Nu este adevarat, din 268 de papi, numai 88 au fost canonizati, adica au fost recunoscuti sfinti, dar asta la un timp dupa moarte, deci papa nu este considerat sfant. Ai pus conditia asta, nici macar adevarata, ca sa le iei catolicilor cu stanga ce le-ai dat cu dreapta, adica sa recunosti intai ca sunt cu Isus, ca apoi sub pretextul sfinteniei papei, sa negi. Spune daca catolicii sinceri si practicanti sunt mantuiti. Ia sa vedem, gasesti alt subterfugiu, sau recunosti pozitia bisericii tale?
Da, ai dreptate, am inteles prost infailibilitatea papala.
Practicarea unei religii nu inseamna mantuire. Si catolicii pot fi cu Isus, deci pot fi mantuiti. Doar pentru ca am spus ca nu sunt de-acord cu o dogma a bisericii catolice (pe care am inteles-o gresit) nu inseamna ca am spus ca ei nu sunt cu Isus.
Am inteles, stiai ce sa cauti, dar e bine ca stiai cum ai facut confuzia. Totusi nu ai inteles prea clar, papa este considerat infailibil doar cand vorbeste ex cathedra, adica cu autoritate apostolica. Toti misionarii neoprotestanti atrag oameni de la catolici si de la ortodocsi, facandu=i sa creada ca nu pot fi mantuiti altfel, dar au si versiunea asta pe care o spui tu, pentru marele public.