Conform Bibliei, 3: Cain, Abel, Seth.
Tot conform Bibliei, noi toti am fi urmasii lui Seth, deoarece Noe a fost singurul supravietuitor al potopului, si urmas al lui Seth.
Dar Adam si Eva apar in mai multe religii, daca vrei, citeste articolul de pe Wikipedia numit exacta asa : Adam and Eve (engleza, cele mai complete articole sunt in engleza, asta e).
Geneza Capitolul 3 "16. Iar femeii i-a zis: "Voi înmulţi mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naşte copii; atrasă vei fi către bărbatul tău şi el te va stăpâni"."
Cum dracu a rezistat eva timp de 1000 de ani sa nasca intruna? Ca tot spuneti ca au avut o gramada.
Era insarcinata intruna aia saraca.
O sarcina pe an incepand cu 20 de ani si unele mai erau si cu gemeni si asa mai departe probabil.
Deci spuneti voi cum satana a reusit eva sa nasca 1500 de copchi?
"Adam s-a impreunat cu nevasta sa Eva; ea a ramas insarcinata si a nascut pe Cain. Si a zis: "Am capatat un om cu ajutorul Domnului!"" (Geneza.4:1)
"A mai nascut si pe fratele sau Abel." (Geneza.4:2)
" La varsta de o suta treizeci de ani, Adam a nascut un fiu dupa chipul si asemanarea lui si i-a pus numele Set." (Geneza5:3)
" Dupa nasterea lui Set, Adam a trait opt sute de ani; si a nascut fii si fiice." (Geneza5:4)
Cine a zis ca Eva a trait o mie de ani? Sau ca ea a nascut intr-una? Aceste afirmatii nu sunt biblice.
Adam a trăit 930 de ani și i s-au născut fii și fiice, după cum spune Cuvântul Evangheliei. Cu toate că a avut mai mulți fii și fiice în Scriptură sunt pomeniți doar Cain, Abel și Set... Sper că te-am ajutat...
=o Adam a nascut fii si fice? :O
Lui Adam i s-au născut fii și fiice...
Du-te tare cu abureala asta de 930 ani
Respect citatul din Sfânta Scriptură.
Întrebarea ta m-a pus pe gânduri.
Dacă în biblie zice că primii oameni au fost Adam şi Eva, înseamnă că ei şi-au tras-o, şi fiii lor şi-au tras-o până am ajuns la 7 miliarde de oameni, sau mai mult.
Şi în concluzie, după cum zic creştinii, tot dumnezeu e tatăl nostru.
Nu privii in trecut cu mentalitatea din vremea noastra; pentru noi e ciudat sa ti o traga fratii intre ei, caci suntem 7 miliare de oameni. Dar pe atunci cu cateva sute de oameni nu cred ca era mare lucru sa si o traga fratii intre ei.
Oricum prin intrebarea asta am vrut sa primesc un citat din biblie deoarece biblia este singura arma a crestinilor iar prin distrugerea acestei arme putem dovedi ca religia e doar o afacere si nimic mai mult. Daca citatul era ceva de genul ca a avut doar 2 fii ( abel si cail sau cum i or fi chemat ). Atunci ar fi fost imbosibil sa supravetuiasa specia. Dar din cate am vazut au avut mii de copii.
Pfff...cica un barbat poate ejacula in medie de 5000 de ori pe toata durata vietii. Depinde de cat de "norocos" a fost si de cat de fertil.