Dumnezeu a fost de acord sa il incerce pe Iov. Oricum, stapanul acestei lumi nu este Dumnezeu ci Satan. Vazduhul e locul spiritelor rele si demonilor. Demonii ne influienteaza prin ganduri, stari de spirit. La nivel psihic adica.
Dumnezeu e atotsiutor, dar poate se abtine sa stie unele lucruri.
"Dumnezeu a fost de acord sa il incerce pe Iov."
Nu despre asta e vorba.
"Dumnezeu e atotsiutor, dar poate se abtine sa stie unele lucruri."
Cand stii ceva, nu te poti abtine, cel mult poti face pe prostul sa vezi ce zice celalalt, dar in cazul dat n-are rost, fiind atotstiutor stia inclusiv ce raspunde celalalt.
In locul tau as intelege pilda. Pilda ce o poti dezvolta si pe alte domenii. Nu renunta la credinta ta, la idealurile tale chiar daca ai pierdut totul! Devotamentul si dedicarea absoluta, despre asta este vorba. Nu despre ce stie si face El, ca suntem prea marunti noi, sa intelegem.
Deci e doar o fantezie creata sa dea un exemplu, nimic real, corect?
Nu am spus asta. Eu consider ca este o povestire reala. Opinia ta oricare ar fi ea, am sa o respect, dar nu am sa o accept.
Deci e real ca spiridusii, cel bun si cel rau, din povestea asta, stau la sueta. Ok.
Satan nu este alungat in iad sau in alt loc, el ca inger poate sa calatoreasca unde vrea.
Cei care au scris povestile astea n-au avut puterea intelectuala de a-si imagina un zeu atotputernic. N-au putut rezista tentatiei de a-i atribui insusiri 100% umane, ceea ce tradeaza si mai mult faptul ca ei l-au inventat.
Da, dar uite o chestie interesanta: Daca de fapt acesta povestioara a fost data ca exemplu?
Da si nu, e mai mult ca o pilda, e o incercare la a carui sfarsit s-a vazut o evolutie spirituala, capacitatea de a trece peste probleme te intareste. In fiecare religie se intalnesc asfel de istorioare.