Dar acest Dumnezeu de care vorbesti tu, te-a iubit mai-nainte de toti vecii de L-a trimis pe Unicul Sau FIu pentru ca tu sa ai viata vesnica.
Necredinciosii NU VOR PUTEA NICIODATA sa-L inteleaga pe DUmnezeu, deoarece CREDINTA este ''cheia'' care duce la viata.
Cum ar ''evolua'' omenirea? Eu vad ca omenirea a evoluat destul de bine, dar la ce-ti foloseste medicina daca nu poti cumpara sanatatea, la ce-ti folosesc gadgeturile si fel de fel de inventii daca uiti si sa-ti exprimi opiniile, respectiv parerile sau sa aduci niste contraargumente.
Sa nu mai vorbesc de impactele ( sipozitive, dar mai mult negative) noilor inventii asupra omului. Nu uita. Daca omul nu este perfect, nimic din ce are nu ramane perfect in totalitate pentru acesta.
Dumnezeu este cel care detine toate cunostintele. El este Atotstiutor, Omniprezent. Datorita Lui avem viata, miscarea si fiinta. Dumnezeu este Cel care detine cele mai ascunse taine ale stiintei si cu ajutorul Lui am putut aduce omenirea spre progres ( cu ajutorul stiintei).
''Hranesti copii din africa''. Vorbesti in necunostinta de cauza. Au cerut vreodata africanii ajutorul lui Dumnezeu? Eu banuiesc ca nu, dar cu toate acestea Dumnezeu tot ii ajuta, dar ii ajuta fie prin minuni, fieprin semeni.
In fond, de-asta s-a creat si ONU. Sa nu mai vorbim de cati bani prezinta marile corporatii, dar care sunt niste escroci si le folosesc in scopuri egoiste si nu se gandesc si la alti primitivi din lumea a 3-a.
Dumnezeu e o speranta,indiferent de nume,forma, credinta, religie etc omul va avea mereu nevoie de acea speranta ca sa il ajute sasi indeplineasca dorintele, multi nu pot trai fara acea speranta, omenirea evolueaza spre un fel de inteligent desigen observ si pe TPU asta, spre non religion dar tot credinta in ceva se mentine, putini, foarte putini sau eliberat de credinta in ceva
Da, oamenii l-au creat pe Dumnezeu, nu invers.
Deși cred în El, cred că nu are nicio treabă cu noi. Suntem singurii responsabili de faptele noastre.
În trecut, oamenii credeau că fulgerele vin ca pedepse de la zei, pentru că mai mult nu puteau! Acum, lumea evoluând, a descoperit cauza lor.
Așa va fi cu toate. În România, mai ales în mediul rural, cu analfabetismul ăsta, nu știu cum va fi în 2020. Oamenii preferă să se supună unei zeități care are putere, să creadă în ea, le e mai comod decât să ia autobuzul din sat până la cea mai apropiată bibliotecă.
Plus că au așa-zis experiențe paranormale ce le întăresc credința și ne fac pe noi să ne punem întrebări.
A venit unul mai cu putere de convingere și a împrăștiat zvonul despre Dumnezeu și așa a „făcut" omenirea pentru 1000 de ani.
De fapt, nu are rost să ne punem aceste întrebări. Nimeni nu știe exact ce a fost de fapt. Eu prefer să rămân undeva la mijloc.
"Eu cred ca va deja umanitatea a ajuns la un nivel nou, nu mai este nevoie de credinta."
Ce crezi tu sau eu este IRELEVANT, important este ce DORESTE cel care te-a CREAT ca specie, noi MAJORITARII IL numim Dumnezeu iar ACESTA spune ca la ora actuala NOI, ca specie PACATOASA mai avem PUTIN, FOARTE PUTIN si vom da seama (vom RASPUNDE) pentru ce am CREZUT si FACUT pana acum. P.S. Nu Dumnezeu "promova" ceea ce susti tu ci OAMENII, i-a mai citeste o data DAR ia-o cu inceputul si fara IDEI PRECOCEPUTE de BABA SCLEROZATA ci un om receptiv la ORICE IDEE.
Omul nu va fi niciodata intr-atat de evoluat incat sa faca ceva din pur altruism. Toate lucrurile pe care le vezi sunt facute, fie de ochii lumii, fie de oameni care cred intr-un bine suprem si vor sa urmeze acel exemplu (pe care religia il ofera).
Cand nu vom mai avea o credinta, vom ramane doar cu "paine si circ", ce ne este oferita de mass-media si de politicieni, si vom ajunge sa traim "live" caderea Imperiului Roman.
Omul chiar este atat de evoluat incat sa faca asta, si cu faza cu mass media si politicienii nu au legatura cu ce am intrebat, dar daca tot ai adus vorba, multi se folosesc de asa numitul Dumnezeu pentru a convinge lumea ca cat de credinciosi sunt etc.Omul este destul de evoluat pentru a trai ''singur''dar suntem diferiti deci tu Zenithf fara o credinta falsa nu ai putea face un pas, poate din cauza parintilor care te-au indoctrinat cu religia.
Omul evolueaza in ritmului lui, nu este nevoie sa renuntam la anumiti factori pentru a accelera acest proces.
Suntem animale, actionam din frica si urmam instinctiv un lider(Alfa)....La nivel mondial nu suntem indeajuns de pregatiti ca sa renuntam la religie care ne stimuleaza prin frica si ne descrie un lider perfect.
Esti evoluat dupa 2 razboaie mondiale, uneori in pragul celui de-al treilea? Uita-te la stirile de la ora 5 sa vezi acolo "evolutie" a omului. Cindva stateam cu cineva de vorba despre prietenii sai, care, la 40 de ani, desi avusesera potential mai bun decit persoana cu care vorbeam, au ajuns sa sfirseasca lamentabil, in "bratele" alcoolului, si acea persoana se intreba cum de au ajuns ei asa, cum de nu au putut observa ca decad incit sa ajunga alcoolici notorii. Si lumea e plina de alcoolici, de batausi, de oameni care se gindesc numai la rau. Unde e evolutia?
Fara Dumnezeu poate ca existi, dar esti ca si o pasare fara cintec, ca si un munte fara virf, ca si un Soare fara caldura. Fara Dumnezeu, umanitatea se va distruge.
Norvegia, Suedia, Danemarca, Japonia. Ce au aceste tari in comun? Nivel de trai foarte ridicat, nivel al civilizatiei foarte ridicat iar marea majoritate a populatiilor acestori tari nu crede in zei. (Iar in cazul Japoniei restul sunt budisti)
OK, hai sa luam Danemarca? Stii ce decadere morala e in Danemarca, cu tot traiul lor bun? Ai fost pe acolo, sa vezi cum e? Poate ar trebui sa te duci sa vezi cam cum e.
Pentru ca morala nu tine deloc de fiecare individ in parte.
Eu zic sa reformulam intrebarea : Ce ar fi daca lumea ar lasa tigara,betia,desfranare cu toate felurile ei,mandria, mania, zavistia, osandirea si judecarea aproapelui, iubirea de avutii si ar pune in practica cuvintele lui Hristos? Te asigur eu ca mult mai buna r fi. Daca tu crezi ca esti liber daca respingi Biserica sa stii ca nu.Un ateu niciodata nu este liber pentru ca este rob al pacatului si al patimilor trupesti.Asta ti se pare tie libertate?
Omule,tu vezi cat am evoluat?
Tu ai idee,ce este o bomba nucleara?
Gandeste,SUA daca trimite o singura racheta catre Coreea,toata planeta se face praf.
Nu vezi cat am evoluat? Ce mai vrei, sa te ridici la cer si sa cobori cand bati din degete? O sa vina timpul cand, o sa vezi tot raul din cauza stiintei, doar ca atunci, va fi prea tarziu.
Dupa parerea mea omul ar trebui sa evolueze spiritual si mintal, nu in tehnologie. aia la urma
Tu crezi ca crestini respecta cuvintele lui Hristos? nici 1% din ei. Daca ati respcta ce va spune dumnezeul ala fictiv ar fi bine. dar nici macar asta nu o faceti. Respectativa propria voastra religie daca aveti pretentia ca si noi sa o repesctam pe a voastra. Dar ce vorbesc eu aicea crestinul si respectul, vaca si baletul
Pentru faptele noastre vom raspunde, adica pentru a intelege mai ...pentru "oricine", vom SUPORTA CONSECINTA actiunilor, vorbelor si a GANDURILOR noastre. P.S. Vor fi si "uni" care nu vor suporta aceste "lucruri" ci vor suporta "altii" in locul lor ce ar fi trebuit sa suporte "ei". Dar aceasta este o alta discutie si nu la "nivelul" la care si cum pui tu "problema".
Ma? da evoluat mai esti.oi fi extraterestru ma ca nici nu inteleg si vrai sa zici? bai frate ma gandesc cu groaza cat de jios am ramas eu in comparatii cu tini.ma pai ia si evolueazate cat vrei ca nu ti deranjam.da noi avem alt plan si am fost rugati sa ni desavarsim, cum tatal din ceruri desavarsit este, si sa ne sfintim cum mantuitorul sfant este nu mai putin duhul sfant pe care toti il laudam.deci ti rugam sa nu ni deranjezi da? tu te evoluezi, iar noi ne sfintim.tu ne ajuti cu stiinta ta, iar noi ne vom ruga pentru tine.sanatati multa bre.
Pana cand toata lumea nu va rationa corect si nu va scapa de cliseele din ziua de azi, indiferent de subiect si pana nu renunta la tv, sa creada in povesti, sa asculte muzica fara mesaj, etc nu va evolua nimic. dupa ce toata lumea va fi ok ca si cultura si logica de atunci putem vorbi despre evolutie.