Ce e viața? O serie de reacție bio-chimice.
De ce ne naștem?
Pentru că instinct de reproducere.
De ce murim?
Pentru că universul nu e perfect și omul nu e un sistem de tip perpetum mobil.
De ce trăim la viața la maxim dacă la final oricum pierdem?
Pentru că în viață nu destinația în sine e importanță ci călătoria.
Fiecare om ce se naste e o proba in procesul dintre Dumnezeu si Satan. Dumnezeu nu are inceput. Satan are inceput. Omul nu are suflet si la fel ca un vierme sau o musca are un potential de energie vitala imateriala impersonala ce anima partea materiala.
Doar pe Pamant e viata biologica pentru ca Pamantul e singura planeta de proba cu oameni si alte organisme.
Vezi tu dumnezeu este un personaj imaginar care a oferit omului niste explicati privind mediul din jurul lui plus a oferit confort mintal,speranta, la intrebarea inteligenta cum a aparut, cei care cred in basme vor spune a existat dintodeauna si pauza,gata, asta nu rezolva nimic desigur, ignoranta nu este rezolvarea unei probleme, ignoranta, lipsa ratiuni, curiozitati intevin cand omul crede, cand ai o credinta ratiunea ta este moarta, bucurate de viata asta ca e prima si ultima si studieaza stiinta https://www.youtube.com/....../playlists
https://drive.google.com/......rAl7sOAbbZ
Mi-e frică să-ți spun dar..., doar după moarte vom afla ce este universul, cum s-a format universul, și tot după moarte vom afla dacă există rai și iad, vom afla multe chesti
Nu mi-e frică să-ți spun- după moarte nu mai ești conștient de nimic și nu mai afli nimic. Moartea este opusul vieții, o stare de inexistență.
Din Biblie aflăm răspunsul la multe întrebări, care este sensul vieții - https://www.jw.org/......s-vieţii/ insight[search_id]=34b32c49-39d4-4a49-9c5a-e7973c5d1192&insight[search_result_index]=2
de ce murim și dacă putem scăpa e acest deșman - moartea - https://www.jw.org/......-ce-murim/
și multe altele.
Cît privește originea vieții - https://www.jw.org/......intrebari/
1. Viata și moartea sunt doua notiuni ce desemnează doua laturi ale aceleasi monede. Sunt complementare, una nu poate exista fara alta, perioade de tranziție.
2. Oamenii se nasc și trăiesc chiar dacă mor pentru a evolua spre o conștiința mai înaltă sau pentru a deveni ceea ce sunt deja și anume asemenea Lui Dumnezeu. Mor și se renasc la nesfârșit pana ajung sa se elibereze de ego.
3.Niciun om nu e nefolositor, pana și o furnică și o ganganie are rolul ei în lumea asta. Poate par nefolositori în viziunea ta dar și în ei se află scânteia divina. Eu sunt tu.
4. Oamenii cauta plăcerile lumești, nu zic ca toți dar majoritatea pentru ca le plac senzațiile tari și cauta fericirea în orice, cred ca asta e unul din scopurile finale ale omenirii și motivul pentru care trăiesc este să fie fericiti și satisfăcuți. În această întrebare pari deznadajduit/a un pic. E trist sa crezi ca viata nu merita trăită la maxim doar pentru ca mori.
5.Cum a apărut Dumnezeu? Din conștiința universala, lumea l-a creat cu gândurile și emoțiile lor. Noțiunea de Dumnezeu este limitata căci acest "Dumnezeu" cum ii spun oamenii nu poate fi exprimat în cuvinte și nici descris prin notiuni puerile. Nu ți se pare ca e un pic cam umanizat în biblie? Știm ca e bărbat, ca poate fi ca un om răzbunător dar și iertător, blând dar și rău. E construit din contrarii. Probabil dacă stau bine și ma gândesc acum mi se pare clar ca Dumnezeu e sinele superior, atoatestiutor, omniprezent și omnipotent. Și e chiar în noi ca asa scrie în biblie, îți caut citate dacă vrei. E și înafara dar și înăuntrul tău. Trebuie doar descoperit. Oricum nu sar la concluzii dar e complicata problema asta cu dumnezeu, ce pot sa zic, te sfătuiesc asa: "cauta și vei găsi, bate și ți se va deschide. "
7.(parca) Revenim la 1. Trupul e supus pieirii și putrezirii. E doar un vehicul prin care sufletul experimentează lumea asa cum e și creste, evoluează, învață lecții care îi sunt harazite înainte de a se naște. "Dar va zice cineva :cum inviaza morții? Și cu ce trup se vor întoarce?" "Nebun ce ești! Ceea ce semeni când semeni, semeni nu trupul care va fi, ci doar grăunte..."
Trupul este semănat în putrezire și inviaza în neputrezire>este semănat în ocară și inviaza în mărire, este semănat în neputință și inviaza în putere. Este semănat trup firesc și inviaza trup spiritual... Iată, va spun o taina :nu vom dormi toți, dar toți vom fi schimbați. Într-o clipa, într o clipeala de ochi la cea din urma trompeta>pentru ca trompeta va suna, morții vor învia nesupusi putrezirii. " Învierea ne e promisa, moartea e doar tranziție. Iadul exista, sunt chiar marturii ale unora care au fost în moarte clinica și au văzut ca e adevărat. Minte unul, mint doi dar chiar atâta lume? Totuși teoria mea e ca nu stai veșnic acolo, ca în purgatoriul lui Dante. E doar purificare a sufletului tot cu scopul de a învăța. Asa ca asculta de poruncile din biblie, fii un om cât mai bun cu putință și nu va fi nevoie sa treci pe acolo... Cred. Mai cauta și informații din alte religii și vezi ce spun. Cica am auzit ca atunci când mori ai un ultim gând însoțit de o emoție și în funcție de aceea te duci într-un anumit loc. Dacă ești plin de frica și nu ești împăcat cu tine însuți și pregătit sa mergi mai departe nu cred ca te duci întrun loc frumos. Dacă vrei sa afli mai multe despre ce se întâmplă după moarte cred ca trebuie sa citești "Cartea tibetana a morților". Oamenii aia sunt foarte specializați și știu extraordinar de multe, ma refer la călugării budisti. Pot face ce fac și sfinții nostri, clarvedere, ieșire din trup, citirea gândurilor, a trecutului. Ei devin precum Dumnezeu și e tare fain asta. Îți mărturisesc ca ma fascinează enorm religiile lumii. Și ceea ce știu știu din cărți și de pe documentare. Sper ca te-am ajutat.