Domnule ai pus o intrebare si ai si raspuns corect la ea, te felicit asa e nimeni nu-ti poate dicta ce sa crezi sau ce sa faci, te poate ajuta daca ceri ajutor dar sa-ti bage pe git nu se poate. Felicitari toti de-ar fi ca dumneavoastra am fi ok din toate punctele de vedere. Fiecare o sa dam socoteala pentru ce facem.
Da... da ai dreptate. Respectul trebuie sa existe mereu indiferent de convingerile religioase.
Ai mare dreptate, pacat ca majoritata oamenilor ii judeca pe cei ce nu sunt ca ei.
Astia suntem!
Păi da, ai dreptate. Nimeni nu poate condamna sau judeca pe ceilalţi pentru ce cred sau venerează sau mai ştiu eu ce fac. Ar trebui să se accepte între ei, chiar dacă ar fi gay, lesby, africani, asiatici bla bla bla adventişti, atei, martorii lu' peşte, bla bla bla. Cel puţin asta e părerea mea.
Dacă am fi toţi, absolut toţi la fel, cred că ar fi extreeeem de plictisitor, pentru asta e bine să fie şi un pic de diversitate.
Da, si eu iubesc bio-diversitatea, si mi-e frica sa nu o distruga umanii
Fals. Pai daca tu te inchini la un porumbel, sau la o broasca, sau la un gandac de bucatarie...scuza-ma, dar ceilalti au tot dreptul sa re judece.
Nu ca zic, dar tu nu te inchini la o bucata de lemn vopsit, agatat in cui?
Ce, simbolurile crestine la care ne inchinam cu totii nu sunt tot niste obiecte materiale de pe Terra, pana la urma? Mielul si ouale de Pasti, cozonacii si carnatii sfintiti de Craciun, nu sunt obiecte de cult? Ce ai cu porumbelul pacii lui Nony? Bine ca nu se inchina la televizor, cand da pe Trinitas TV din greseala...
Nu ca zici, dar vrei sa spui. Da, m-am mai inchinat si eu, cand eram copil, la o bucata de lemn vopsit, dar gata! enough is enough. Ce p orumbelu' pacii!
Pai bucata de lemn cel putin sta fix, dar porumbelul zboara, nu poti sa te tii dupa el cu inchinarea. Ei, mai glumim si noi! Sunt sigur ca nu te inchini tu la un porumbel. Si nici eu nu ma inchin la bucata de lemn. Chiar si termenul asta "a te inchina" mi se pare neclar si greu de definit. Chiar trebuie sa ne inchinam la ceva?
Partial corect.Este in natura omului sa judece. Societatea la facut sa gandeasca asa. Si mai ales sa isi impuna propia lui parere asupra altora.
Lucrul important si unic pe care poti sa-l faci cand dai de astfel de persoane care pur si simplu nu vor sa cada la "armistitiu" este sa ii ignori si sa fii pe filmu tau.
Exista si oameni care se cred Isus Hristos. Unii dintre ei sunt la balamuc, altii au avut norocul ca nu au pus psihiatrii mana pe ei, iar acum conduc miscari de redesteptare religioasa.
Categoria Religie a fost creata pentru a pune intrebari de genul"Voua cum fi se pare Psalmul x?"sau intrebari de genul asta; nicidecum asa cum fac unii...am vazut intrebari de genul"Cine imi recomanda si mie documentare rationale?". Ateii astia nu au auzit de categoria Stiinta si Filosofie.Deci astia baga aici tot felul de prostii+ca si iau niste citate din Sfanta Scriptura pe care le interpreteaza asa cum vor ei, dar daca citesc mai departe pot observa ca nu au intelesul ala pe care vor ei sa il transmita(ei stiu adevaratul sens de fapt). Si de aici vin toate conflictele dintre atei si crestini si invers...
A te inchina este un gest de autoprotectie, instinctiv, personalizat. In religia crestina este stipulat ca fiind semnul crucii, dar poate sa ia orice forma, functie de persoana si obiectul adulatiei, sau punctele de reper din mediul inconjurator ce iti creaza o stare de siguranta. Sanul mamei, suzeta, coltul plapumei, sunt pentru un nou-nascut obiecte de cult intrinseci la fel de evidente ca Mecca araba, crucea crestina, sau totemurile indiene. Daca psihicul tau simte un confort sau relaxare facand un gest involuntar ce iti produce o stare de siguranta, atunci vere, te-ai inchinat Dumnezeului tau interior, fie ca iti convine sau nu ideea! Nu trebuie sa fi crestin, nici macar religios, ca sa ai un simbol al adulatiei si un gest de inchinaciune lui. Trebuie sa fi doar om. Asta e unul dintre lucrurile ce ne delimiteaza de animale: ne propunem teluri si idealuri in viata, si ne ocupam timpul rugand sortii sa ne favorizeze. Spre deosebire de restul animalelor, ce fac gesturi de autoprotectie doar instinctiv, in fata pericolului iminent, noi le facem si anticipativ, religios sau nu, dar in mod sigur "ocult", ca sa zic asa...
Deci daca cineva defineste un obiect material ca talisman de protectie, asa cum copiii dorm cu ursuletul de plus strans la piept, care e problema?
Tu n-ai avut un ursulet de plus numai al tau?
Mi-e mi-au placut sincer rindurile despre arderea pe rug, chiar ai reusit sa-mi aduci in nari o miasma de parfum de carne arsa de vrajitoare. O zi buna.
Spui ca "e alegerea personala de a-ti alege crezul". Ai dreptate. Numai ca acest drept li s-a interzis crestinilor si in sec XX ca si in sec II sau III.
Insa mai spui si "Evul Mediu s-a terminat de secole.Nu putem rastigni la nesfarsit pe oricine care nu impartaseste aceeasi credinta." Da-mi vreo 10 nume de atei care au fost rastigniti in sec XX; cred ca te plangi degeaba, nu te opreste nimeni de la ateism.
Eu stiu ca nu prea e bine sa te-apuci sa judeci pe cel de langa tine ca habar n-ai ce poate fi in sufletul lui... poti fi un om cu creier si sa-i doresti tot binele din lume.
deci, matale daca vrei, poti sa te rogi la absolut tot ce-ti tuna tie prin minte si, ar prinde bine, sa stai nitel mai departe de oameni care au obiceiul sa te judece.
numai bine!