| Helper07 a întrebat:

Ce credeti ca reprezinta moartea in raport cu viata?

Răspuns Câştigător
| TamplaruAnisoara a răspuns:

Viață este un element pe care numai Dumnezeu il are si pe care numai El il poate oferi. Când Dumnezeu l-a creat pe om din țărâna pământului i-a suflat in nări suflare de viață si omul s-a făcut astfel un suflet viu. Moartea este lipsa suflării de viață.
"După cum trupul fara duh este mort, tot așa si credință fara fapte este moarta." Iacov 2/26.
Rezulta ca suflarea de viață e tot una cu spiritul sau duhul de viață.
"Si când a zis aceste vorbe Și-a dat duhul". Luca 23/46
" Doamne Isuse, primeste duhul meu." Fapte 7/59.

20 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Moartea e la game overul la jocuri doar ca nu poti relua de unde ai dat save.

| danut a răspuns:

Moartea este statia Terminus pentru viata.

| Celcestietot a răspuns:

Opusul vieții.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Când se termină viața. Dacă crezi în viața de apoi, nu se mai termină niciodată, tot trăiești și iar trăiești.
Dar viața de aceea a fost creată, ca să depășească moartea individuală și să supraviețuiască structura vie prin reproducere, prin urmași.

| Octavian199 a răspuns (pentru sadrian46):

Canta pe un nor alaturi de zeul evreu.

| Octavian199 a răspuns (pentru suntserios):

Corect.Asa cum 'moare' un calculator, asa moare si omul.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Octavian199):

Over the rainbow.
https://www.youtube.com/watch?v=PSZxmZmBfnU

| Octavian199 a răspuns (pentru sadrian46):

Frumos film, asta la vremea lui.

| Helper07 explică (pentru Celcestietot):

Esti sigur?

| Celcestietot a răspuns (pentru Helper07):

Pai da, moartea din punct de vedere biblic este o stare de somn, si un chin vesnic, sinonima cu munca vesnica. Viata este opusul, adica vesnicia fara griji, fara ura, fara saracie, pace alaturi de aproape etc. Acum am intrat mai in detaliu.

Nu e asa, moartea nu e opusul vietii ci lipsa ei. Daca atunci cand traiesti poti spune ca existi, atunci cand mori nu mai existi. Biblia ne spune deslusit asta, citeste. Nu uita ca toata Apocalipsa e o viziune codificata pe care a avut-o Ioan, cred ca aproape nimic nu trebuie luat literalmente.

Ai dreptate la partea cu Apocalipsa, si eu am observat asta, mai ales ca ingerul explica ceva legat de cei 7 munti sau regi (nu sunt sigur), si reiese ca este metaforic. Locuinta mortii unde se afla omul, este practic o stare de animatie suspendata in mintea lui Dumnezeu, asupra unui om, de aici si mormintele amintirii. Parerea mea.

Mai sti povestea cu fiica lui Iair? Cand a ajuns la ea Isus a spus ca doarme iar toti au inceput sa rada, dar Isus i-a scos pe toti afara cu cateva exceptii si a sculat-o ca dintr-un somn obisnuit. Poate crezi ca folosea metaforic cuvantul somn dar eu chiar asa inteleg moartea. Gandeste-te, ce scrie in Geneza: trup+suflare de viata=suflet viu, e ca atunci cand asamblezi toate piesele unui computer insa acesta tot nu functioneaza fara... curent electric. Iar cand ai separat aceste 2 componente, adica ai scos stecherul din priza, totul s-a stins si nu mai ai acces la nicio informatie cat timp calculatorul este scos din priza. Asa e si moartea.

Asa este. Si eu inteleg ca a murit. Eu oricum cred ca Iisus a chemat-o din mormantul amintirii.

"mormantul amintirii"?

Da, uite aici de exemplu : Ioan 5:28, 29.

In fine, deci suntem de acord?

Da, suntem de acord. Asa ar reiesi.

| BlackBriliant a răspuns:

Este o simpla transformare, o trecere la o alta forma de existenta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Moartea este despartirea sufletului de trup.Acum dormim intr.un vis.Cand vom muri ne vom trezi la realitate.

Întrebări similare