Cand oamenii se vor plictisi.
Asa l-au abandonat si pe Zeus, se plictisisera de ideile respective. Crestinismul in schimb reprezenta atunci o noutate. Tot ce e nou atrage, mai ales cand promite adevarul absolut.
Crestinismul nu va mai exista decat atunci cand :
1. oamenii se vor plictisi de aceasta credinta (deja multi par plictisiti, nimeni nu mai gaseste azi subiectul crestinism interesant, ba mai mult tinerii il gasesc un suiect "batranesc". Marea majoritate.
2. Cand o alta credinta se va naste. Una noua si atractiva. Cum e cea a extraterestrilor antici.
Biblia este o carte, poate cadea de pe un raft. De cazut pot cadea oamenii. Mari afaceri nu au fost, au fost proprietati dobandite legal. Acestea au cazut in trei randuri: Cuza, reforma agrara de pe la 1918 si regimul comunist, care a luat ce mai ramasese.
Probabil de tot vor dispărea odată cu dispariţia umanităţii, căci creduli se vor găsi tot timpul, dar ar trebui să mai treacă 2-3 generaţii până mentalitatea majorităţi se va curăţa cât de cât şi lumea nu va mai semăna atât de mult cu teo(/idio)craţie.
Apropo, felicitări, Cristi (dacă "chryystyyann" se referă la nume). Am observat că ţi-a venit şi ţie mintea la cap, a început cel puţin.
Da multumesc. Ma gandeam ca daca mie mi-a putut fi deschisa mintea, la cat am fost de ignorant, de ce nu si la ceilalti nu s-ar putea treaba asta, mai ales celor cu studii mult mai mari ca mine.
Apropo tie iti datorez niste SCUZE pentru felul cum iti vorbeam acum ceva vreme, de fapt la mai multi...
Este o schimbare neaşteptată şi plăcută. :)
Parcă până acum aş fi discutat cu cineva cu ceaţă pe ochi...care acum ţi s-a luat şi vezi şi gândeşti relativ limpede. Mă bucur mult pentru tine, chryystyyann.
Dacă ai putea, mi-ar plăcea să-mi răspunzi (aici sau dincolo) la aceste întrebări, ca să înţeleg ce anume te-a făcut să te schimbi, unde şi când s-a produs marea trezire: http://www.tpu.ro/......asa-ca-am/ Mersi.
Sa inteleg ca celalalte miliarde de oameni care nu sunt crestini, vor arde toti in iad si sunt ai diavolului?
Apoi din sutele de religii existente pe terra, sa afirmi ca a ta e singura dreapta si ca in afara ei, vei arde in iad, nu ti se pare un pic cam rasist?
Si daca chiar ar fi asa, nu crezi ca li s-ar face o mare nedreptate celorlalti care nu au auzit de religia ta?
CINE DAR CINE a vorbit de religie? am pomenit eu asa ceva? Am zis si-ti mai spun o data : Daca NU crezi in D-zeu vei arde in iad, NU conteaza religia! Iar cei care n-au auzit de D-zeu n-au nici o vina, dar cei care aud de EL si nu cred vor raspunde in fata LUI!
Ai zis "In realitate NU exista nici un pact! laughing))) Si nu trebuie sa-i vinzi sufletul, ajunge doar daca nu crezi in D-zeu si esti deja al lui laughing)", cei izolati care nu cred in el, sunt ai lui, dar dumnezeu iubeste pe toata lumea, si-i vrea pe toti de partea lui, si cum ziceam, cei izolati sunt de partea diavolului, el i-a pus acolo? Sau dumnezeu, ca nu mai sunt locuri in rai?
Greu esti de cap. Tu esti crestin pentru ca parintii tai sunt crestini, ei pentru ca parintii lor sunt/erau crestini, s.a.m.d., altii pentru ca i-a prostit cineva, dar daca nu au parinti crestini si nici nu are cine sa le vorbeasca despre crestinism si sa-i prosteasca sa devina crestini, nu cred in Iisus, iar daca nu crezi in el, esti al diavolului, tu ai zis, desi te refereai la dumnezeu, in dumnezeu cred multi, dar doar cei care cred in Iisus se vor "mantui", deci, cine e responsabil de nemantuirea celor care nu au auzit vreodata de Iisus pentru ca sunt izolati? (daca n-ar fi, sigur ar ajunge o ciurda de pocaiti pe acolo) Nu e vina lor si nu e corect sa sufere o eternitate din cauza necredintei.
De la una la cealalta, este o perioada mai lunga de timp in care am rumegat argumentele pro si contra de la o tabara si de la cealalta.
In prezent nu spun ca sunt ateu, Eu spun doar ca nu mai cred biblia sau religia crestina cu toate sectele si cultele ei.
Cuvantul " Dumnezeu " Toti se gandesc la mosul batran cu barba, la genul masculin. Cand zici Dumnezeu, te gandesti la o fiinta masculina. Asta este o prostie. Dumnezeu este altceva, nu e barbat sau femeie nu stiu ce este, dar poate voi intelege vreodata.
"Toti se gandesc la mosul batran cu barba, la genul masculin. Cand zici Dumnezeu, te gandesti la o fiinta masculina. Asta este o prostie. Dumnezeu este altceva, nu e barbat sau femeie nu stiu ce este, dar poate voi intelege vreodata. "-de aici ai inceput sa bati campii.
Vad ca tu esti de partea religiei. Nici nu ma astept sa ma intelegi. Nu incerc sa te conving de ceva pentru ca stiu ca e inutil, am fost si eu ca tine. Nu ramane decat sa aflii singur ca religia este doar control si minciuni si nu exista o religie unica si adevarata.
Succes!
Biblia arata ca religia falsa va fi distrusa impreuna cu afacerile acestora. Apocalipsa18:4-8
Pentru un ateu e mit, pentru unul care crede e un adevar!
Religia/Biserica a existat de când e lumea si nu va murii NICIODATA! Sa-ti intre bine asta in cap! Nu stiu de unde ti-a venit ideea asta ca odata va cadea? Nu-ti convine, stai frumos in banca ta, dar de un lucru sa fi sigur : cine rade la urma rade mai cu pofta!
Cine rade la urma? da ce mai morala crestina ai pe tine vericule, sa ma sperii nu alta cu rasu tau de la urma. uite nu dorm noaptea ca rad unii la urma ca prostii.
Forevăr end evăr! Sa nu uitam nici o clipa ca punctul forte al speciei umane e... prostia, pam pam.
Nu fi rea! prietenii imaginari nu au dea face cu dzeu, asa ca lasa-i in pace .
El e un prieten imaginar.
Totusi, prietenii imaginari sunt la copii, nu la oameni de 30-50 de ani
Tocmai , astia nu au putere sa scape de prietenul imaginar din copilarie, si asta e baiul, ca sunt copii, si nu la inocenta ma refer, ci la naivitate, in corpuri de adulti. Spune-i unui copil ca e bine sa ii dea cuiva cu o caramida in cap, asa o sa faca.
"explicatii logice,"
Care "logica", raportat la ce? Care este "punctul" vostru de sprijin? Gandirea voastra este si punctul de sprijin? Ceva de genul: logica = gandirea mea. Da copii, universul a aparut o data cu voi si este un rezultat al "gandiri voastre logice".
Nu scrie nicaieri ca un ateu trebuie sa gandeasca logic sau ca ar trebui sa respecte stiinta.
Cum ai ajuns la concluzia ca ateii accepta teoria Big Bang?
Un ateu poate crede foarte bine ca totul e doar o iluzie, sau ca Pamantul a fost creat de fiinte extraterestre, sau ca totul exista de la inceputul inceputului si nu a aparut deloc.
Un ateu ar putea sa creada ca lumea a aparut dintr-o cireasa mov. Na.
"Nu scrie nicaieri ca un ateu trebuie sa gandeasca logic sau ca ar trebui sa respecte stiinta."
Nu eu am spus-o ci "anteopiniatori" mei. Ei e cu logica, citez: "Macar cautam explicatii logice", ee., ce mai spui? Eu sunt "de acord" cu cireasa mov ca or fi gustoase! Mai zi ceva.
Si daca logica crestina e in biblie, nu e "logica = gandirea mea", ca deh, "e" mai multi dresati sa gandeasca la fel, si cand multi gandesc la fel, e vreun adevar absolut, uau. Logic e un lucru observat in mai multe locuri, facut de mai multe forme de viata, sa le zic, fara vreo posibilitate de copiere a comportamentului, si totusi, e identic, sau orice altceva care de cate ori l-ai supune unui experiment, e la fel, cu sau fara altcineva in preajma. E logic ca ploaia e evaporarea apei urmata de condensarea vaporilor de apa si nu ca dumnezeu da ploaie ca ti-ai facut sau nu cruce cand ai trecut pe langa biserica. A, majoritatea lucrurilor pe care le afirm despre lume sunt observatii proprii, deci nu toata lumea e dresata cum sa gandeasca, asa cum e cu religiosii.
Era un exemplu de dresare, doar nu vrei sa scriu fiecare comanda, '"e" mai multi dresati sa gandeasca la fel.' am zis, adica cei care au o singura carte pentru toate intrebarile gandesc la fel. Stiu ca esti invatat cu chestii gen "1. (versetul) sa inceapa ploaia acum. 2. acum ploaia sa inceapa. 3. ploaia acum sa inceapa. 4. si domnul a dat ploaie. 5. ploaia era de la domnul" dar in felul asta scriu 10 pagini sa spun 2 idei, daca nu pricepi aceleasi 2 idei scrise in cel mult 10 randuri, asta este.
În Apocalipsa NU se face referire o dominatiune religioasă!
Asta vor să dea de înțeles doar un anumit cult fanatic, mereu pus pe prozelitism (mă refer doctrina în ansamblu a grupului respectiv)
În Apocalipsă cap.17-18, "Babilonul cel Mare", este prezentat ca fiind "desfrânata cea mare", "BEATĂ DE SÂNGELE SFINŢILOR ŞI DE SÂNGELE MUCENICILOR lui Iisus" (Apocalipsa 17, 6).
Ori până şi ultimul creştin ştie că "SFINŢII şi MUCENICII" lui Iisus au făcut parte dintotdeauna din Biserica rămasă neschimbată.
"Babilonul cel Mare" a persecutat Biserica (evreii, Imperiul Roman, islamiştii, revoluţia franceză, bolşevismul, comunismul peste tot în lume, etc...).
"Babilonul cel Mare" este un nume simbolic dat fie păcatului, fie celor care au vărsat sângele martirilor, au rănit Biserica, în mod categoric neavând vreo legătură cu Biserica lui Hristos!
Revelaţia prezintă clar în egală măsură şi trinitatea dar şi Unitatea: Trinitatea Ipostasurilor într-o UNITATE desăvârşită a Aceleiaşi FIRI sau NATURI divine. În cadrul divinităţii se păstrează o Unitate absolută...
Natura sau Fiinţa divină este aceeaşi şi ea reprezintă "numitorul comun", legătura Unicităţii divine din Sfânta Treime. Comparaţia cu oamenii poate merge doar până la un anumit punct. Unitatea dintre cele trei Persoane divine este însă una totală, fiinţială, constând într-o singură FIRE sau NATURĂ DIVINĂ...
Pentru nestiutori (sau rauvoitori) Fiul lui Dumnezeu si-a sarbatorit nasterea! Intregul univers s-a bucurat la nacurat la nasterea Sa.
Eu cred ca aproximativ vreo jumatate de mileniu, conditia ar fi sa evoluam in acest timp(catastrofele sau razboaiele ne pot intorce in "timp", involua, asfel foarte probabil sa ne intoarca si la credinte).
Cand nu vom mai avea de exemplu candidati la presedentie care se declara absolut toti crestini sau credinciosi ca altfel stiu ca isi pun lumea in cap. Si in general cand va disparea lenea si prostia. Deci...
"miturile biblice" nu o sa cada, pentru ca nu sunt mituri. sunt realitati, confirmate in mare parte de isotrie, si arheologie. care nu au fost confirmate, urmeaza. dar daca ne referim la marile afaceri ale bisericilor, nu mai este mult. Biblia a prez asta de aproape 2.000 de ani. a prezis ca vine vremea ca marea prostituata care sta pe multe ape, imbracata in aur stacojiu, si pietre pretioase, sa fie jefuita, calcata in picioare, devorata, si arsa in foc (ceea ce semnifica distrugerea vesnica, pentru ca din foc nu mai recuperezi nimic) si nu va mai dura mult, biblia spune ca urmatorul eveniment major este ca natiunile politice sa faca pace si securitate (nu se stie ce va insemna aceasta, fie literalmente pace, sau doar declaratii), 1Tesaloniceni 5:3. si asa, informativ, daca te intereseaza, arunca o privire pe site-ul official al ONU: http://www.un.org/en/peace/ si vezi care este mottoul lor. apoi odata ce acest pas a trcut, incepe Ziua Domnului. si cu ce incepe ea? ghici!
DIstrugere imperiului mondial al religiei false. mama tuturor spurcaciunilor si necuratiilor.
iar semnele premergatoare acestor evenimente sunt foarte foarte clare si aproape implinite.
Care isi spune crestina, dar nu este.
fii ratinoal, incearca sa lasi deoarte ceea ce stii, si observa-i faptele. observa-i doctrina, observa-i miseliile.
apoi copmarale cu invatatura lui Isus si viata sa.
apoi poti concluziona singur.
poti medita la cateva intrebari:
-cand a umblat Isus imbracat in aur?
-cand si-a sarbatorit nasterea (craciunul)
-cand sa implicat in politica/armata/afaceri?
-cand i-a invatat el pe oameni ca Dumnezeu, Fiul, si Duhul sunt o trinitate
-cand i-a invatat el pe oameni ca exista Iad?
-cu ce si-a ocupat Isus timpul?
Ai citit biblia? Sau iti faci tu idei cam ce ar fi zis Isus sau ce facea... Cum vorbeste Isus despre D-zeu Tatal sau Duhul Sfant? Daca citeai biblia NU mai vorbeai asa, Sau daca ai citit-o mai cieste-o odata dar mai cu mai multa atentie ca se pare ca ai inteles numai ce ai vrut! Bafta!
Bun, daca eu am inteles ce am vrut. inseamna ca tu nu stii sa citesti.
pai daca Isus spune ca Tatal este mai mare (ioan 14:28) ce poti intelege de aici? conform doctrinei tale ca ii egal cu Dumnezeu si ca face parte dintr-o treime?
logica concluzie ai tras. bravo.
dar te rog, daca te consideri o persoana care a inteles biblia, raspunde-mi cu argumente biblice la intrebarile de mai sus.
Toate problemele şi neînţelegerile legate de unitatea Sf. Treimi (trei ipostasuri care au aceeaşi FIRE sau NATURĂ divină) vin doar din neînţelegerea Jertfei şi a ASUMĂRII "ROLULUI" pe care Fiul lui Dumnezeu l-a avut în lume!
Acest "ROL" asumat de bună voie SCHIMBĂ toate raportările Fiului către Tatăl, este asumarea unei "inferiorităţi" (care ţinea de firea umană asumată temporar ŞI NU DE CEA DIVINĂ! )
Dumnezeu Fiul este de aceeasi NATURA cu Tatăl, nicidecum inferior Tatălui.
În "ROLUL" ASUMAT DE BUNĂVOIE prin întrupare (în acelaşi timp rămânând şi Dumnezeu), El S-a jertfit şi S-a smerit, în faţa tuturor, a oamenilor, dar şi în raport cu Tatăl, pentru a duce până la capăt "rolul" asumării întregii umanităţi asupra Lui.