anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce a fost primadata pe pământ?

Oul sau găina?

De ce în Biblie nu spune nimic despre apariția dinozauilor?

Daca Dumnezeu a creat prima data pe Adam și Eva cum se explica ca înainte de a fi iei au existat dinozauri?

Și cum a apărut Dumnezeu? Dacă el a creat lumea?

Vreau răspunsuri logice.
Nu vreau sa aud (crede, nu cerceta)

78 răspunsuri:
| RAY a răspuns (pentru Irinel15123532):

Alooooooooo eu te am intrebat ceva omule, cum putea exista dumnezeu daca nu exista timp, nu intelegi, daca e in afara timpului nu poate afecta ceea ce contine timpul, si biblia demonstreaza ca dumnezeu asta e in timp nu in afara timpului

| RAY a răspuns (pentru doctorandus):

De fapt sunt doua variante ale genezi plus multe legende evreiesti

| Irinel15123532 a răspuns (pentru RAY):

Imi cer scuze, nu am inteles pe deplin intrebarea ta. Da este adevarat ca exista in timp, dar am vrut sa subliniez faptul ca nu este limitat de timp.

| RAY a răspuns (pentru Irinel15123532):

Acelasi basme, esti fara de speranta

| CarcotasulVesel a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Te contrazici singur si bati campii serios, imi pare rau ca iti spun
1. D-zeu a creeat lumea intr-o saptamana, insa lumea e asta in care traim, nu pomeneste nimic de univers, galaxii, planete, etc.
2. asta s-a intamplat CONFORM BIBLIEI acum 6mii de ani

tu in schimb folosesti ACCEPTI si folosesti teoriile existente ca sa dovedesti ca exista D-zeu, ei bine, eu nu contest absoult ca exista (mi s-au intampat lucrui... MIE, personal, insa dat fiind ca pentru altii ar fi doar o poveste, la fel ca restul, si nu am nici o intentie sa vorbesc despre asta)
DAR
CONTEST PANA LA DUMNEZEU, ca biblia, biserica si preotii ar fi cuvantul lui D-zeu!

mai ales cand in rrrominica se baga sute de milioane de euro in biserici si nici macar mii de euro in spitale, iar preotii se plimba in masini de ultimul lux angry

| Octavian199 a răspuns (pentru danut):

Inapoiatule rolling on the floor Se zice 'Persoane cu dizabilitati'

| BogdantheDreamer a răspuns (pentru RAY):

Vezi, asta e treaba cu religia. Nu sunt obligat sa demonstrez nimanui nimic despre existenta divina sau despre veridicitatea inclinatiei mele spirituale.
Dogma ma indeamna sa le vorbesc si celorlalti despre credinta mea, despre Hristos, deci cine are urechi de auzit sa auda si cine are ochi de vazut sa vada. Draga Ray tu incerci sa imi combati religia:

"cum putea aparea in lipsa timpului si a spatiului?''

Daca cineva vrea sa ne demonstreze ceva, tu esti acela.

Credinta de asta este credinta, sa crezi. Ca daca ai cerceta si ai teologa aia nu ar mai fi credinta, ar fi indoiala in inima ta fata de Dumnezeu.

| RAY a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

Stiu asta,credinta =inseamna a crede orbeste in ceva,fara vreo dovada,stiu asta,religile cum spui tu acolo sunt diferite, dar, biblic poti fi contrazis sa stii, insati dumnezeu spune ca el e singurul salvator si ca in afara de el numai exista nimeni, practic invalideaza crestinismul, tu ceea ce crezi nici macar biblic nu are o baza

| Steregoi a răspuns (pentru CarcotasulVesel):

Apocalipsa 18:3, 13:"3. Pentru că din vinul aprinderii desfrânării ei au băut toate neamurile şi împăraţii pământului s-au desfrânat cu ea şi neguţătorii lumii din mulţimea desfătărilor ei s-au îmbogăţit. 13. Şi scorţişoară şi balsam şi mirodenii şi mir şi tămâie şi vin şi untdelemn şi făină de grâu curat şi grâu şi vite şi oi şi cai şi căruţe şi trupuri şi suflete de oameni."

| RaulAlmășan a răspuns (pentru CarcotasulVesel):

Pai faptul ca oamenii se folosesc de cuvântul Domnului pentru a strânge bogatii este scris si in Biblie.
Dacă oamenii se folosesc de Biblie ca să facă rău,nu înseamnă că Biblia este rea.
Si preotii sunt paraleli cu Biblia la fel si Dogmele bisericii ortodoxe si a,altora.
Nu inteleg faptul ca tu spui ca mă contrazic singur.
De ce spui asta?
Dumnezeul relatat de Biblie este real.
Pentru inteligenta oamenilor de atunci,Biblia este o carte complexă, care nu da nici o dovadă ca ea ar fi un fals.
Ani de zile oameni au căutat greșeli in Biblie, dar nu au găsit.
Biblia are si proorociri împlinite si proorociri care se vor împlini.
Conform oamenilor de știință, Biblia a fost scrisă de niste ciobani.
In ziua de azi, cu atâta tehnologie si atâtea scoli sunt ciobani analfabeti.
Gandeste-te ca acum 4000 de ani nu era tehnologia si scolile de astăzi.
Dar niste ciobani au reusit sa scrie o carte asa complexă.
Si daca niste oameni fac greșeli folosind Biblia nu înseamnă că aceasta ar fi falsă.
Fiecare om e liber să facă ce crede el pe Pământ.
Dar toate lucrurile au un preț.
Si un exemplu, In Vatican este Biblioteca cu zeci de mii de manuscrise interzise nouă,doar Papa are voie.
Scepticii spun ca acolo au dovezi ca nu există Dumnezeu.
Dar logic vorbind este fals.
O religie cu o putere asa mare precum Catolicismul,nu ar permite sa aibă un punct vulnerabil de necontestat.
Si ar fi ars acele dovezi cu siguranță.
Fiindcă din moment ce au fraierit multi oameni, denotă că nu sunt prosti, si nimeni nu ar lăsa sa existe acele dovezi.
Dar faptul ca acele manuscrise sunt interzise, iti poate pune semne de întrebare că există ceva.
Si Religia catolică a spus Ca Biblia nu e bună, cu ce scop vor să isi faca adeptii sa creadă ca nu e bună?
In nici un caz nu vor sa ii ducă spre mântuire.

| RAY a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Ce biblie a fost scrisa acum 4000 de ani baiete?

evrei au scris basmul lor din multe alte basme au ales si ei ce au avut chef, crestini au scris varianta lor acum 2018 de ani de catre 4 anonimi dupa moartea lui iisus, aia 4 au scris in limba greaca si nu erau ciobani, biserica crestina a ales dintre multe variante doar ce lea placut lor

| RAY a răspuns:

| Steregoi si iisus a baut vin sectanctule, ce ai cu vinul? la voi cica iisus a facut must, cum blasfemati voi biblia

| AC4S4 a răspuns (pentru RAY):

"logic ar fi sa explica aparitia lui" - Nu pot sa explic aparitia lui Dumnezeu, nu a existat o aparitie, a existat mereu. Atat de greu e de inteles notiunea de infinit, nemarginit? Un elev de clasa a 11a, a 12a care a facut analiza matematica ar trebui sa inteleaga.

| QElenaBoghiu a răspuns:

Bun, îmi pare rău că am stârnit atâtea revolte rolling on the floor

Orice ați zice. Nu cred în Biblie! De fapt nu am crezut niciodată!
Ma puteți numai o nebuna însă nici voi nu aveți răspunsuri logice. Eu am vrut părerea voastră nu ceea ce se aude! (legende urbane!)

| RAY a răspuns (pentru AC4S4):

Deci sunt prost pentru ca nu cred ceea ce crezi tu, esti incredibil, te credeam mai iluminat la minte, zero sanse

Nu am spus ca esti prost si nu e vorba de credinta... notiuni precum infinit, nemarginit apartin de analiza matematica.
Am mai facut odata asemanarea asta. Daca vrei sa recunosc ca Dumnezeu are un inceput, trebuie sa-mi demonstrezi ca multimea numerelor reale are un inceput.

| AC4S4 a răspuns (pentru QElenaBoghiu):

Atunci de ce mai pui o intrebare despre Dumnezeu? Cand pui o intrebare despre Dumnezeu sa te astepti sa primesti raspunsuri din Biblie.
Ai pus intrebarea doar pentru ca te crezi superioara si mai inteligenta decat noi, "medievalii crestini"?

. Daca vrei sa recunosc ca zeus,vampiri,varcolaci un inceput, trebuie sa-mi demonstrezi ca multimea numerelor reale are un inceput,ce sa iti dovedesc, eu nu am ce dovedi,tu afirmi ca exista tu dovedeste ca exista zeul, acum o bagi pe aia cu dar nu poti dovedi ca nu exista deci exista, cat de lipsit de logica suna, ce legatura au niste numere cu aparitia din nimic a unei divinitati care creaza totul din nimic, acele numere nu dovedesc zeii fictivi sau ca au existat dintodeauna

Https://www.quora.com/Can-something-that-is-infinite-have-a-beginning

No. The examples given refer to numbers. But numbers do not exist. They are simply adjectives, not nouns. If I say, "Big", you will reply "Big what?".

If I say "Ten" then you will ask "Ten what?".

Ask a mathematician to show you "three". He will hold up three fingers". But he was not asked for fingers. When he removes the fingers then the adjective "three" also disappears.

The next mathematician writes a "3" but that is not a number, it is the symbol that represents a number. The Romans used the symbol III for three.

Mathematicians fool our little brains because they claim that numbers, which only exist as concepts or thoughts in our minds, actually have an independent reality of their own.

go out and try to find a "three" somewhere that is not attached to something that does exist.

Have you ever seen a number line? No. Number lines do not exist in the real world. If you want one then you must draw one. But you can only draw a line that has a certain length. It will never be infinite.

Mathematicians point out to space and say the line can go on forever. Ask them to draw that. Their line will not go very far in the real world.

The heart of the matter is that mathematicians do not operate in the real world. They operate in the realm of ideas. An idea has no physical reality. A number, because it does not exist, is not subject to the limitations of physics. Numbers are not subject to friction, pressure, humidity, cold, darkness, rain, wind, heat, gravity etc. All the nasty things that mess up our experiments. That is why no experiment can perfectly match the theoretical results predicted by the equation. No equation can fully consider every possible physical effect that is involved. Reality is simply too complex.

Mathematicians say their is an infinite number of numbers or points between any two points. This is only true in their minds, where a point has no width. Now let us descend from the exalted ivory tower of the pure mental realm of numbers and get our hands dirty in the real messy world that we actually live in. We find no skinny numbers that have no width. The smallest hing that we can find and reasonably work with is an atom. So let us put atoms into a line and sadly we find that they do have a width. So we can only get so many atoms between two points. Multi millions of atoms fit in a line that is a millimeter long. That is a lot, but nowhere near infinity. You can get smaller than an atom. Electrons are very close to having no width as we cannot determine how small they are. So we could get probably an infinite number of electrons into our millimeter line. But here messy reality steps in. Electrons carry an invisible, unknown something called charge. Like people carry an invisible, unknown something called personality. So put two electrons close together and they furiously repel each other.

So no, in the real world you cannot get an infinite amount of any objects to join together in a line.

Mathematicians say you can have an infinite number of points in a finite line. But they also say that a point has no size, no dimensions. Thus a point does not exist in the real world. So they have an infinity of non-existent points that represent non-existent numbers. Then they claim that is how the real world works.

Are we all that dumb?

They claim an imaginary number line can go to infinity as it moves away from the earth into deep space. Really. Have they been to the edge of the universe. Do they know if it in fact ends somewhere or maybe turns back like someone flying around the world. The time taken to get there would be so long that whatever was discovered there would be no use to us as we would all long be dead.

The answer is simple. In the real world there is no infinity. Infinity can never start and never stop. As such, nothing in our real world is infinite

Anything that starts is limited by its beginning and thus cannot be infinite.

Only something that never starts can never end. And you will not find that in the real world of three dimensional physics. Everything in our world starts, that is why we cannot understand infinity.

We place time in the fourth dimension.

We have no physical evidence of a fifth dimension. So that would be moving into spiritual realms.

But if you want infinity you are going to have to go to a dimension that is way beyond what we can imagine.

infinity can only be a property of a much higher dimension than what we humans can conceive of.

| QElenaBoghiu a răspuns (pentru AC4S4):

Nu am vrut sa primesc răspunzi n'eapărat legate de biblie.
Biblia este o carte scrisă de mai mulți oameniii.

Prefer sa cred în mos Crăciun decât în prostiile inventate.

Mă deranjează faptul ca 'când pun întrebările despre biserica, Dumnezeu etc. Primesc același răspuns "crede nu cerceta"

Nu am crezut niciodată în bibile, Dumnezeu, biserica etc.
Cred în mine, cred ca atunci când zicem "doamne ajuta" de fapt ne încurajăm pe noi înșine.

Eu nu am găsit răspunsuri legate de bibile sau Dumnezeu pe internet de accea v-am întrebat pe voi.

Vorbeam despre existenta a ceva dintotdeauna, tu spuneai ca e imposibil sa existe ceva dintotdeauna, negi notiuni precum infinitul. Te informezi de pe tot felul de forumuri si se vede ca nu ai fost atent la orele de matematica. O seara placuta sa ai.

| AC4S4 a răspuns (pentru QElenaBoghiu):

1. Nimeni nu ti-a raspuns cu "crede, nu cerceta".
2. De unde vrei sa ti se raspunda daca intrebi despre Biblie si Dumnezeu? Din manualul de istorie?
3. Pe nimeni de aici nu intereseaza in ce crezi tu. Ai pus pur si simplu intrebarea ca apoi sa spui "eu nu cred in X ci cred in Y"?

Nu mai fiti ipocriti, oameni buni.
Pe de-o parte sustineti ca toata lumea sa creada in ce vrea, ca respectati pe toti, dar pe de alta parte va bateti joc si jigniti crezurile altora.

Nu cred ca ai citit vreodata Biblia ca sa vorbesti despre continutul ei. Mai era un ateu pe site care spunea ca le are cu Biblia ca a studiat-o si ca a citit-o, dar nu avea habar despre ce este in ea. Faptul ca ati citit cateva versete de pe site-uri ateiste nu inseamna ca ati citit Biblia.

Uite un video: https://www.youtube.com/watch?v=jlNBRcNwy3E
Fata roscata de acolo se da in video foarte marinimoasa si ca se simte prost cand spune lucruri rautacioase credinciosilor, dar are un canal de Youtube (JaclynGlenn) care este dedicat batjocorii crestinilor (in special) si a musulmanilor.

Nu man vorbeam de existenta zeului tau, dar, tu te ai bagat pe matematica, stai ca asa putem dovedi orice, dar, nu putem ce nu iti convine, dovedeste doar ce iti convine tie, fix zeul tau, nu cumva sa fie alt zeu, noi discutam de zeul tau copiat din mitologia Canaan
https://en.wikipedia.org/wiki/El_(deity)
EL care pentru evrei e iahve da zeul evreu al razboiului sau Cronus wow ce te copy paste sau iisus care e nascut dintr o virgina = mitrha, face miracole, moare si invie a treia zi cool, eu de asta vorbesc de basme evreiesti, crestine, matematica nu dovedeste zeii fictivi evreiesti, matematica este ceva inventat de om, omul s-a gandit ca poate exista ceva infinit, dar totul are un inceput zero este cifra cea mai mica, ala e inceputul

| AC4S4 a răspuns:

O sa recapitulez.
Persoana a intrebat cand a aparut Dumnezeu, eu am spus ca nu a aparut, ci a existat dintotdeauna. Tu ai intervenit si ai spus ca nu e logic, daca exista trebuie sa existe si un inceput. Nu era vorba ca daca exista sau nu, era vorba ca daca exista, trebuie sa aiba si un inceput (spuneai tu), ca nu ar fi logic sa existe dintotdeauna.

Intr-un fel e de inteles ca daca nu intelegi matematica sa te apuci sa spui ca nu e reala si ca e inventata de om. Matematica este peste tot.

| RaulAlmășan a răspuns (pentru RAY):

Eu am dat un timp simbolic.
In crestinism au fost alese doar cartile care nu erau eretice.
Dacă eu mă apuc acum sa scriu o carte de medicina, iar in urma cercetărilor iese ca am scris tâmpenii, nu înseamnă că medicina e gresita, si ca aleg doar ce vor ei in medicina.
Înseamnă că ceea ce am scris eu e gresit.
Pricepi?

Da man omul a inventat numerele,cine altcineva? omul a inventat si notiunea de infinit, dar, matematica e ceva exact, cum de ti a dat seama omul sa inventeze numere sau sa descopere matematica e un mister asa si limbajul, scrisul e ceva inventat de om, intram pe taramuri necunoscute, pline de mister, intrebarea era despre gaina si ouale ei atat, am putea sa discutam mii de ani despre notiunea de divinitate sau infinit

| RAY a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Alooo eu vorbesc despre iahve acum, eu macar am bunul simt sa ma documentez despre biblie inainte sa afirm ceva, in crestinism au fost alese doar ceea ce sa vrut, mult din ele au fost modificate, tu crezi ca atunci exista xerox, exista erori de traducere, mai ales ca e din limba ebraica si din limba greaca, nu compara stiinta cu biblia, biblia nu este o carte de stiinta nici nu se vrea a fi, biblia era legatura intre iahve si poporul lui, macar atat stii, citeste biblia cand mai vb cu mine

| Goete a răspuns:

Oul, indiscutibil.
Dinozaurii deja aveau oua

| CarcotasulVesel a răspuns (pentru Steregoi):

Blablabla
si care e punctul tau foarte exact?!?
ca citatul din biblie nu numai ca nu imi spune nimic, dar chiar daca ar spune ceva, e prea greu de descifrat, nu stiu limbajul, asa ca, daca, chiar ai un punct de spus, te rog sa traduci!