Serios, chiar îți pasa dacă persoanele care fac aceasta alegere vor ajunge în iad? În plus, îți pasa și de părerea cre(s)tinilor?
Cheers
Vreau doar sa stiu de ce considera majoritatea crestinilor schimbarea de sex ca o uraciune inaintea lui Dumnezeu
Deuteronomul 22:5 – "Femeia să nu poarte îmbrăcăminte bărbătească, şi bărbatul să nu se îmbrace cu haine femeieşti, căci oricine face lucrurile acestea este o urâciune înaintea Domnului Dumnezeului tău."
Leviticul 19:28 – "Să nu vă faceţi tăieturi în carne pentru un mort şi să nu vă faceţi slove săpate pe voi. Eu sunt Domnul."
Chiar daca nu exista asa ceva in societatea in care a fost scrisa Biblia, asta nu inseamna ca nu o putem citit in spiritul legii. Primul citat interzice afisarea drept un alt sex fata de cel in care te-ai nascut si al doilea interzice modificare corpului prin taieturi.
Poti sa primesti o multitudine de raspunsuri in functie de teologia despre esti interesat din diferite domenii, ex. bioetica, dogmatica, antropologie, exegeza and so on.
Dar in principiu este o neasumare a propriei identitati si nu cred ca este un raspuns religios, cat unul rational, pe care urmeaza sa l argumentez.
La nivel fundamental cum ar fi sexul cu care ne nastem, vorbim despre ceva de baza despre o anumita persoana, ceva care nu se schimba precum ideile si acesta e un fapt de ordinul evidentei.
In momentul in care tu faci o alegere atat de mare, de a "schimba" ceva evident, afectezi increderea celor din jurul tau, iti asumi o noua identitate bazata pe propriile credinte, dorintr si idei, nerecunoscuta de cei mai multi cu care vei intra in contact si nu pentru ca sunt ei "in urma", "invechiti", ci pentru ca tu iti doresti sa arati ca tu contezi, iar ca parerea celorlalti este de aruncat la gunoi. Astfel de lucru este periculos, uneori e adevarat oamenii pot avea pareri gresite, insa ele trebuiesc analizate cu ajutorul mintii, pentru ca s-ar putea ca de fapt tu sa fii cel biased, crezand ca toti au ceva cu tine.
Deci si din punct de vedere rational, lucrul asta e respingator asa privit. Probabil numai intr o viziune utilitarista, sexomarxista sau de orientare asemanatoare vei reusi sa insailezi un stop de argument pro acestui lucru, insa usor de respins.
Chiar daca nu scrie in biblie eu iti pot spune din perspectiva unui crestin ca e un pacat(fara sa judec)deoarece iti schimbi felul in care creatorul te.a dat pe pamant si este o blasfemie sa schimbi asta.Am zis mai inainte nu judec deorece dincolo de judecata pot vedea ca persoanele care fac asta inca nu sunt pe calea cea buna si inca vor mai avea o sansa.Chiar daca pacatul a fost comis fara scrupule ei isi pot cere iertare si sa fie iertati pentru faradeligele care le.au facut fara judecata dar daca se,, mint'" in continuare pentru ceea ce nu sunt din punct de vedere biologic\sufleteste si mor cu ideologia asta vor fi condamnati spre lacul de foc
Bai frațica, creștinii critica și urăsc tot ce nu e crestin, urăsc chestii mult mai nesemnificative și tu vii cu bomba asta atomica?
Cheers
Norvegia22 întreabă: