| costis a întrebat:

Cartea a cam disparut, iar stiinta si filozofia nu au fost niciodata pentru toata lumea. Daca se elimina si religia, dupa ce spiritualitate se calauzeste omul?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dupa cea a vestului salbatic; legea era puterea individuala. pistolul i-a facut pe toti egali.cine risca stia ce risca.

14 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca vei citi biblia vei vedea ca averea avea ea rolul ei,dar cel mai important era binecuvantarea domnului,cu copii multi, pentru a avea un neam mare, puternic, si multi copii care sa pasca turmele si sa poarte luptele, si care sa supravietuiasca.normele religioase faceau parte din viata.la fel ca acuma.

| danay72 a răspuns:

Am fost creati cu dorinte spirituale

| Duhovnicul a răspuns:

Cum adica, filozofia nu e pentru toata lumea?
Tocmai ca in filozofie ai libertatea sa faci ipoteze, sa te contrazici, sa iti pui intrebari, sa te indoiesti, sa gresesti etc., fara a fi discriminat ( asa cum religia e doar pentru aia " drepti " ).
Pe cand, in religie, nu poti face asta.
Parerea mea e ca filozofia e mult mai " spirituala " pentru cine chiar reuseste s-o inteleaga.

| Ben00 a răspuns:

A protapului. (Vorba cantecului: c-asa-i treaba din protap, misti din k_r si dai din cap). O sa te lamureasca Sublimuldan si sublima mada, acusi.

| Mădă0611 a răspuns:

Basmul popular. laughing

| Mădă0611 a răspuns (pentru Ben00):

Oooooo, fanul meu uitat, care ma iubeste la disperare (uof vieatâzâa lui) si nu ma poate uita. Sper c-o sa ramai fanul no1 chiar daca o sa te dezamagesc; nu stiu care-i faza, nu stiu nici cantecul.

| HowdidIgethere a răspuns:

Ramanem cu $ si E. Iar care n-avem $ si E ramanem cu Alehandra si Huan pe acasa.

| costis explică (pentru Duhovnicul):

Vorbim de oameni in general. Cati ne putem considera buni cunoscatori de filozofie? 1%, 2%?

| Duhovnicul a răspuns (pentru costis):

Intr-adevar pentru a filozofa iti trebuie cateva cunostinte elementare, religia nu iti pune neuronii la treaba. Comoditate intelectuala se cheama asta.

| martzian a răspuns:

Daca eliminam religia... ramane Dumnezeu. Omul a inlocuit, din pacate, relatia cu religia si cu ritualul.

| sublime89 a răspuns:

Solutia e ca stiinta si filosofia sa fie pentru toata lumea. Asta daca nu s-ar mai teme oamenii atat de putina cultura. Si eu nu sunt de parere ca omul are nevoie de "spiritualitatea" asta. Omul are nevoie de educatie de calitate, de cultura, de stiinta, de bun simt, de empatie etc. Si avem nevoie cel mai mult de o apropiere de ceea ce este real si adevarat, si nu de fantezie pura.

| costis explică (pentru Duhovnicul):

Nu prea cred ca se poate vorbi de filozofare doar cu cateva cunostinte elementare. Raman la parerea ca sunt si au fost intotdeauna putini oameni in domeniu. Chibiti si fonfaiti in ale filozofiei sunt cu totul altceva.

| Mădă0611 a răspuns (pentru costis):

Filosofie inseamna cunostere prin gandire, nu cere cine stie ce iq, sau cine stie ce studii, cere observare si imaginatie.

| costis explică (pentru Mădă0611):

Asa e, se poate observa si din parapanta. Mare lucru Kant, sau Hegel, sau Spinoza, Heidegger, ii stie toata lumea.