| Jardelin a întrebat:

Cateva aspecte lamuritoare pentru suparatii care protesteaza impotriva finantarii cultelor de catre stat. Articolul este preluat de pe hotnews, unul din site-urile iubite de progresisti. Ce parere aveti?

http://economie.hotnews.ro/......serica.htm

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Parerea noastra e ca pui prea mult efort in a demonstra ca biserica merita banii din taxele si impozitele noastre cand sunt atatea alte lucruri care ar putea fi facute din banii aia, lucruri care ar imbunatati vizibil calitatatea vietii

| Jardelin explică (pentru suntserios):

Nu depun efort... Sunt relaxat. Am activitate slaba pe TPU deci nu sunt activist asa cum sunt multi altii de aici. Doar am pus si eu un link sa mai vada lumea si cum e pe la altii.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Jardelin):

Altii au spitale, autostrazi, scoli si popii lor nu poarta aur si nu indobitocesc lumea ca burtosii nostri

| xerxes1 a răspuns:

Biserica nici n-ar trebui sa existe.

| RAY a răspuns:

Mie personal nu ma intereseaza cate biserici sunt sau ce fac

| oprescudorin11 a răspuns:

Parerea mea este simpla! Drepturile omului in vigoare incurajeaza handicapatamalismul!
Ca sa formulez un termen.
Adica acei care nuau nici o sansa! Religiile adevarate se autifinanteaza in masura in care au priza la publicul selectat, care face 'osebire intre BINE si RAU!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Jardelin):

Care este intrebarea?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Nu asta e problema, practic, banii TĂI se duc în mod indirect în biserici.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Si in Deutschland e la fel, chiar am vazut un documentar se dau multi banii la biserica

| Jardelin explică (pentru oprescudorin11):

"Ce parere aveti?"

Nu vezi bine?

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Jardelin):

Cred ca trebuie alimentate din banii statului Cultele! Indiferent de felul lor, cu exceptia celor periculoase, violente, asa cum s-a demonstrat in istorie ( ma refer la sinucigasii din USA, Brazilia.)
De fapt ar trebui ceruta parerea mult mai autorizata a Patriarhului.
Un om crescut in sanul unei biserici are o moralitate mult superioara celor de pe maidane! Si Statul ar avea mult mai mult de castigat din urma acestor oameni decat in urma celor atei sau mai rau :jihadisti, extremisti de orice fel!
Desigur, statul trebuie sa verifice cu atentie modul in care cultele ii cheltuiesc aceste fonduri, sa decida ce culte pot fi finantate.