anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce a fost primadata pe pământ?

Oul sau găina?

De ce în Biblie nu spune nimic despre apariția dinozauilor?

Daca Dumnezeu a creat prima data pe Adam și Eva cum se explica ca înainte de a fi iei au existat dinozauri?

Și cum a apărut Dumnezeu? Dacă el a creat lumea?

Vreau răspunsuri logice.
Nu vreau sa aud (crede, nu cerceta)

78 răspunsuri:
| Steregoi a răspuns (pentru CarcotasulVesel):

Desfatarile adica masinile de lux ale popilor nu sunt o dovada pentru inexistenta Lui Dumnezeu.

| RaulAlmășan a răspuns (pentru RAY):

Ai multi neuroni lipsa.
Tu nu faci de cat sa îl înlocuiești pe Dumnezeu cu teoria Bing-bang.
Spui că e stupid sa crezi ca Dumnezeu a creeat totul din nimic si ca e imposibil ca El sa existe din totdeauna, dar însăși teoria,, Bing-Bang are aceste actiuni, care tu le consideri prostii.
Esti amuzant de felul tău.
Ce om esti, ridiculizezi pe altii dar tu ai aceleași principii in actiunile aparitiei universului.

| RAY a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Alooooooooo copile de ce jignesti? ce big bang, eu vorbeam de dumnezeu, vezi ca a jigni este pacat crestine, sectanct ce esti, habar nu ai de propia ta biblie sectanctule, ma jignesti in spatele unui monitor jalnic

| RaulAlmășan a răspuns (pentru RAY):

De fapt doar ti.am prezentat niste asocieri ale psihicului tău.
Deci nu te.am jignit.
Dacă spun că esti Nebun si Biblia o spune,deci nu te jignesc.
Dacă mă întrebi unde scrie ca esti nebun, înseamnă ca esti un om patetic, care încerca se demonstreze că ceva ce el nu cunoaște nu există.
Si ar fi bine să citești inainte.
Si daca vrei sunt dispus sa vorbim oricând față in față.
Si app, la ce am scris eu ai răspuns cu altceva, exact ca un copil de 5 ani când e prins că minte.
Dar totusi te trezesti tu sa vorbești despre inexistenta a ceva ce nu cunosti.
Si dacă îmi spui că te.am jignit, te rog sa mergi la psiholog sa iti confirme ca sun doar ramuri ale psihicului tău.

| RAY a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Ajută oamenii din 18 Dec 2017

Ultima logare: 26 Feb 2019

Data naşterii: 17 Oct 1999

Din: Neamț

Genul: Masculin

Utilizator Senior

Online acum

te reprezinta locul de unde esti moldovene, pa ai ignorr

| CarcotasulVesel a răspuns (pentru Steregoi):

Corect
dar
CAND A FOST ASTA SUBIECTUL?!?
era vorba ca nu cred in biserica si in popi
iar masinile de lux sunt o dovada categorica, ca nu merita crezut in biserica si popi

| Steregoi a răspuns (pentru QElenaBoghiu):

Tu nu accepti raspunsuri logice ci ilogice.

Gandesti eronat. Biblia ii incrimineaza pe popi. Tu confunzi credinta cu popii. Credinta despre Dumnezeu nu are nici o legatura cu popii cu luxul lor. Ai dat un argument invalid.

Sigur ca da, EU confund credinta, daaaaa, unde balarii am zis eu ceva impotriva credintei?!?
e clar ca esti religios, asa ca TOT ce spune cineva ne-religios e invalid
si vii si cu argumente rozbonbon cu picatele in rozmarin, asa ca hai sa incercam sa punem lucrurile unde trebuie:
1. BIBLIA A FOST **FACUTA** DE POPI, nu de D-zeu
2. nu vorbeam DELOC de credinta, vorbeam de popi, biserica si religie... toate astea 3 sunt un nimic fara biblie, asa ca mi se rupe in paispe ce crezi tu ca scrie in biblie anti-popi si mai ales cat de tare crezi tu ca daca dai asta ca argument, o sa castigi disputa, si eu o sa iubesc biblia la fel ca tine

asa ca imi cer scuze ca m-am legat de biblia ta cea multpreaiubita si multpreastimata... si IMI PARE RAU PENTRU TINE, pentru ca:

TU CONFUNZI BIBLIA CU, CREDINTA!

Crezi ce vrei.

Ce logica ar avea sa scrie popii o Biblie unde serviciul lor preotesc este desfiintat pe Pamant si unde sunt condamnati pentru lux nerusinat in timp ce turma sufera?

ESTI TOTAL DUS!
DACA NU E SCRISA DE POPI, **ATUNCI DE CINE?!?**
nu imi spune, e scrisa de, D-zeu, NU?

ce logica are? FOARTE SIMPLU:
A FOST SCISA DE POPI ca sa LEGITIMEZE si sa faca o fundatie religiei lor AMARATE

deci, multumesc, eu cred ce vad si ce MA DOCUMENTEZI

TU esti esti ala care crede ce vrea

iti doresc o viata frumoasa, ca rob a lui D-zeu!

| DanyDav a răspuns:

Am citit o mica pilda, care pare sa fie un raspuns la intrebarea ta.
Am sa ti-o zic pe scurt si tu tragi concluzie.
Unui monarh, i-a incoltit in minte ideea de a scrie o care care sa cuprinda tot despre lume, univers, Dumnezeu. Si intr-o zi se plimba pe o plaja, to gandindu-se asa de unde sa inceapa si cum ar putea el face ce si-a propus, in plimbarea lui pe plaja, intalneste un copilas care cara apa din mare intr-o gropita sapata in nisip, si s-a oprit si il privea nedumerit de vrea sa faca de fapt, asa ca a decis sal intrebe.
-nu te supara copile, dar ce faci tu aici?
-mut marea aici in gropita mea, i-a raspuns copilul si a continuat sa alerge si sa aduca apa in pumni din mare spre gropita lui.
Cam asa si noi cu un creier mic si limitat, incercam sa intelegem intregul univers, si ne stresam ca nu reusin, dar avem noi oare calitatile necesare pentru al intelege?
Nu cumva asta este scopul pentru caare am fost plantati aici pe pamant unde ni s-a lasat sansa se ne dezvoltam singuri dar ghidati.
Suntem o plantatie? Daca da atunci mai bine intrebam gradinarul, ce se intampla cu noi dupa ce crestem.

| DanyDav a răspuns (pentru QElenaBoghiu):

Este logic ce spui, nu crezi in ceva ce nu intelegi, biblia este scrisa in pilde, pilde care au la baza teorii complexe, nu trebuie sa luam motamo ce citim acolo.
Ai mult de citit pe langa biblie pentru trage o concluzie finala si cu cat studiezi mai mult problema cu atat intelegi cat de putin adevar cunoastem. Te-ai intrebat vreodata, nu cumva exista mai multe dimensiuni, si noi o cunoastem doar pe asta de pe canalul nostru, exact ca la tv. multe programe pe frecvente diferite intr-un singur tv.
Asa de inceput iti recomand spre exemplu sa citesti tablele lui toth atlantul, cabalah iarasi sunt o serie de scrieri pline de secrete, care au revolutionat stiinta si tehnologia Nicolae Tesla este unul care a reusit sa descifreze ceva, si nu numai, informatii despre adeneul uman pe care credeam ca s-au descoperit acum se regasesc acolo dar bine codate. Acum intrebarea este de unde provin aceste scripturi care de fapt au fost adevaratul motiv al cruciadelor, si cine a stiut atat de multe si de ce sunt pastrate cu atata sfintenie aceste secrete doar asa zisa elita are cu adevarat acces la ele. Mihai Eminescu ne sugereaza ceva in Sarmanul Dionisie, dar si Eminescu a studiat la randul lui, si in biblie gasim aluzii.
In concluzie dupa ce stuziezi mai multe surse de valoare, astet parerea ta.
Succes!

| MisterE a răspuns:

Ce a fost primadata pe pământ?
>>> micro-organismele
ref: https://en.wikipedia.org/wiki/Earliest_known_life_forms
https://www.livescience.com/57942-what-was-first-life-on-earth.html

Oul sau găina?
>>> Daca te gandesti ca intai a fost reproducerea prin diviziunea celulara, inseamna ca intai a fost organismul, care la un moment-dat o mutatie a facut sa se reproduca altfel: cum se reproduc pestii - femeia imprastie ouale, iar masculul le fecundeaza (sunt moi, fara coaja).
ref: https://answersingenesis.org/......g-mammals/

De ce în Biblie nu spune nimic despre apariția dinozauilor?
ref:... Biblia nu e "Ghidul vietii pas-cu-pas dat de sus muritorilor". Biblia reprezinta cumulul intelepciunii oamenilor de-acum mii, sute de ani, pentru ca oamenii sa poata convietui fara sa se omoara si ucida, sa aiba o viata mult mai implinita decat duceau inainte, cat si ulterior folosita pentru a controla, manipula oamenii in scopul foloaselor personale sau colective (productivitate marita datorita armoniei marite). Sunt multe adevaruri in Biblie, insa si multe lucruri menite sa se plieze pe gandirea primitiva si limitata a cunoasterii oamenilor de-acum multe sute de ani, chiar peste o mie de ani in urma.

Daca Dumnezeu a creat prima data pe Adam și Eva cum se explica ca înainte de a fi iei au existat dinozauri?
>> Nu se explica pentru ca Biblia a fost creata de oameni prin prisma cunoasterii lor limitate, in diverse scopuri. Vezi ce-am zis la intrebarea anterioara.

Și cum a apărut Dumnezeu? Dacă el a creat lumea?
>>> Teologii zic ca Dumnezeu a existat dintotdeauna, ca n-are un inceput, intrucat daca ar fi avut un inceput, ne-am intreba mereu "si pe el cine l-a creat? iar pe acela cine l-a creat, si tot asa."
Adevarul e mult mai complex decat puteau oamenii de-acum sute si mii de ani sa inteleaga, daramite sa proceseze si sa poata exista (si evolua) stiind acel adevar. Nici acum nu sunt oamenii pregatiti.

Vreau răspunsuri logice.
>> Logical enough for you?
Nu vreau sa aud (crede, nu cerceta)
>> Cerceteaza totul, crede in instinctul/intuitia ta si cauta in directia aia adevarul. Cine zice crede si nu cerceta, te vrea subjugat intereselor altcuiva, pe principiul: "Politicienii te vor prost", caci tara n-ar trebui sa te vrea prost, intrucat doar avand cetateni inteligenti, educati, bine pregatiti, poate exista bunastare, prosperitate si un avans constant cat mai mare al societatii.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Gaina de origine extraterestra. Sau gaina evoluata din alta specie care nastea pui vii pana la un anumit moment.
Biblia nu mentioneaza dinozaurii pentru ca nu era nevoie. Discutam de o carte de manipulat masele nu foarte educate, nu de un tratat exhaustiv de biologie.
Daca dumnezo' a creat... nu, sa fim seriosi. E suficient sa arunci o privire la partea cu geneza si o sa mori de ris. Conform pasajului respectiv, dumnezo' a facut pe adam si eva, care au avut baieti, care baieti au babardit la mama lor pana li s-a aplecat si s-au dus in satul vecin. Deci creatie, dumnezeu, adam, eva. Apoi apar copiii lor. Dupa care unul dintre ei e pedepsit sa se duca IN VECINI! Uite aici -
https://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/genesa/4/
Cum ziceam mai sus... cineva inteligent s-a gindit cum sa faca sa controleze masele si a venit cu acest bau-bau pentru oamenii mari care uite ca inca functioneaza destul de bine dupa mai bine de doua milenii, cel putin in tari bananiere ca Romania.

| doctorandus a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Dap, dupa ce l-a ucis pe Abel, Cain a emigrat si s-a casatorit cu o femeie din tara respectiva.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru doctorandus):

Exact. Brusc a aparut o tara, unde pana atunci erau doar adam, eva, si astia doi.

| Anonim123i a răspuns:

1. Oul a apărut
2. Pentru că Biblia nu este atlas zoologic. Scopul Bibliei este ca noi să-l cunoaștem pe Dumnezeu. E posibil ca să fie la un moment dat menționat și despre dinozauri dar nu mai știu unde. Voi căuta și voi revenii cu un răspuns
3. Adam și Eva nu au fost primii, ci ultimii ca aceștia să nu ducă lipsă de absolut nimic
4. Dumnezeu nu a apărut. Dacă Dumnezeu ar apărea nu ar fi fost Dumnezeu, deoarece era limitat. Un Dumnezeu atotputernic nu poate fi limitat. Plus că El fiind Creatorul a făcut timpul. Deci ca un Creator al timpului nu poate fi supus timpului, deci nu are început, nu are sfârșit
5. Vorba,, crede și nu cerceta este greșită" Hristos spune,, CERCETAȚI SCRIPTURILE..."