Ce pareri vrei sa-ti dam? Ai spus un fapt si daca e chiar cum ai zis tu sper sa ai dreptate. As vrea sa cred ca cineva ne protejeaza dar realitatea e cruda.
Deci crezi ca e adevarat.
As vrea eu...De fapt, adevarul este mult mai crud decat pare.
Asa ceva nu se poate. Timpul este ireversibil, adica se scurge intr-un singur sens fara a mai reveni la faza initiala.
Inca ceva :The time is not absolute, he is relative
In conditiile teoriei relativitati, eu am raspuns contextulului intrebarii.
Conform Bibliei noi nu avem un inger pazitor, ci omul cand moare merge in pamant si nu mai e constient de nimic, omul e sufletul.Geneza2:7,Eclesiastul9:5,6,10
Ecclesiastul 9, 5 (la fel 9, 6 si 9, 10) prezintă UN CONTRAST ÎNTRE DOUĂ PUNCTE DE VEDERE DIFERITE: cel PROFAN materialist ŞI CEL SACRU, spiritual! Acest contrast este prezentat sub forma unei dezbateri ce are loc în mintea autorului.
Este clar că acest pasaj, Ecc 9, 5 EXPRIMĂ O CONCEPŢIE STRĂINĂ DE DUMNEZEU!
În Eclesiastul 9, 2 se spune: "Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău", iată exemplu de altă idee a Eclesiastului, CONTRADICTORIE CU RESTUL SCRIPTURII!
Cine poate crede că vor avea aceeaşi soartă indiferent de comportare? Acolo este prezentat doar un punct de vedere uman!
Dar ce putem spune despre capitolele anterioare? Primele zece versete din capitolul 9 redau perspectiva profană asupra vieţii. Nu doar că morţii nu ştiu nimic (v. 5), ci şi faptul că "niciodată (se referă la toţi) nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare". Cine poate crede că morţii au dispărut TOŢI PENTRU TOTDEAUNA?
În finalul cărţii, perspectiva sacră triumfă: "Dar adu-ţi aminte de Creatorul tău în zilele tinereţii tale..." (Eclesiastul 12, 1-13).
"ŞI CA PULBEREA SĂ SE ÎNTOARCĂ ÎN PĂMÂNT cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat." - Ecclesiast 12, 7
OMUL NU E DOAR SUFLET!
Iar sufletul, SUFLETUL nu încetează niciodată să existe!
Cât de sinistru trebuie să fie un cult CARE SPUNE ALBULUI NEGRU ŞI NEGRULUI ALB: ei bine, iehoviştii, în mod conştient greşit, neagă dualitatea trup/suflet a omului, DEŞI CUVÂNTUL SCRIPTURII ESTE FOARTE CLAR, fără să lase posibilitate de interpretare diferită şi dubii:
"Nu vă temeţi de cei ce ucid "trupul", IAR "sufletul" nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28); - "trupul" și "sufletul" sunt prezentate ca două lucruri CATEGORIC DIFERITE!
După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie: "Şi ca "pulberea" (trupul, biologicul) să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat."- Ecclesiast 12, 7;
Afirmatie?
Ingerul pazitor nu are puterea de a da timpul inapoi si nici nu cred ca este posibil. (ca tot vorbim in basme)
Gandeste-te ca tu ca om ai un rol in viata fiecaruia indiferent ca esti mort sau viu. Daca esti mort poate se sinucide de tristete fiitu sau daca esti viu il afectezi in alt fel. Esentialul este ca joci un rol in viata fiecaruia din jurul tau.
Asa ca daca da timpul inapoi nu poate sa il dea doar pentru tine ci pentru toti de pe planeta in acelasi timp pentru ca de la actiunile unui om se pot schimba persoane la care nici nu s-a gandit vreodata din prieten in prieten...
Nu prea am inteles ce ai vrut sa zici, dar oricum, mercii pentru. parere
INgerul va schimba trecutul tau din trecut, practic trecutul tau din alta dimensiune, nu are nici-o legatura cu prezentul, nu se va intampla nimic.
Cati ani ai serios acum? Gandeste logic si deschideti mintea aia prea tanara si lipsita de discernamant!