anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce este mântuirea și când este aceasta desăvârșită(îndeplinită)?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Când un om renunță la viața sa păcătoasă, la plăcerile lumii acesteia păcătoase și trecătoare, și alege să-și ia crucea (metaforic vorbind) și să-l urmeze pe Dumnezeu și poruncile Sale.

8 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Mântuire înseamnă salvare. Iudeii aveau nevoie ă fie salvați, scăpați de robia egipteană, babiloniană, de ocupația romană, etc. Tot timpul aveau nevoie de un salvator, de un erou care să îi salveze. Apoi să îi salveze de teama de moarte. Astfel Isus a învins moartea, arătând că aceasta nu este definitivă și că se poate învia, și apoi credința că toți vor învia cândva. Apoi Isus se va întoarce tot pe a salva pe cei ce cred în el, etc.

| Algo098 a răspuns:

Credinciosii considera mantuirea egala cu iertarea pacatelor si oferirea vietii vesnice si are loc dupa ce credinciosul este mort. Din punctul meu de vedere e o credinta, nu o realitate.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru sadrian46):

Astfel, mântuirea nu este niciodată perfectă, definitivă, dar asta îndeamnă religia. Crede în Hristos, urmează calea lui și ai speranța că vei fi salvat. Este o religie a speranței.

| Celcestietot a răspuns:

Este salvarea care poate veni prin acțiunile pe care le execuți, dar tot Dumnezeu decide într-un final locul tău cel veșnic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Uau, și ce înseamnă toate acestea: păcatul, viață păcătoasă, plăcerile lumii, lume păcătoasă, lume trecătoare, luarea crucii, urmarea Domnului?
Ai dat un răspuns cu prea mulți termeni necunoscuți de cei ce ar dori să se pocăiască și lași loc de interpretări.

anonim_4396

Păcatele sunt de mai multe feluri: lăcomia, curvia, desfrânarea, invidia, mândria. Acestea vin de la diavol și sunt ale lumii.
Viața păcătoasă constă în complacerea în păcatele de mai sus, fără să încerci să te lasi de ele (la general vorbind).
Lumea trecătoare e lumea actuală, căci nimic nu e veșnic, numai Dumnezeu.
Luarea crucii reprezintă acceptarea și înțelegerea destinului pe care îl avem.
A-L urma pe Domnul înseamnă a asculta de poruncile lui, a ne abate de la rău, precum Domnul zice: "Dacă mă iubiți, ve-ți păzi poruncile mele".

anonim_4396

Învățătura nu este greșită, sper doar să o și înțelegi nu doar să o "practici mecanic".

Revenind la întrebare: să înțeleg(din răspuns) că din perspectiva ta mântuirea ține de schimbarea perspectivelor și urmarea Domnului?
Pentru că este singurul răspuns cât mai aproape de Adevăr îl voi declara câștigător, mulțumesc! [Apropo, sunt curios din ce Biserică faci parte, care este numele Bisericii? Se pare că au o învățătură interesantă]

Pentru a lăsa o completare: Mântuirea este un întreg proces ce a fost planificat încă din veșnicii. Am fost mântuiți la cruce prin Domnul Isus Hristos, suntem mântuiți pocăindu-ne și rămânând pe calea Domnului prin asta fiind pecetluiți de către Duhul Sfânt, și vom fi mântuiți(mântuirea se va desăvârși) la înviere când numele Domnului Isus Hristos va apărea pe pecețile noastre.

anonim_4396

Oficial fac parte din biserica ortodoxă dar nu prea îi urmez tradițiile și dogmele.

Întrebări similare