Inchinarea la demoni, si in forma moderna se numeste MASONERIE.
Numai ca varianta moderna fata de cea traditionala are mai multe ritualuri. Fie ca e vb de cultul soarelui, fie ca e religia lui La Vey, cam acelasi rezultat... inchinare la demoni.
In opinia mea satanismul modern consta in idolatrizarea sinelui. Mi se pare un concept realist si bine definit. Decat sa crezi intr-o entitate fictionala mai bine in tine insuti. Parerea mea.
Cat despre satanismul traditional nu prea mi-am format o parere completa. Mi se pare ceva destul de complex, putin ciudat dar daca respectivelor persoane ce adopta acest stil de viata le place cine sunt eu sau tu sau oricine sa-i judecam?
In opinia mea satanismul modern consta in idolatrizarea sinelui. Mi se pare un concept realist si bine definit. Decat sa crezi intr-o entitate fictionala mai bine in tine insuti. Parerea mea.
Cat despre satanismul traditional nu prea mi-am format o parere completa. Mi se pare ceva destul de complex, putin ciudat dar daca respectivelor persoane ce adopta acest stil de viata le place cine sunt eu sau tu sau oricine sa-i judecam?
Cel traditional e o religie ca oricare alta, si cel modern mi se pare un stil de viata bun.
Pai cum poti spune ca e vorba despre satanism in masonerie, daca ei cica sunt stramosi ai lui Noe si sunt adepti al unui fel de crestinism, poate cel adevarat si nu crestinismul cel pagan de astazi, doar satanismul a aparut in evul mediu, sau poate tu te referi la religiile sumeriene, in care se folosesc si acolo ritualuri cu pentagrame, si oricum nu are nicio legatura cu Satan devreme ce ei se inchinau unui zeu numit Enki / Marduk, zeul cunoasterii, intelepciunii.