Cam asa-i si nu numai biserica ortodoxa ci majoritate crestinilor nu le pazesc de loc sau o fac dar nu pe toate
Porunca a 4 sa te inchini in ziua a 7 nu este respectyata de ce se inchina in ziua 1?
1. Porunca a 2-a il opreste pe om de a se INCHINA la "chipuri cioplite" sau "asemanari" ale lucrurilor din lume. Atentie, insa: ortodocsii NU SE INCHINA LA ICOANE, pentru ca nu se inchina materialului din care sunt facute ele, sau picturii in sine.
Terminologia este gresita atunci cand spunem ca "ne inchinam la icoane". Noi CINSTIM icoanele, ca obiecte sfinte care Il infatiseaza pe Dumnezeu sau care ii infatiseaza pe sfinti, dar rugaciunile noastre sunt indreptate catre cei ce sunt reprezentati in icoana.
2. Tu esti taiat imprejur?
Te rog frumos sa citesti cu atenti porunca nr 2 si vezi ce scrie acolo si te rog sa mai citesti si Romani cap1 vers21 pana la 25 si spune ceai inteles
Te rog eu frumos sa-ti cumperi o gramatica si sa ma anunti cand ai invatat sa scrii cum trebuie. Nu poti pretinde ca stii teologie biblica atata timp cat nu te poti exprima corect in limba romana. Imi pare rau, dar eu nu discut cu analfabetii (si, cu atat mai putin, cu cei care afiseaza o asemenea atitudine de superioritate...).
Bine prietene, contiunu sa va inchinati la moaste la icoane la tot ce doreti eu vreau sa ma inchin numai lui Dumnezeu care se afla an ceruri nu in picturi si in chipuri cioplite.
Nu pot sa declar castigatorul inca, pentru ca nu este decat la unul un inceput de raspuns, dar incomplet, restul nu au raspuns potrivit, mai asteptam.