| benny7 a întrebat:

Ce acţiuni se consideră că sunt greşite şi de ce?

Răspuns Câştigător
| sierra1 a răspuns:

Atenție să nu greșești - învață din greșelile altora

13 răspunsuri:
| unvecin a răspuns:

Din punct de vedere al Bibliei, după înțelegerea mea e așa:

„Oricine face păcat face și fărădelege; și păcatul este fărădelege." (1 Ioan 3:4) Fărădelege = călcarea Legii divine (care într-un cuvânt = dragoste, un pic mai pe larg = iubire de Dumnezeu și de semeni, mai pe larg = cele 10 porunci, mai pe larg = vezi felul în care vorbea Isus despre ce înseamnă să păzești porunca a VI-a, a VII-a etc.).

Pentru a fi clar că păcatul se referă nu numai la fapte comise, ci că putem fi păcătoși și prin omitere: „Deci cine știe să facă bine, și nu face, săvârșește un păcat!" (Iacov 4:17) Deci, dacă vezi pe cineva în suferință și nu-l ajuți cu ce poți... e păcat. Nu-l ucizi prin implicarea ta, ci prin lipsa ta de implicare, prin omitere.

Și dacă mai sunt lucruri la care nu ești sigur ce e bine și ce nu. ascultă-ți conștiința, altfel: „Tot ce nu vine din încredințare e păcat." (Romani 14:23)

Pentru că în armonie deplină cu voința lui Dumnezeu e fericire și pentru tine și pentru cei cu care ai de a face. Și pentru că prin abaterea de la regulile de viață descoperite de El, te abați de la viața însăși și-ți produci suferință ție și de asemenea altora. (Vezi Psalmul 119 pentru mai multe rezultate ale legilor divine în viața noastră. Exemplu: „Prin poruncile Tale mă fac mai priceput" (Ps.119:104))

Nu există viață în călcarea legii, pentru că plata păcatului este moartea. În același timp legea nu poate să salveze pe nimeni, ea doar condamnă. Avem nevoie de Mântuitor ca să ne ierte de păcatele făcute (pentru care deja merităm moartea), să ne curățească de ele, să ne scoată din ele și să ne facă în stare să păzim poruncile Lui.

Deci legile sunt condiția intrării în Împărăția Lui. Ele ne măsoară caracterul. Dar nașterea noastră din nou și creșterea până la acel standard al neprihănirii sunt lucrarea lui Dumnezeu în noi, cu acceptul și voința noastră, normal:
„Am fost răstignit împreună cu Hristos, și trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine. Și viața, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru mine." (Galateni 2:20)

| sierra1 a răspuns:

De obicei cele ce duc la un rezultat nedorit, ilegal, neacceptat, fals, irațional, nesănătos,...

| benny7 explică (pentru sierra1):

«Mulţumesc»

| benny7 explică (pentru sierra1):

Ok!*

| benny7 explică (pentru unvecin):

Mulţumesc- Da trebuie să ne păzim de gânduri, pofte şi fapte necurate fugind de orice...

| Mircea08 a răspuns (pentru unvecin):

Nu e rau ce ai scris, dar faptul ca ai copiat o abureala dintr-o lucrare a unuia dintre cei ridicati de voi in slavi, a facut ca un text relativ bun sa fie aproape imposibil de inteles.
De ex. : - "Cresterea pana la acel standard al neprihanirii sunt lucrarea lui Dumnezeu in noi, cu acceptul si vointa noastra "
Ma intreb si eu - oamenii chiar nu trebuie sa faca nimic, decat sa-i dea voie lui Dumnezeu sa ne sfinteasca? Care este lucrarea lui Dumnezeu, Aceea de a ne sfinti pe noi iar noi sa stam cuminti pe terasa la o bere, si eventual sa-I spunem la ce standard sa se opreasca? Uite care este lucrarea lui Dumnezeu :
"Iisus a răspuns şi le-a zis: Aceasta este lucrarea lui Dumnezeu, ca să credeţi în Acela pe Care El L-a trimis."
(Sfânta Evanghelie după Ioan – 6/29)
Eu am inteles ce a vrut ala (de la care ai invatat) sa spuna, dar a vrut sa o spuna elevat si a gresit. V-am mai rugat o data, pe cei care citesc de pe brosuri, sa vorbiti cu cuvintele voastre ca e mult mai bine.
Sa raspund si la intrebare : - Acele actiuni sunt gresite pe care le-ai invatat de la satana

| unvecin a răspuns (pentru Mircea08):

Mulțumesc. Încerc și cu texte și cu cuvintele mele. happy

Ba, da, oamenii au de făcut multe. În momentul în care te gândești: Cum aș putea să fac ceva mai puțin și totuși să fiu bun? greșești.

Sunt conștient că o credință fără fapte este moartă. Ce am vrut să subliniez (pentru ca să nu fiu acuzat de legalism) a fost că nu putem face din lege (dată să condamne păcatul) o unealtă prin care să fim mântuiți. Dacă ar fi așa n-am avea nevoie de Mântuitor. Dar e o altă discuție (lungă și asta). happy

| PreaDistinsul a răspuns:

Citeste din Evanghelia dupa Matei, capitolele 5, 6 si 7. Acolo este invatatura lui Isus. Daca respecti tot ce scrie acolo vei fi mantuit.

| doctorandus a răspuns (pentru unvecin):

Din punctul de vedere al Bibliei pedeapsa pentru viol este casatoria.

Răspuns utilizator avertizat
| sierra1 a răspuns (pentru Mircea08):

Era să-ți dau un LIKE dar ultima propoziție m-a oprit

| Mircea08 a răspuns (pentru unvecin):

Esti bun atunci cand esti asa cum esti, fara prefacatorie, fara a te forta sa fii intr-un anume fel. Dumnezeu a dat oamenilor daruri diferite, unuia a dat darul ca sa ajute pe altii, altuia ca sa invete altuia pricepere in chestii tehnice, si fiecare face bine celor din jur in functie de darul pe care il are - inginerul nu vindeca, si asta pentru ca scria undeva ca e bine sa vindeci pe altii!
Tocmai asta e secretul : - sa te straduiesti sa iti insusesti tot felul de virtuti, sa fii tu corect, modest (si asta e greu), sa ai tot timpul motiv de bucurie, sa nu minti niciodata, etc, nu sa astepti ca altii sa le aiba, sau si mai grav sa le ceri altora sa fie asa. Lumea este a lui Dumnezeu si El are grija de fiecare nu noi. Pe noi ne intereseaza sa ne formam sufleteste, mental si fizic, in asa fel incat sa fim cat mai buni, sa fim in stare sa ajutam pe altii, nu sa asteptam sa fim ajutati pentru ca nu suntem in stare sa ne descurcam.
Spune-mi si mie ce inseamna "acuzat de legalism"?
Prin Lege nimeni nu se va mantui, si asta pentru ca se indeparteaza de Mantuitor, face exact invers decat a spus Iisus sa faca
"Cei ce voiti sa va indreptatiti prin lege v-ati indepartat de Hristos, ati cazut din har."
( Epistola catre galateni a sfantului apostol Pavel 5/4)
"Nu lepăd harul lui Dumnezeu; căci dacă dreptatea vine prin Lege, atunci Hristos a murit în zadar."
(Epistola catre Galateni a Sf. Apostol Pavel – 2/21)
Daca traiesi cu o sabie deasupra capului, care este frica de pacat, nu o sa mai ajungi niciodata sa te comporti ca un om normal, ba mai mult, ai putea sa ajungi depresiv, si asta pentru ca ai vrut sa fie bine!?!? Frica nu e buna
"Căci Dumnezeu nu ne-a dat duhul temerii, ci al puterii şi al dragostei şi al înţelepciunii."
(Epistola a doua către Timotei a Sfântului Apostol Pavel – 1/7)
"În iubire nu este frică, ci iubirea desăvârşită alungă frica, pentru că frica are cu sine pedeapsa, iar cel ce se teme nu este desăvârşit în iubire."
(Întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan – 4/18)
De aceea tot spun eu ca un om trebuie sa traiasca NORMAL, si ca tot ce este in afara normalului este anormal si asta nu e bine. Pentru anumite lucruri anormale, fortate, exagerate, acuz eu religiile. Acelea nu trebuiau introduse peste invatatura lui Iisus, sau nu trebuia sa interpreteze Invatatura lui Iisus in asa fel incat sa rezulte ceva care nu este normal. NU BISERICA RASPUNDE daca tu, din cauza ei, ai ales o invatatura gresita si traiesti conform acelei invataturi. Fiecare raspunde pentru el!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cam toate placerile omului, deci hai sa lasam dracu biblia si sa ne traim viata asa cum vrem, doar e a noastra, nu?