ANUMITĂ RELIGIE (poruncă dată doar evreilor!), contexte care au ţinut de UN ANUMIT timp istoric (dată acum 3800 de ani!), contexte care au ţinut de ELIMINAREA CONCURENŢEI (a falselor zeităţi păgâne care Îl concurau pe Dumnezeu), nicidecum de eliminarea obiectelor de cult, din moment ce evreii aveau SUTE de obiecte de cult…

| milan9 a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Nu exista vreo porunca notata in Noul Testament facut de Biserica Fiului lui Dumnezeu, porunca pe care Biserica sa nu o sustina spre a fi respectata.
Apare in Noul Testament vreo porunca pe care Biserica ce a facut Noul Testamnet sa nu o respecte cumva? Nu.

| steve91 a răspuns (pentru milan9):

Sper ca nu mi-ai explicat mie, nu? happy

| gabitzagab a răspuns (pentru steve91):

Nu pazeste nici 2 si nici a 4 prietene si multi alti nu le pazesc nu numai biserica ortodoxa

Întrebări similare