| RAY a întrebat:

Ce credeți că mai face Dumnezeu,Iisus,Sfântul duh? Apropo am citit Biblia ebraica in romana,e cam la fel ca vt, am citit și Coranul dar prea des se spune supunere și versete de frica

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
5 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Dumnezeu
:are o indelunga rabdare pentru voi si doreste ca niciunul sa nu piara ci toti sa vina la pocăință "2 Petru 3:9
Iisus:
"Iata eu stau la ușa si bat. Daca aude cineva glasul meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu El si el cu Mine" Apocalipsa 3:20
Sfântul Duh
"Duhul ne ajuta in slăbiciune noastră caci nu stim cum trebuie sa ne rugam. Dar insusi Duhul mijloceste pentru noi cu suspine negraite" Romani 8-26

| minrest a răspuns:

Vechiul testament este Biblia evreasca, Tanach, preluata cu unele versete falsificate ca sa para a fi profetii privind venirea lui Isus, si cu ordinea cartilor schimbata. E normal ca cea mai mare parte a textului sa fie la fel.

| minrest a răspuns:

Dumnezeu e bine, de creat nu mai creeaza, caci in a saptea zi s-a odihnit, a vazut ca e bine si nu are de ce sa schimbe asta. Isus este in rai, pentru ca a avut prevederea sa faca afirmatii, in mai multe randuri, care desfiinteaza superstitia numita crestinism; aceste afirmatii s-au strecurat in Noul Testament si, de cate ori cineva citeste aceste afirmatii si in cativa ani revine la o teologie mozaica, rangul lui Isus in rai creste. Pe de alta parte, Isus traieste intr-o stare de enervare si furie permanenta; de cate ori cineva i se inchina, el isi sfasie camasa dintr-o singura tesatura; aceasta este reactia oricarui rabin cand e martor la idolatrie. Despre duhul sfant nu stiu nimic.

| StrongHeart a răspuns:

Nu e la fel, iti garantez. De exemplu iad in ebraica este sheol sau ghehena, care inseamna mormant.
Sunt multe cuvinte care difera foarte mult, in limba originala.

| Comunity a răspuns:

La ce te referi prin această întrebare? Cum adică "ce mai face Dumnezeu, Iisus, Sfântul Duh". După toate lecturile aprofundate pe care le-ai citit nu ți-au oferit nici un răspuns? Dacă nu mai citeşte-le odată şi încă odată şi poate îți vei răspunde singur la întrebare. Răspunsul este deja acolo, eu nu sunt în măsură să ți-l ofer. Sper că îl vei găsi singur.