| UnBroken2016 a întrebat:

Ce bunatatea e aia daca o faci de frica? Nu am inteles niciodata chestia asta legata de religie. Vad un mos pe strada. I-a cazut 5 lei. Mama ce am mai baga banii in buzunar dar stai, tremura pantalonii pe mine de frica. Ma voi duce in iad daca ii pastrez. Mai bine ii retunez. Am facut ceva bun pentru ca asa °ZICE° religia nu pentru ca VREAU eu. Ce bunatate mai e asta?

17 răspunsuri:
| Căpșunica2 a răspuns:

Buna, cum ai zis trebuie sa avem o motivatie buna cand facem o fapta buna, sa o facem pentru ca asa dorim si credem ca este bine. Oricum Dumnezeu ne vede inima.
Poate picioarele mai tremura si pentru faptul ca stii ca nu e bine ce faci si asta inseamna ca ai constiinta.
Isus a zis: "Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti si voi la fel.". Daca tie ti-ar cadea o bancnota din buzunar, nu ai vrea ca cineva sa te atentioneze in loc sa o ia?

| aabaaab3278 a răspuns:

Vad un mos pe strada. I-a cazut 5 lei/100 de lei/1000 de lei. Mama ce am mai baga banii in buzunar dar stai, tremura pantalonii pe mine de frica. Ma voi duce la inchisoare daca ii pastrez. Mai bine ii retunez. Am facut ceva bun pentru ca asa °ZICE° legea, nu pentru ca VREAU eu. Ce bunatate mai e asta?
Ei, la asta cum raspunzi?

| TrăieşteClipa a răspuns:

Legea compensatiei functioneaza indiferent de credintele noastre religioase.Trebuie sa fii un observator bun ca sa-ti dai seama.
Cand calci pe bec platesti intr-un fel sau altul mai devreme sau mai tarziu.
Coincidentele nu exista.Sunt fenomene carora le ignoram cauzele.
Ca Biblia, Coranul si alte carti asa-zise sfinte sunt doar o colectie de tampenii nu inseamna automat ca materialismul ateist reprezinta solutia.
Se sare doar din lac in put.

| 6684464 a răspuns:

Poate de frica i te rogi Lui sa te ierte de pacate, dar nu faci fapte bune de frica laughing, aia se numeste constrangere, adica nu libertate asa cum spune Biblia.

| 6684464 a răspuns (pentru aabaaab3278):

Asta nu se mai numeste "bunatate" ci dreptate. Omul ala a muncit pentru banii aia, pe cand tu doar ti iai insusit. "Nu te lauda cu munca altuia"

| Fatamuntilor a răspuns:

Ti se pare grozav ca nu ti-ai insusit banii acelui batran? Zici ca ai facut o fapta buna?
Ei bine NU!
Poate acei bani reprezentau painea pe mai multe zile si ai fost constint de acest lucru.
Poate peste 20 -30 de ani vei fi in situatia acelui batran

| ania a răspuns:

Si religia creștină spune că cea mai bună motivație e să-ți asculți conștiința-trebuie să fiți spupuși nu numai de frica pedepsei ci și din îndemnul conștiinței...cine iubește pe alii a împlinit Legea. Dragostea nu face rău aproapelui, dragostea este împlinirea Legii(Romani 13-5, 8,10)

| VelaJohnny a răspuns:

Vrei sa spui ca esti crestin, la cuvintele tale? Faci de rusine crestinismul si religia din care faci parte, insinuand ca esti crestin dar vorbind in halul asta.

| UnBroken2016 explică (pentru VelaJohnny):

Unde e rusinea aia de care vorbesti tu, ca eu nu observ.

| VelaJohnny a răspuns (pentru UnBroken2016):

Nu tie voiam sa iti raspund. Cred ca si-a sters raspunsul. Eu i-am comentat unui crestin care injura ateii.

| Coquina1 a răspuns:

Sa intelegi religia e ca si cand ai incerca sa intelegi femeile.
nu exista logica.

| sublime89 a răspuns:

Religia tot timpul a functionat prin frica. Cine crezi ca ar mai crede toate basmele alea daca nu ar fi amenintati de mici copii ca vor ajunge in iad unde ii asteapta nenea cu furca si cu coarne?

| RAY a răspuns:

Cea mai buna manipulare e FRICA este este promovata peste tot tv,internet,religi,politica, frica de iad,manipulare,intimidare, interzicerea gandiri libere, rationale sta in baza unei religi care este cancerul umanitati, daca de frica ai crediinta aia nu-i religie e frica atat, zeul iubitor iahve are multa iubire ce sa spun te baga in fript pe veci pentru orice

| RAY a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Este un exemplu bun dat de tine, vorbim de educatie nu frica de iad imaginar

| Violleta2022 a răspuns (pentru Coquina1):

Doamne ce inteligent ai raspuns!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Una dintre legi suna asa:sa nu furi! Tu nu ai furat, asadar, de ce i-ai da inapoi?! Biblia nu te invata ce sa faci daca gasesti un portmoneu.Asadar,nu cred ca tremura pantalonii pe tine de frica iadului.Maine mergi la biserica si-i spui domnului ca ai pacatuit, insusindu-ti un lucru ce nu-ti apartine, iar domnul te va ierta.(Ipotetic vorbind)