Nu vom cunoaste realitatea niciodata, daca nu sunt sinceri la recensamant!
Iar in sondaje n-am incredere!
Draga Wnnie, sincer e cam greu sa-ti dai exact seama cum stau lucrurile de fapt...care e de-o parte si care e de alta caci in general oamenii sint confuzi si nesiguri pe ei insa le este mai confortabil sa `arate` contrariul, sa para ceea ce nu sint.
-Ce nu sint?
-Nu sint siguri pe ei.
Dar nu asta-i problema, problema e ca-n toata aceasta insecuritate/nesiguranta de sine si mai ales de ceea ce te-nconjoara apare de multe ori dorinta de a te simti sigur pe tine si, mai ales, de a da de inteles celor din jurul tau ca esti stabil cu gandurile/sigur pe tine si, deci, de aici apar toate:
~Incepi sa minti;
~sa-ti `falsifici` adev. ganduri in fata celorlati;
~sa fii ipocrit;
~sa folosesti autosugestia intr-un mod inconstient; in cele mai multe cazuri fiind folosita gresit, scopul majoritatii fiind acela de a se mintii singuri/de a se induce-n eroare/de a se iluziona.
Nesiguranta poate provoca toate cele de mai sus si chiar mai mult, din nevoia obsedata a omului de a se putea simtii sigur pe el, astfel putand sa se simta si-n siguranta.
Intelegi tu? Aici e vorba de o idee falsa despre ceea ce ar trebui sa reprezinte securitatea psihica, aceasta nefiinda aceea de a te ascunde sub o masca/o minciuna crasa.
Si ca sa nu spui ca nu sint la subiect:
Asa si cu majoritatea pers. religioase, acestea ascunzandu-se dupa o conceptie/o idee ce le-a fost implementata-n minte inca de mici dar, in care, nici ei nu se pot increde intru totul, dand totusi de inteles ca sint perfect stapani pe situatie prin faptul ca ei "stiu" totul.Pentru ca asa sint oamenii in general, chiar si cand sint nesiguri pe ei-le place totusi sa minta ca sint siguri.De ce? Dupa cum spuneam, e vorba de o idee eronata despre ceea ce ar trebui sa insemne de fapt confortul si securitatea psihica.
Lasa tu deoparte sondajele ca mare leg. cu realitatea nu au.Agnosticismul fiind la PUTERE in intreaga lume, ca multi nu vor a recunoaste asta-i alta treaba...
99 la suta crestini
restul ateii, deisti, non religion
poporul roman este un popor plin de iubire si credinta, pacat ca eu vad alteceva
Ray practic cei mai multi care se declara crestini nu sunt practicanti, cei care merg la biserica sapatamal sunt putini, ca exemplu iti dau satul meu. Eu am fost la biserica penticostala din sat si sunt foarte putini, iar la ordocsi sunt mai multi varsnici ca tineri (de fapt suntem vreo 2, 3 tineri), restul merg la biserica din an in paste daca ma intelegi. Adica cred in Dumnzeu dar nu se precupa de crestinism.
Undeva pana la 10 la suta is atei, inca vreo 30 la suta zic si ei ca s ortodocsi, dar in realitate nu au citit vreodata biblia sau calcat in biserica, in afara de a lua lumina...
Majoritatea ateilor ( sau de alte religii ) au mințit la recensământ, că ar fi creștini ortodocși.
Sunt 2.2 % atei cred; tot atatia au un IQ egal sau peste 130; iar coeficientul de corelatie intre IQ si necredinta in dumnezeu e undeva la 0.80; incet incet si cei cu iq de minim 120 sunt tentati sa puna la indoiala prezenta si existenta unei entitati mereu absenta;
mai adaug ca oamenii de factura realista ( ingineri, programatori, cercetatori stiintifici) sunt mai sceptici decat filologii, si umanistii in general.
DeProfundis99 întreabă: