| doctorandus a întrebat:

Ce ar fi daca am citi Biblia altfel? In loc sa punem accentul pe lucruri bune si pozitive, l-am pune pe lucruri rele, pe atrocitati. Nu ma refer la punctele de vedere ale adversarilor lui Dumnezeu citate in Biblie, ci la porunci dumnezeiesti si la puncte de vedere la care autorii Bibliei subscriu.

Răspuns Câştigător
| Dumnezău a răspuns:

N-ar diferi prea mult.Doar ar disparea cele cateva povete demne de urmat, rasfirate in 1200 de pagini si ar fi mult mai pregnanta rautatea si maleficul pur divin.Bineinteles,ar fi eludat astfel tot conceptul de Dumnezeu binevoitor, iar crestinismul ar fi daramat.

39 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Nu exista predestinare. Dumnezeu in atotstiinta Lui cunoaste alegerile pe care fiecare dintre noi le vom lua pe parcursul vietii. Insa El a lasat liber arbitru.

| doctorandus explică (pentru EmaS):

Lol, dupa ce ai dat citate copioase dintr-un articol care afirma ca predestinarea e o dogma de baza a crestinismului, aduci argumentul ca nu exista predestinare. Asculta, tie nu ti-e un pic rusine pentru modul in care argumentezi?

| EmaS a răspuns (pentru doctorandus):

Dar tie nu iti este rusine sa nu crezi ce scrie in Biblie? Daca vrei iti aduc versete biblice in care se vede clar ca fiecare alege.

Si pentru mai ce? Pentru ca nu cred ce scrie-n Harry Potter? Calvin, care ti-ar fi dat clase-n materie de teologie la orice ora din zi si din noapte a ajuns la concluzia ca Biblia afirma predestinarea. Iar daca Biblia se contrazice pe tema asta, cu atat mai rau pentru ea. Daca eu scriu o carte in care pretind ca Isus era negru si zece pagini mai departe afirm ca Isus era chinez, a cui e greseala? A celor care observa contradictia sau a mea ca am scris-o?

Greseala este a celor care cauta de vina si nu vor sa se intoarca la Dumnezeu, ba mai cauta tot felul de scuze!

Şi dacă trîmbiţa dă un sunet încurcat, cine se va pregăti de luptă? 1 Cor. 14:8.

In teologia pandeista nu exista oameni aproape sau departe de Dumnezeu, toti oamenii sunt in Dumnezeu si nu pot iesi din el. Asa ca oamenii nu se pot intoarce la Dumnezeu, deoarece ei nu-l pot parasi.

Eu nu vorbeam de conceptia care identifica divinitatea cu materia si universul. Eu vorbeam de Dumnezeu care a creat cerurile si pamantul.

Fapte 17:28 identifica divinitatea cu materia si universul.

Sigur ca da! El ne-a creat si apoi a suflat suflare de viata.In El avem viata, miscarea si fiinta. Daca El ia din noi ce este al Sau, ramanem fara viata, un trup care se descompune.