Daca vei citi biblia vei vedea ca averea avea ea rolul ei,dar cel mai important era binecuvantarea domnului,cu copii multi, pentru a avea un neam mare, puternic, si multi copii care sa pasca turmele si sa poarte luptele, si care sa supravietuiasca.normele religioase faceau parte din viata.la fel ca acuma.
Cum adica, filozofia nu e pentru toata lumea?
Tocmai ca in filozofie ai libertatea sa faci ipoteze, sa te contrazici, sa iti pui intrebari, sa te indoiesti, sa gresesti etc., fara a fi discriminat ( asa cum religia e doar pentru aia " drepti " ).
Pe cand, in religie, nu poti face asta.
Parerea mea e ca filozofia e mult mai " spirituala " pentru cine chiar reuseste s-o inteleaga.
A protapului. (Vorba cantecului: c-asa-i treaba din protap, misti din k_r si dai din cap). O sa te lamureasca Sublimuldan si sublima mada, acusi.
Ramanem cu $ si E. Iar care n-avem $ si E ramanem cu Alehandra si Huan pe acasa.
Vorbim de oameni in general. Cati ne putem considera buni cunoscatori de filozofie? 1%, 2%?
Intr-adevar pentru a filozofa iti trebuie cateva cunostinte elementare, religia nu iti pune neuronii la treaba. Comoditate intelectuala se cheama asta.
Daca eliminam religia... ramane Dumnezeu. Omul a inlocuit, din pacate, relatia cu religia si cu ritualul.
Solutia e ca stiinta si filosofia sa fie pentru toata lumea. Asta daca nu s-ar mai teme oamenii atat de putina cultura. Si eu nu sunt de parere ca omul are nevoie de "spiritualitatea" asta. Omul are nevoie de educatie de calitate, de cultura, de stiinta, de bun simt, de empatie etc. Si avem nevoie cel mai mult de o apropiere de ceea ce este real si adevarat, si nu de fantezie pura.
Nu prea cred ca se poate vorbi de filozofare doar cu cateva cunostinte elementare. Raman la parerea ca sunt si au fost intotdeauna putini oameni in domeniu. Chibiti si fonfaiti in ale filozofiei sunt cu totul altceva.
anonim_4396 întreabă: