| Sam7969 a întrebat:

Ce dovezi aveți că Dumnezeu există și că religia voastră este cea adevărată, în afara de tradiție, autoritate și revelație subiectivă? Cum puteți să respingeți toate celelalte religii care pretind la aceleași surse de cunoaștere?

16 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce dovezi aveți că Dumnezeu există și că religia voastră este cea adevărată. Nu există dovezi. Dovezile sunt pentru fapte, nu pentru doctrine. Dotrinele nu le poți dovedi. Dumnezeu, Diavolul, iad, cer ( zonă sacră) nu există dovezi și nici nu este nevoie de ele. Realitatea se bazează pe fapte, doctrinele sunt din auzite și prin repetiție.

| pufulescu0o a răspuns:

De ce trebuie sa prezinte cineva dovezi pentru ceva ce crede ca ar exista in cer, acolo sus, in acelasi timp in care altul care s-a nascut cu cuc intre picioare zice ca de fapt el are pupaza si mai si pretinde sa ii platim din taxele noastre operatia de schimbare de sex?

| Pocait01 a răspuns:

Cum putem să le respingem pe celelalte? Pentru că Duhul Sfânt ne arată Adevărul. Ioan 14:17, 15:26, 16:13.

Tu cauți dovezi și spui că nu sunt, dar unde le cauți și ce anume cauți?
Crezi că inginerii, doctorii, gospodarii care acum sunt credincioși nu au căutat și ei? Dar au găsit, iar unde și ce au căutat este diferit de unde și ce cauți tu.

Noi ne bazăm credința în Duhul Sfânt, sau mai bine spus: datorită Lui avem credință.
El este Cel care ne dă și credința(Matei 16:17; Ioan 6:44, 65; Efeseni 2:8) și cunoașterea(Prov. 2:6, Isaia 55:6) și toate dovezile de care avem nevoie, personalizate ca să putem crede(Luca 11:5-9).

Dar voi nu puteți crede pentru că voi căutați dovezi în lume adică acolo unde este satana care nu vrea să-L cunoașteți pe Dumnezeu(Ioan 12:31) în loc să le căutați în duh și în adevăr adică acolo unde este Dumnezeu(Ioan 4:24)...

Răspuns utilizator avertizat
| J0B0MAT a răspuns:

Toate religiile au fost scrise de oameni.Cel puțin din punctul ăsta de vedere au același grad de încredere.

| Pocait01 a răspuns (pentru Sam7969):

Când vrei să-l găsești pe proprietarul casei în care locuiești cu chirie nu-l cauți în casă ci pentru a da de el te folosești de telefon sau altceva(dacă nu e-n casă înseamnă că nu există? el a construit-o și ți-a închiriat-o), așa cum pe Dumnezeu nu-L cauți în creația Sa ci a făcut posibilă reuniunea cu El prin pocăință datorită lucrării Domnului Isus și a Duhului Sfânt.

Dovezile care pe mine m-au făcut să cred?
Oamenii schimbați sunt acestea. Din ultimul leneș în cel mai muncitor, din ultimul hoț în cel mai cinstit, din ultimul dependent în reabilitat, din om fără scrupule în unul dintre cei mai respectați din comunitate, din zgârcit în unul dintre cei mai darnici. Lucruri ce s-au întâmplat peste noapte, lucruri ce s-au schimbat după ce au spus "Da, cred." Pentru că "a crede" este mai mult decât a spune "există Dumnezeu".
Pentru că Dumnezeu a venit să ne curețe mințile de păcate, nu să ne dea lecții de istorie, astrofizică sau biochimie.

| Pocait01 a răspuns (pentru Sam7969):

Nu, n-ai înțeles analogia, nu viața ne-a închiriat-o.
Vorbești de o schimbare a valorilor și principiilor proprii de la dezagreabil la onorabil de parcă este o nimic toată. Asta arată fie că nu știi ce înseamnă asta, fie că doar negi. Dar eu cred că sunt amândouă, din păcate.

Dacă chiar te-ar interesa să-L cunoști pe Dumnezeu L-ai căuta acolo unde se găsește El. În Duh și în Adevăr, adică în rugăciune, în post, în Biblie, la oamenii Săi care te primesc acasă, la Biserică, la întâlnirile de slujiri pentru orfani/bolnavi/bătrâni.

Dar pe tine nu te interesează să-L cunoști, tu vrei aprobări pentru a putea continua în păcatele în care te complaci.
"Și judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele." Ioan 3:19

Dar să știi că Dumnezeu te iubește, de aceea și-a și dat viața pentru tine ca tu să poți să vii la El. Caută-L și El ți se va descoperi cu dragoste și bucurie(Lc. 11:9).
"Gustați și vedeți ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El!" Ps. 34:8

| Mayhem666 a răspuns (pentru pufulescu0o):

Nu vad de ce aceasta comparatie specifica a fost facuta din moment ce una este o credinta cu care ai fost indoctrinat de mic, iar cealalta este o conditie medicala numita disforie de gen, dar ma rog.
OP a intrebat altceva, tu doar i-ai raspuns cu ceva ce nici macar nu este relevant si care nu are legatura cu intrebarea.
P.S. Nu cred ca guvernul plateste nimanui schimbarea de sex, din moment ce guvernul nu este de acord cu asta. Si de cand iti faci tu griji de faptul ca cineva foloseste taxele pe care le platesti ca sa-si rezolve o conditie medicala, dar nu iti pasa atunci cand toti hotii astia din parlament folosesc aceeasi bani de la taxe si ii baga in buzunar?
Raspunsul tau mi se pare cam bias si cam transfob daca ma intrebi pe mine.

| pufulescu0o a răspuns (pentru Mayhem666):

Nu sunt atat de tanar incat sa ma sperie acuzatia ta cum ca as fi transfob! Voi copiati ca orbii tot ce este woke in Occident, uitand ca acolo guvernele au rezolvat problemele financiare ale oamenilor normali si ABIA APOI, adica acum, se ocupa de persoanele cu probleme psihice, transsexualii adica!
Tu te astepti ca intr-o tara unde oamenii lucreaza pe 500 DE EURO pe luna, sa fie platite din taxe publice operatii de schimbare de sex care costa 100.000 DE EURO? Si bineinteles nimeni sa nu comenteze?!
Si da, nu numai nebunii au drepturi ci si oamenii de rand, deci si eu am dreptul sa nu imi placa transsexualii.

| Mayhem666 a răspuns (pentru pufulescu0o):

A da, si e mult mai ok si mai credibil ca un mos care a existat mereu e printre nori si poate citi gandurile tale si daca nu il pupi in fund, te pedepseste intr-un ceaun cu lava. Foarte credibil.

| david5326 a răspuns:

Sunt dovezi. Prima este cea a proiectantului, adica nu se poate din nimic sa explodeze un big bang si in miliarde de ani sa se ne dezvoltam din maimute. Exista un Dumnezeu care nu are incpeut si sfarsit care ne-a creat pe noi toti dupa chipul si asemanarea lui. Al doilea ar fi experienta ta personala cu Dumnezeu, sa experimentezi personal lucrarile Domului in viata ta. Incearca o data si cu toata sinceritatea ta sa te rogi si sa i spui Domnului ce ai tu pe inima si sa vii inaintea lui cu o inima curata si sa ii zici ca de azi vrei sa te predai lui(El te cunoaste mai bine decat cum te cunosti tu pe tine insuti). Lasa-l sa lucreze in viata ta. Doar trebuie sa il accepti pe Dumnezeu in viata ta.

| MuatafaonurContInchisDeTot a răspuns:

Dumnezeu exista pentru cine crede cu Adevărat în El și cine crede cu Adevărat în el El nu-l va lăsa pe acel om sa cadă căci îi știe intențiile în cunoște inima îi știe sufletul îi știe gândurile și după faptele acelui om i se va oferi Absolut totul în viață.

| AlexandruOctavian19 a răspuns:

Pe noi înșine, noi suntem creația lui Dumnezeu, nu ai o explicație bazată pur și simplu nu ai, Respingem toate celelalte religii pentru că noi am fost prima care a spus despre Dumnezeu și totul despre Isus și cum au apărut oameni etc. Islam falsa, Biblia a prezis că vor apărea profeți falși sau religii false