Daca asta e pentru avansati, ma intreb cum arata cel pentru incepatori? Util nu este, dar e amuzant.
Numarul 17 e maxim
P.S. Iepurii rumega?
Stii care este problema? Problema este ca printre toate acele aberatii pe care le numesti "principii ateiste", pentru ca sunt niste aberatii, recunosc, TU, ai trecut si lucrur icat se poate de relevante, reguli logice, pe care le ironizezi fara motiv.
La 2, nu ateii afirma asta, ci logica cu ale sale legi.
Nu vad ce cauta pe lista o lege logica trecuta chipurile ca o afirmatie stupida pe care o fac ateii...
La 14, iar, esti tu sigur ca interlocutorul nu crede asta? Eu iti spun ca sunt destui cei care o cred.
Cred ca cineva poate sa-si faca teza de doctorat doar folosindu-se de conversatiile de pe site(pro sau contra) comparand cu teza noului ateism.
Am vrut sa raspund la intrebare, dar din pacate EmaS m-a demoralizat cu prostia ei.
Inferno, imi place cum pui problema. Tu spui ca esti de acord cu faptul ca "existenta lui Dumnzeu trebuie demonstrata. Nu mai intru in faptul ca afirmam multe lucruri (si le luam de bune) fara a le putea demonstra, apropo de discutia noastra de mai devreme. Dar intreb, ca ala care doreste sa te ajute: ce fel de dovezi ai considera suficiente pentru a demonstra existenta lui Dumnezeu? Vorbim de Dumnezeu ca fiind acea fiinta transcendenta, nu de un urias care locuieste pe un munte undeva sau pe o alta planeta.
Eu nu m-am uitat la ce scrie acolo, nici nu ma interesa. Cand am citit acea afirmatie am citit-o in felul urmator: "Afirma ca existenta lui X trebuie demonstrata, nu inexistenta."
Si cum asta contrazice logica, l-am corectat.
Si ca sa-ti raspund la intrebare, nu vad de ce ar trebui sa aducem dovezi mai solide pentru existenta Lui Dumnezeu decat pentru existenta altor lucruri.
Asa cum tu poti sa imi demonstrezi aposteriori ca o masa exista, sau daca nu, atunci aprioric (teoretic).
"Cruciadele chiar de ortodocsi au fost cauzate."
Da cum sa nu.
Iar esti ateu?
Problema e ca nu ai cum sa dovedesti existenta/inexistenta unei fiinte abstracte, dar e clar ca din pana ochiului ca zeul crestin nu are cum sa existe.
Indoctrinarea fata de parinti face ravagii, sper ca nu esti unul din cazurile in care parinti a bagat pe gat la copiil a propriu religia de mici Nu am nimic cu nimeni, dar urasc parinti care forteaza copii de mici sa creasca si sa se maturizeze cu gandu ca exista un creator imaginar imi pare rau daca ai trecut prin chinurile astea...
Nu e nici o problema, decat in mintea ta. Daca ai un raspuns la intrebarea mea, te rog sa il dai, daca nu, te rog sa te abtii.
PreaDistinsul întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: