Apai daca erai si tu oleaca citit ai fi vazut ca nu santem noi nici buricul pamantului, nici culmea civilizatiei, si cum esti mai prost decat prostii, nu ai cum sti ca in biblie este un verset care zice asa; NIMIC NU E NOU SUB SOARE.deci fii pe pace ca acei ce au scris-o stiau ce scriu, nu erau habarnauti ca tine.ai vazut la tv, pa meseriasul care a facut parte din echipa ce studia fenomenul OZN in Romania? apai daca-l vedeai si citeai si in biblie cate oleaca nu puneai tampenia de intrebare fiindca erai baiat destept.dar asaaaaa...
Cat de multa inteligenta radiaza din voi!
Ati explicat ca Biblia se scrie cu majuscula, ca a uitat sa puna semnul intrebarii si alte devieri de subiect de acest gen.Ati inteles cu toti ce anume s-a cerut in intrebare dar nici unul nu a raspuns corespunzator.
"Apai daca erai si tu oleaca citit "
Inceputul unei propozitii incepe cu majuscula!
Pentru a scrie o carte de astronomie trebuie sa stii ce se întâmpla cu soarele dupa ce apune, dar din cate știu eu Biblia nu e o carte de astronomie.
Cam cate ar trebui sa cuprinda Biblia, geografie, biologie, astronomie, istorie, chimie, stiinte politice, genetica si dupa inca cateva zeci de "cerinte personale", poate si scopul pentru care a fost scrisa, sau nu, de ala nu ne pasa asa ca nici nu-l mai pomenim.
Biblia a fost scrisa de oameni, dar sub inspiratie divina, autorul ei fiind Dumnezeu.Deci chiar daca nu intelegeau anumite lucruri, ei le scriau cum le spunea Dumnezeu. 2Petru1:20,21
In primul rand caADEVARUL este o notiune relativa, ba as afirma ca este foarte relativa. De exemplu:eu spun ca o femeie pe care o privim amandoi este frumoasa, iar tu spui ca este urata.Care este adevarul? Chiar si stiinta a afirmat drept adevaruri lucruri care ulterior s-au dovedit neadevarate. Biblia, nefiind stiinta ci credinta, se modifica mai greu. De ce iti pui astfel de intrebari? Din ignoranta, sau pentru a te afla in treaba?
NU! Si daca tot mi-ai atras atentia, am sa o fac.
Biblia, Coranul, Pali Tipitaka, Dao de jing, Vedele siThora sunt cele mai mari minciuni ale umanitatii.
Ce intelegi tu prin minciuna? Gandeste-te inainte de a raspunde, ca sa nu te contrazic!
Ca sa spui ca este o minciuna (deci sa ai certiudinea minciunii), trebuie sa ai certitudinea a ce consideri tu adevar. Altfel poti afirma ca probabilitatea a ce crezi tu drept adevar este mai mare decat ce se spune in Biblie. In ambele situatii insa este vorba de credinta si nu de CERTITUDINE. Judec eu gresit?
Consider o certitudine, ca eu personal, nu sunt facut din pamant sau alte bazaconii de acest gen ale Bibliei.
Stiinta actuala spune ca esti facut din "praf de stele". Oare pamantl si praful de spele contin elemente diferite? Contrazice-ma?
Am mai auzit de aceasta parte dintr-un pasaj al Bibliei si iti raspund ca compozitia chimica a unui om nu este alcatuita din asa ceva.
"praf de stele"
O stea este alcatuita din elemente gazoase ceea ce inseamna, potrivit bibliei, ca omul este semitransparent.
Este Destul sa iei in rost intrebarea si raspunsul meu:
Intrebare: In Biblie scrie ca este interzis sa existe incest in familie! Atunci cum sau conceput altii copii, daca doar Adam si Eva existau pe pamant?
Raspuns: Prin Incest Desigur!
Deci Biblia se contrazice singura!
Puna mana pe o carte de chimie si invata ce este acela un "element", altfel ma faci sa cred ca discut cu unul din apostoli.Nu te face de ras. Mai bine sterge raspunsul.
Pai raspunde atunci ce element chimic din stele nu se afla si in tarana si respectiv in tine?
Eu nu te cred.Dovedeste cu o analiza stiintifica, data in vreo lucrare, sau orice materil emis de un for competent. Nu o sa ai cum, deci te pot acuza de credinta, asa cum ii acuzi tu pe crestini. Care-i diferenta?
Da, asa de mult s-a axat d-zeu pe astronomie, atunci cand a "dictat" biblia. De ce sa le spuna acelor salbatici ca se afla pe o planeta care se invarte in jurul unei stele, ca sunt sute de miliarde de alte planete si galaxii, sau ca universul are aproape 14 miliarde de ani? Lucruri complet inutile. Mai important a fost sa le spuna cum sa-si pedepseasca sclavii, cum sa comita genocid, cum sa violeze fetite si cum sa-si vanda caprele.
Diferenta este ca nu exista "praf de stele", ci doar explozii stelare, care sunt compuse din mai multe gaze.Nu trebuie sa iti dovedesc eu, este destul sa faci o cautare pe google, vazand ca suntem intr-o lume virtuala, pe care, cu siguranata, a creat-o "Dumnezeu".
Tu,daca nu citesti ceva despre cosmologie, uita-te macar la TV la emisiunile Discovery Science. Afirmatia asta ca suntem "praf de stele" nu am scornit-o eu, a afirmat-o Stephen Hawking.Sau nici pe handicapatul asta nu-l crezi?
Apropo, vorbeti de "lume virtuala". Spune-mi cu vorbulitele tale (nu ma trimite la situri) ce este aceea lume virtuala si prin ce se caracterizeaza ea in comparatie cu"lumea reala"? Nu stiu de ce, dar am banuiala ca te-am cam "incuiat"
Acum,chiar m-ai atins! Ma uit la doar doua canale de televiziune.Primul este Discovery Science si Realitatea TV.Pentru cultura ta generala, omul acela handicapat sau cum l-ai numit tu, a facut aceasta afirmatie intr-un mod metaforic. Daca exista un Dumnezeu, de ce a ramas acel om cu defecte locomotorii.Lumea virtuala este aceea unde o persoana sta ascunsa
in fata unui pc/notebook sau orice alt dispozitiv conectat la internet.In lumea reala, cu siguranta, nu mai esti asa de curajos/oasa in afirmatii.Stiintific vorbind nu exista praf de te stele. Daca ai impresia ca m-ai incuiat, te inseli amarnic! Te-ai incuiat singur/a.
Nu a spus-o numai Hawking ci si altii, daca spui ca te uiti DS, dar nu asta este important ci faptul ca chiar daca a fost o metafora, ce au vrut ei de fapt sa intelegem? Hai sa te vad! Tot ma omori cu ce a facut D-zei.Am facut eu afirmatii in acest sens? Referitor la lumea virtuala, cam "subtire" raspunsul.Deci holograma nu face pare din lumea virtuala? Mai incearca! Afirmi ca m-am "incuiat singur".Cu ce afirmatie? Daca nu exemplifici, chiar si in "virtual" tot denigrare se cheama.
As dori sa reformulezi ultimul raspuns, caci nu esti prea clar.Nu as vrea sa crezi ca inteleg doar ce imi place!
DeProfundis99 întreabă: