Biblia spune in Ecleziastul 9: 5, 10 :,, Fiindcă cei vii sunt conştienţi că vor muri, dar cei morţi nu sunt conştienţi de nimic şi nu mai au nicio răsplată, căci până şi amintirea li se uită.",,, Tot ce găseşte mâna ta să facă fă cu toată puterea ta, căci în Şeol (mormant), locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoştinţă, nici înţelepciune."
Moartea reprezinta opusul vietii, adica inacitivitate toatala din toate punctele de vedere.
Din mosi stramosi se spune ca dupa moarte sufletul este judecat si trimis in unul dintre cele 2 locuri in functie de pacatele sale,adica in Rai sau in Iad. Daca ai pacate mari(crime,violuri) atunci sunfletul tau va merge in iad,un loc inimaginabil,groaznic, insa daca ai pacate obisnuite(minciuni,vorbe rele, vicii nu tocmai ortodoxe etc.)si in viata de apoi te caiesti pentru ele, sufletul tau are sansa sa fie trimis in PURGATORIU, un loc intermediar unde este curatat, mai apoi urmand sa fie trimis in Rai.Se spune ca dupa moarte toti dam socoteala in fata lui Dumnezeu pentru ca ne-am nascut in pacat si sfarsim in pacat.Nu exista om fara de pacat! Sper ca te-am lamurit :d
Cine a fost bun in viata de pe Pamant va merge in Rai, iar cine a fost rau va merge in Iad. Insa numai Isus Hristos stie cu adevarat ce inseamna bine si rau, deci numai El, nici macar Dumnezeul Tatal sau Duhul Sfant, vor decide unde ajungem. Eu sper sa fiu buna in ochii lui, fiindca El este bun si iertator!
" Insa numai Isus Hristos stie cu adevarat ce inseamna bine si rau, deci numai El, nici macar Dumnezeul Tatal sau Duhul Sfant, vor decide unde ajungem. Eu sper sa fiu buna in ochii lui, fiindca El este bun si iertator!"
Deci Dumnezeu nu este atotcunoscator pentru ca nu stie ce inseamna binele si raul, TOTAL DE ACORD. bate palma!
Dmnezeul Tatal daca la El te referi stie, insa Iisus alege fiindca El aa stat printre noi, oamenii, pe Pamant!
frato întreabă: